0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
 1. Home
 2. HR++ isolatieglas
HR++ isolatieglas

HR++ Isolatieglas

doorsnede isolatieglas
verschil in glas
HR++ Isolatieglas

HR++ isolatieglas voor het isoleren van uw woning

HR++ isolatieglas aanschaffen ter vervanging van enkel glas is een ideale keuze, omdat u daarmee uw woning op een goede manier isoleert. Dat zorgt ervoor dat er minder kou en wind naar binnenkomt, zodat er minder gestookt hoeft te worden. Minder stoken levert weer een besparing op de energiekosten op, zodat uiteindelijk de investering ook nog eens wordt terugverdiend.

HR++ isolatieglas is dubbel glas dat voorzien is van een dun metaallaagje. Dat laagje zorgt ervoor dat stralingswarmte tegen wordt gehouden. Het laagje zelf is niet waar te nemen en belemmert evenmin de lichtinval. De isolatiewaarde is afhankelijk van de effectiviteit van het metaallaagje. Het verschil in werking wordt aangeduid door er bijvoorbeeld ++ aan toe te voegen. Een van de grootste voordelen van dit glas is er een beperking optreedt van warmteverlies. Bij enkel glas gaat de warmte namelijk veel sneller door het raam verloren.

HR++ isolerend kopen

Als u HR++ isolatieglas wilt kopen, dan kunt u dat op een gemakkelijke manier online doen bij Glaskoning.nl. Het is wel belangrijk dat het glas op een vakkundige wijze gezet wordt om optimaal van alle eigenschappen te profiteren. U kunt het gewenste aantal opgeven bij uw bestelling als u meerdere ruimtes in uw woning van het isolerende glas wilt voorzien. Het is uiteraard aan te raden om vooral die kamers van het glas met isolerende eigenschappen te voorzien waar veel tijd wordt doorgebracht. Bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Dat levert namelijk het hoogste rendement op.

U kunt meteen uw bestelling plaatsen. Selecteer de gewenste opties en geef de maten in de hoogte en breedte in millimeters weer. U bent dan verzekerd van HR++ isolatieglas dat op maat in de fabriek wordt gemaakt. De dag van bezorgen wordt bekendgemaakt nadat duidelijk is geworden op welke dag de fabriek uw bestelling heeft vervaardigd. U kunt betalen door van de betaalmethode iDeal gebruik te maken.

HR++ in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier isolatieglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

HR++ met Roeden online te bestellen

Bij Glaskoning is het nu heel simpel om HR++ met Roeden te bestellen. In de toeslagen vind u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen en dan worden de Roeden evenredig verdeeld naarmate de verdeling. De Roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (cremewit) in de breedte 26 mm. En de Wienersprossen (schijnafstandhouders) zijn te verkrijgen in de breedte van 24 mm en 30 mm waarbij een opplakroede op het glas geplakt diend te worden (exclusief).
​U dient rekening te houden met een minimale spouw van 12 mm om roeden in welke vorm dan ook toe te passen. Wanneer uw bestelling met een dunnere spouw wordt besteld dan passen wij deze aan naar de dunst verkrijgbare spouw van 12 mm. (Dit vormt geen reden tot reclamatie) 
​Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel wijbij de roeden gelijkmatig verdeeld worden)
​Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)


 

Oppervlaktes en glasdiktes isolatieglas 

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
​Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
​Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
​Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
​Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Opbouw 33/1-spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
​Opbouw 44/2-spouw-44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen adviseren wij als Glaskoning, Zelf gekozen afwijkingen hierin zijn op eigen verantwoordelijkheid. Let op bij het invoeren van de maten dat u de glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af.

​U-waardes (isolatiewaarde)

Een U-waarde is de waarde van het verlies in warmte, hoe lager deze waarde hoe minder verlies er is

 • ​Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,1 HR++
 • Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,1 HR++
 • Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,2 HR++
 • Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,2 HR++
 • Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,3 HR+
 • Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,6 HR+
 • Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,8 HR
   
Welk type glas wilt u bestellen?
Kies hier de spouwbreedte

De maten worden hieronder weergegeven
als buitenruit - binnenruit in mm

Let op: HR ++ is alleen mogelijk met een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men over HR + glas.
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Roeden en Wienersprossen
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Voor dubbel glas dient de minimale oppervlakte 0,5m2 te zijn. Pas a.u.b. uw afmetingen aan.