glaskoning-glas-balustrade-qrailing-compressed

Dubbel glas

In deze categorie vindt u alle soorten dubbel glas. U bestelt zeer eenvoudig en snel met onze productconfiguraties. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag! 

HR++ Isolatieglas
HR++ isolatieglas figuur
ZHR++ Zonwerend
HR+++ Tripleglas
HR++ 1.0
Brandwerend glas
Geluidswerend glas
Isolatieglas
Isolatieglas figuur
Glas voor Velux dakramen

Dubbel glas vormt de basis van diverse soorten isolerend glas. Het kan verwerkt worden tot HR++ isolatieglas, HR++ isolatieglas figuur, ZHR++ zonwerend glas, HR+++ triple glas, HR++ 1.0 glas, brandwerend glas, geluidswerend glas, isolatieglas, isolatieglas figuur en glas voor velux dakramen. Hieronder worden de glassoorten toegelicht om u te helpen bij de keuze welk type (dubbel) glas voor uw toepassing geschikt is. Glaskoning is uw expert in het leveren van topkwaliteit dubbel glas en helpt u graag verder! Wij leveren in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en u kunt uw bestelling ook altijd ophalen bij onze vestiging in Arhnem.

Dit type glas bestaat uit dubbel glas gevuld met argongas en voorzien van een onzichtbaar warmte reflecterende metaalcoating. Deze coating zorgt dat zonlicht wordt doorgelaten, maar warmte in de ruimte terugkaatst. Hierdoor heeft het een isolerende werking.

Anders dan standaard HR++ isolatieglas bevat dit type glas aan één zijde een structuur in het glas. De structuur op het doorschijnende glas voorkomt direct inkijk voor meer privacy, maar laat zonlicht door. Ook is het decoratief om in uw woning toe te passen. Bij Glaskoning zijn er 18 soorten figuurglas te onderscheiden, waardoor er altijd wel een past bij uw interieur. Ook dit glas is dubbel glas met argongas ertussen en een onzichtbare metaalcoating voor warmte reflectie.

Deze variant HR glas bestaat uit drie glasplaten met twee keer een laag argontas tussenin. Hierdoor is het extreem goed geïsoleerd glas en ook nog eens geluidswerend. Door de vele lagen is het wel erg zwaar, wat niet elke sponning in een kozijn aan kan.

Er kan gekozen worden voor Climaplus ONE of Eclaz ONE glas. Climaplus One heeft een metalen afstandhouder heeft en Ecotec een zwarte afstandhouder. Beide typen zijn dubbele hoogrendements beglazingen met superieure prestaties op het gebied van thermische isolatie, zon- en warmtewering.

De doorslag en overslag van brand wordt voor een bepaalde tijd vertraagd door dit type glas. Zo kunnen aanwezigen veilig uit het gebouw wegkomen. Al het brandwerend dubbel glas van Glaskoning is tevens standaard veiligheidsglas waardoor kans op persoonlijk letsel wordt beperkt. Brandwerend glas is van toepassing in situaties waar brandveiligheid van extra belang is.

Zonwerend glas houdt in dat het dubbel glas een zonwerende coating bevat. Het zonlicht wordt behouden, maar warmte blijft buiten bij warme dagen. In de winter houdt het isolerende glas de warmte juist binnen. Het zonwerende glas van Glaskoning is ZHR++ en in verschillende diktes en maten van zonwering te bestellen.

Dit type glas is speciaal gelaagd isolatieglas met geluidswerende folie(s) hier tussen geplaatst. De folie zorgt dat trillingen die door geluid ontstaan worden tegengehouden. Het inzetten van geluidswerend glas is van toepassing in situaties waar veel geluidsoverlast voorkomt of waar privacy extra belangrijk is.

Een onnodig hoge energierekening wordt voorkomen met dit dubbel glas met isolerende werking. Isolatieglas houdt de warmte binnen en geluid buiten. Verouderd dubbel glas kan worden vervangen voor standaard isolatieglas om warmteverlies door ramen tegen te gaan.

Isolatieglas is ook uitgebracht met structuur in het doorschijnende glas verwerkt. De structuur zorgt dat er niet direct door het glas heen kan worden gekeken, wat resulteert in meer privacy. Er zijn 18 soorten figuurglas om uit te kiezen om uw woning een originele uitstraling te geven.

Welk type Velux dakraam het ook om gaat, standaard wordt er gelaagd isolatieglas geleverd. U heeft hierdoor de voordelen van isolatieglas en het glas voldoet aan de normen van dakbeglazing. U kiest simpelweg het type dakraam en wij zorgen voor de juiste maatvoering. Het glas is ook leverbaar met zonwerende coating voor extra zonwering.

Bij Glaskoning kunt u alle bovengenoemde types glas op maat bestellen. Zo bent u verzekerd dat voor welke toepassing dan ook de afmetingen perfect kloppen. Ook is het glas leverbaar in diverse diktes. Welke dikte geschikt is is afhankelijk van het oppervlak. Daarnaast zijn afgeronde hoeken met een keuze uit een aantal radius mogelijk. Een ventilatierooster bij bestellen adviseren wij om luchtverversing te verzekeren en condensvorming tegen te gaan. Tot slot is het dubbel glas slijpen ook mogelijk, waarbij u kunt kiezen uit facet slijpen en PP slijpen.

Dubbel glas PP slijpen
Tijdens het proces van dubbel glas produceren ontstaan er scherpe randen. Deze snijrand laten bewerken zal zorgen dat het minder scherp en daarmee veiliger wordt. Dit heet PP slijpen, waarbij de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden wordt geslepen om de scherpe randen te verwijderen. Het proces bestaat uit 3 fases: voorslijpen, naslijpen en polijsten. Als laatst gaat het dubbel glas nog door de was- en droogmachine om perfecte oplevering te garanderen.

Dubbel glas facet slijpen
Vanaf 4 millimeter dik glas kan dubbel glas facet geslepen worden. Het facet kan breder gemaakt worden bij een glas met een hogere dikte. Deze breedtes variëren van 0,5 millimeter tot en met 45 millimeter. Facet geslepen glas dient voor de sier en heeft geen functionele waarde. Een facet is een schuin aflopende rand aan de rand van het glas.

Als de bestelling is geplaatst en het glas is geproduceerd gaan wij aan de slag met levering van uw bestelling. Wij doen ons best om dit zo snel mogelijk en uiteraard veilig en nauwkeurig te doen. Onze deskundige bezorgers hebben hier veel ervaring mee.

De levertijd is afhankelijk van het type glas en is altijd een indicatie. Wij proberen ons ten alle tijden aan de gecommuniceerde levertijd te houden en deze zo kort mogelijk te houden. Op maat geproduceerd dubbel glas produceren vergt wel enige tijd en daarvoor hopen wij op uw begrip. Ook het transport van dubbel glas is bewerkelijk en door verschillende omstandigheden aan wijziging onderhevig. Hierom adviseren wij geen derden van te voren in te schakelen om het glas te plaatsen op de geplande leverdag. Door vertraging kan dit voor problemen zorgen, wat wij graag voorkomen. Een week voor de levering ontvangt u tevens een exacte leverdatum. Als u heeft gekozen uw bestelling zelf op te halen ontvangt u de datum vanaf wanneer u uw dubbel glas kunt ophalen. De actuele levertijden vindt u op deze pagina.

Verzendkosten dubbel glas
Bij Glaskoning rekenen wij geen verzendkosten. Een bedrag van €7,50 inclusief BTW wordt verminderd op het totaalbedrag als u kiest voor ophalen. Een bedrag van €33,28 inclusief BTW wordt eenmalig in rekening gebracht voor orderkosten. Door dit bedrag in rekening te brengen kunnen wij de prijzen voor dubbel glas laag houden.

Dubbel glas kopen in België?
Glaskoning bezorgt naast in Nederland ook in België. Om uw bestelling te laten bezorgen op een adres in België bestelt u via www.glaskoning.be. Als u vragen heeft kunt u altijd mailen naar info@glaskoning.be of kijken naar de veelgestelde vragen pagina op www.glaskoning.be