glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Enkel glas

Enkel glas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd, maar het is mogelijk om deze pp of facet te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces. Enkel glas, ook wel float glas of vlakglas genoemd, is geschikt als bescherming van een tafelblad. Als u een volledig glazen tafel wil, raden wij gehard glas aan. 

Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk glas wilt u bestellen?
Geef de maten van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk in onderstaande video het verschil tussen PP en facet slijpen. 


Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Enkel glas kan vanaf 4mm facet geslepen worden. Kies hierboven de dikte om deze optie zichtbaar te maken.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van enkel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer hierboven de optie om uw product samen te stellen. Bij het samenstellen van enkel glas kunt u gemakkelijk de juiste dikte, breedte en de hoogte in millimeters invoeren om zo uw enkel glas op maat te bestellen.

Voordelen van Glaskoning:

  • Bestel snel en eenvoudig
  • Laagste prijs
  • Alle maten en modellen leverbaar
  • Direct online of achteraf betalen
  • Verzending door heel nederland (m.u.v. waddeneilanden)

LEVERTIJD: Circa 20 werkdagen. Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Onze excuses voor het ongemak. Ook is het mogelijk om uw glas zelf af te halen bij ons in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Een andere benaming voor enkel glas is ‘float glas’. Het is de basis van bijna alle glassoorten, zoals gelaagd-, gehard-, dubbel-, geluidswerend-, zonwerend- en veiligheidsglas. Eerst wordt er glas gesmolten en vanuit de oven, of float, in een vorm met vloeibare tin gegoten. Het glas blijft bij dit proces drijven op het tin. Wanneer het geheel is afgekoeld is er een glasplaat ontstaan. 

Enkel glas wordt in diverse diktes geproduceerd, waardoor het voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Enkel glas wordt echter niet meer standaard gebruikt voor buitenbeglazing in bijvoorbeeld woningen. Dit is vanwege het ontbreken van een isolerende werking, wat zorgt dat het duurzamer kan. Deze vlakke, heldere glasplaat is bijvoorbeeld voor binnenruimtes geschikt. Denk hierbij aan beglazing zoals in kastdeuren. Enkel glas kan bij ons op maat worden besteld, zodat wij u kunnen helpen bij ieder gewenst formaat. Enkel glas heeft tevens een hoge lichtdoorlaatbaarheid en is licht van gewicht.

Is uw glas op welke plek dan ook gebroken, dan bent u bij Glaskoning aan het juiste adres! Uw enkel glas kan vervangen worden. De kosten voor enkelvoudig glas zijn bij Glaskoning altijd het laagst. Niet alleen kunt u uw enkel glas op maat bestellen, maar ook kiest u voor goedkoop enkel glas mét kwaliteit.

Enkel glas in afwijkende modellen bestellen doet u bij Glaskoning

Bij Glaskoning kunt u ook enkel glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houd er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Wij kunnen ons voorstellen dat het al een beetje begint te duizelen, want wat is het verschil tussen enkel glas, dubbel glas en triple glas? Zoals u wellicht al verwacht bestaat enkel glas uit 1 laag en heeft een lage isolerende werking. Dubbel glas is opgebouwd uit twee lagen glas en isoleert al beter. Hierin is er ook nog HR++, dit is dubbel glas met een coating en isolerende edelgas vulling tussen de platen. Triple glas bevat wel drie glasplaten met coating en edelgas vulling. Het laatste glas isoleert hierom het beste.

Enkel glas is zoals eerder beschreven niet het meest isolerende glas. Hierdoor is het minder duurzaam. Enkel glas zorgt daardoor voor veel warmteverlies en is daarmee niet de meest duurzame keuze. Dubbel- of triple glas heeft een betere isolerende werking en is daarom in kozijnen en ramen in de buitenwand van een woning een kostenbesparende oplossing. 

Tips om enkel glas te verwijderen

Het zelf verwijderen van glas heeft risico’s, aangezien u zich kan snijden aan de randen of als het glas onverhoopt breekt nog ernstig lichamelijk letsel kan aanbrengen. Bij twijfel kunt u beter een vakman inhuren. Onze mannen van Glaskoning helpen u hier graag bij.

Oud of kapot glas dient verwijderd te worden alvorens het nieuwe enkel glas te plaatsen. Hierbij is het van belang dat dit met goede handschoenen wordt gedaan. Zoals van dik leer, dit voorkomt dat u in uw handen snijdt. Groffe stukken worden weggehaald, maar de rest kan later in het proces. In de meeste gevallen zit in de sponning een kitrand, welke met een scherp (stanley)mes verwijderd kan worden. Wanneer de kit is verwijderd kunnen de latjes verwijderd worden. Door met een plamuurmes onder de latjes te gaan kunnen deze worden losgewrikt. Nu de latjes uit de sponning zijn verwijderd, kunnen eventuele restanten van het glas weggehaald worden. Ook hier is het dragen van handschoenen aan te raden. Vervolgens is het van belang dat de sponning schoon wordt gemaakt. Alle kit en schuimbandjes moeten eruit met behulp van een plamuurmes. 

Hoe weet u wat voor glas er in uw ramen zit?

Enkel glas herkent u waarschijnlijk wel: dat bestaat uit één glasplaat. Dat kunt u goed zien op de plek waar het glas in het kozijn zit. Bij dubbel glas ziet u aan de zijkant, bij het kozijn, een aluminium strip tussen de platen. Maar hoe weet u of het gewoon dubbel glas is of HR-glas? Een paar simpele trucs en tips om dat te checken:

●      Houd een aansteker of een brandende lucifer 5 tot 10 cm voor het raam en kijk naar de weerspiegeling van de vlammetjes in het raam. U ziet 4 vlammetjes. Hebben alle vlammetjes dezelfde
        kleur? Dan gaat het om gewoon dubbel glas. Heeft het tweede of derde vlammetje een andere kleur (meestal roze of blauw)? Dan is het HR glas. Die andere kleur ontstaat door de coating van
        het glas. Met deze truc kunt u alleen zien óf u HR-glas hebt, niet welk soort HR-glas.

●      Kijk of er op de aluminium strip tussen de glasplaten een code staat met HR, HR+ of HR++ erbij. Staat er niets bij, dan is de kans groot dat u gewoon dubbel glas hebt.

 

Bij Glaskoning kunt u ook enkel glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Hou er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Online enkel glas bestellen heeft vele voordelen bij Glaskoning. Niet alleen zorgen wij dat uw glas met veel vakkundigheid en zorg veilig wordt geleverd, maar ook helpen wij u bij het bestelproces. Bij Glaskoning verkopen wij alle soorten glas die u maar kunt bedenken. Heel prettig dat er veel mogelijkheden zijn, maar dit maakt de keuze wellicht wat lastiger. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren welke type glas het beste aansluit bij hoe u het enkel glas wilt toepassen. De informatie die onze website biedt, zoals op de veelgestelde vragen pagina, biedt ook veel hulp bij het aankoopproces. Wij zijn op kantooruren telefonisch te bereiken op 0318 763 900 of mail ons via info@glaskoning.nl.