glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Inbraakwerend glas

Een veel voorkomende misvatting is dat inbraakwerend glas is gemaakt van kunststof. Dat is niet het geval. In de meeste gevallen bestaat inbraakwerend uit meerdere reguliere glasplaten  met daartussen dunne lagen van polyvinylbutyral (PVB). Deze dunne laag kunststof tussen de glasplaten voorkomt versplintering. Afhankelijk van het aantal en de dikte van de glasplaten en het aantal en de dikte van de lagen PVB kan inbraakwerend glas van een hoger beschermingsniveau worden gefabriceerd.

Inbraakvertragend glas is er in verschillende klassen. De laagste klasse P1A is bestand tegen een metalen bol van 4,1 kilogram die op 1,5 meter hoogte wordt losgelaten. Terwijl P5A tegen dezelfde kogel is opgewassen die van een hoogte van 9 meter wordt losgelaten. Daarnaast zijn er ook nog de klassen P6B tot en met P8B die zelfs bestand zijn tegen bijlslagen.

Overigens is de naam inbraakwerend verwarrend. Een werkelijk vastbesloten inbreker zal zich mogelijk niet laten tegenhouden door het glas. Na verloop van tijd, afhankelijk van de energie en de tijd die de inbreker investeert, zal het glas meegeven. Sommigen spreken dan ook over inbraakvertragend glas. Maar hoe het ook wordt genoemd, bij Glaskoning vindt u binnenkort een uitgebreid assortiment inbraakwerend of inbraakvertragend glas.

Voor vragen over inbraakwerend glas adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Bovendien bestelt Glaskoning glas direct van de fabrikant en niet van de glashandelaar. Hierdoor heeft Glaskoning lagere inkoopprijzen en daarvan kunt u weer profiteren. Ook interessant voor u is dat Glaskoning geen verzendkosten rekent. Bestel dus al uw glas online bij Glaskoning.

Heeft u vragen over inbraakwerend glas? Of u nu particulier klusser bent of werkzaam bent in een professioneel, gespecialiseerd glasverwerkend bedrijf, bij Glaskoning kunt u terecht voor al uw vragen over glas. Check eerst de veel gestelde vragen, misschien kunt u het antwoord op uw vraag daar al vinden. Mail uw vragen naar info@glaskoning.nl of bel naar 0318 763 900. We nemen graag de tijd voor u.