glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Gekleurd glas

Glas is in zuivere vorm transparant. Lang geleden, in de 13e eeuw ontdekten de Venetianen de kunst van het maken van gekleurd glas. Het geheime procedé werd angstvallig bewaard op het eiland Murano. Inmiddels is bekend dat gekleurd glas kan worden geproduceerd door metaaloxiden toe te voegen aan de mix van zand, soda en kalk waarvan transparant glas wordt gemaakt, maar nog altijd zijn op Murano glaskunstenaars te vinden die prachtige glazen voorwerpen maken.

Er zijn duizenden manieren om op een fraaie manier glas in en om het huis of op kantoor te verwerken. Heeft u ooit wel eens een scheidingswand van gekleurd glas gezien of een achterwand van de keuken van hetzelfde materiaal? Het kan leiden tot een oogverblindend resultaat door te kiezen voor een stemmige of juist voor een extreme kleur. Ook douchewanden en deuren van gekleurd glas kunnen een prachtig effect geven. En dan is er natuurlijk de toepassing van gekleurd glas in lampen, zoals in de welbekende Tiffany-lampen, en als glas-in-lood. Of had u misschien een spiegel met gekleurd glas in gedachten? De creatieve toepassingen van gekleurd glas zijn eindeloos.

Bekijk gekleurd glas
parsol

Gekleurd glas bestellen bij Glaskoning

Voor iedereen die zoekt naar gekleurd glas: bij Glaskoning vindt u gekleurd glas in oneindig veel variaties. Prachtige kleuren en eenvoudig online te bestellen en zonder verzendkosten afgeleverd bij u thuis. Uw glasbestelling zelf ophalen kan natuurlijk ook bij een van de afleverlocaties van Glaskoning bij u in de buurt. Bij Glaskoning vinden zowel particulieren die voor hun hobby gekleurd glas verwerken, als professionele verwerkers van gekleurd glas precies wat ze zoeken en doordat Glaskoning zijn producten direct betrekt van de fabriek, is glas kopen bij Glaskoning ook nog eens heel voordelig.

Bestel dus snel online bij Glaskoning uw glasplaten. Heeft u speciale wensen? Bekijk dan eerst de veel gestelde vragen. Komt u er dan nog niet uit, bel dan met 0318 763 900 voor professioneel en deskundig advies.