glaskoning-glas-balustrade-qrailing

HR++ isolatieglas figuur

De structuur op het doorschijnende glas voorkomt directe inkijk, maar laat wel veel licht door en geeft een originele uitstraling. Daarnaast zorgt het dubbele glas voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkomt een onnodig hoge energierekening.

Bij Glaskoning kiest u uit veel verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. Glaskoning heeft 19 soorten figuurglas in het assortiment. Daar is er altijd wel een bij die past bij uw interieur. U kunt ook HR++ figuurglas in afwijkende modellen bestellen.

LEVERTIJDEN

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas. 

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar! Let op: HR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van HR+ glas.
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van HR++ dubbel glas met een figuur is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van HR++ isolatieglas figuur is tussen de 12-21 werkdagen. Het is mogelijk om het glas zelf af te halen bij een aantal locaties in Nederland. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Vervang nu enkel figuurglas voor HR++ dubbel glas met een figuur voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en om een onnodig hoge energierekening te voorkomen. Via ramen verliest een gebouw namelijk veel warmte. HR++ isolatieglas figuur is dubbel glas gevuld met edelgas en voorzien van een onzichtbare warmtereflecterende metaalcoating. Deze coating laat zonlicht door, maar kaatst warmte in een ruimte terug. HR++ zorgt met nog betere isolatiewaarden. Isolatieglas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten.

Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. U vindt hier de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes isolatieglas.
U-waarde HR++ glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,2 HR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,2 HR++
(let op: bij het glas met een spouw <13 mm="" is="" het="" geen="" hr="" meer="" br="">- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,3 HR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,6 HR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,8 HR

Het juiste isolatieglas is afhankelijk van het oppervlakte dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen, de 6-6 variant. Dikker glas kan op aanvraag.
Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.
Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

De 4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat u de juiste glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Kijk hiervoor bij de inmeetinstructie. Toch nog advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

U kunt de ventilatieroosters eenvoudig meebestellen bij Glaskoning in het bestelproces.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van het glas.

Bij Glaskoning kunt u ook HR++ dubbel glas met een figuur in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelproces een afwijkend model en geef de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Isolatieglas figuur met roeden of Wienersprossen bestellen is ook mogelijk. Kijk bij HR++ isolatieglas voor de uitleg en mogelijkheden.