glaskoning-glas-balustrade-qrailing

HR++ isolatieglas figuur

De structuur op het doorschijnende glas voorkomt directe inkijk, maar laat wel veel licht door en geeft een originele uitstraling. Daarnaast zorgt het dubbele glas voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkomt een onnodig hoge energierekening.

Bij Glaskoning kiest u uit veel verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Daar is er altijd wel een bij die past bij uw interieur. U kunt ook HR++ figuurglas in afwijkende modellen bestellen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 5 mm buiten en 4 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas. 

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar! Let op: HR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van HR+ glas.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber roosters

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen onder de oranje 'i' hierboven en onder de configurator
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

HR++ isolatieglas figuur aanschaffen is bij Glaskoning zeer simpel online te doen. Het bestel proces gaat als volgt. U selecteert de juiste afmetingen, afhankelijk van de toepassing en wensen. Vervolgens gaan wij met uw bestelling aan de gang. U kunt uw bestelling van HR++ isolatieglas figuur ook eventueel ophalen bij onze vestiging in Arnhem. U vindt hier meer informatie over de levertijden, het ophalen en de bezorging. Ook goed om te weten: ons glas is direct afkomstig van de producent, waardoor u gegarandeerd de meest voordelige prijs afrekent Hierdoor is Glaskoning dus super voordelig!

Bij Glaskoning bestelt u ook HR++ isolatieglas in afwijkende modellen. In het bestel menu kiest u simpelweg een afwijkend model en geeft u de maten aan. Houd er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd en nauwkeurig wordt geleverd

Bent u aan het overwegen om enkel figuur glas te gaan vervangen voor HR++ dubbel glas met figuur? Wij kunnen garanderen dat dit de comfort in uw woon- of werkomgeving verhoogd en dat dit besluit ook zeker een bijdrage gaat leveren om de hoge energierekening te drukken. Via ramen verliest een gebouw namelijk veel warmte. HR++ isolatieglas figuur is dubbel glas gevuld met edelgas en voorzien van een onzichtbare warmtereflecterende metaalcoating. Deze coating laat zonlicht door, maar kaatst warmte in een ruimte terug. HR++ zorgt voor nog betere isolatiewaarden. Isolatieglas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten.

De isolatiewaarde wordt aangeduid met U-waarde en geeft aan hoe goed glas isoleert. Dat wil zeggen, hoeveel warmte er door het glas verloren gaat.  Hoe lager deze isolatiewaarde (U-waarde), hoe beter het glas isoleert. Hieronder vindt u de U-waarden bij diverse soorten en diktes van HR++ isolatieglas met figuur.

U-waarde HR++ glas
- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,2 HR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,2 HR++

(let op: bij het glas met een spouw van minder dan 13 millimeter gaat het niet meer om HR glas.

- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,3 HR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,6 HR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,8 HR

De dikte van het HR++ isolatieglas figuur hangt af van de grootte van het glas. Hoe groter de glasplaat, hoe dikker het glas dient te zijn. U kunt kiezen uit glasdiktes vanaf 4 millimeter buiten en 4 millimeter binnen (4-4 variant) tot 6 millimeter buiten en 6 millimeter binnen (6-6 variant). Als u nog dikker glas wenst te bestellen kan dit op aanvraag.

Let op! Bij ruiten die lager dan 85 centimeter vanaf de grond beginnen dient gelaagd isolatieglas gebruikt te worden. Door veiligheidsglas toe te passen zal de kans op doorval beperkt worden.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

De variant 4-33/1 houdt in dat het buitenblad 4 millimeter dik is en het binnenblad gelaagd. Het gelaagd glas bestaat in dit geval uit 2 glasplaten van 3 millimeter dik met daartussen één laag folie.

De totale glasdikte kan berekent worden door de dikte van het buitenblad op te tellen bij de dikte van het binnenblad en de dikte van de spouw. 

De samenstellingen die hierboven geadviseerd worden door Glaskoning zijn bij afwijking uw eigen verantwoordelijkheid. Als u graag verder geadviseerd wilt worden kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen altijd een sterkteberekening voor het juiste glas voor u laten opstellen. Bij het invoeren van de glasmaten is het van belang dat u de omtrekspeling hiervan aftrekt. Hiervoor kijkt u naar de inmeetinstructie op onze website.

Geef je ramen een klassieke uitstraling met roeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. Je dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vind je de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.

Let op: Wanneer je roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)

Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)

 

U kunt de ventilatieroosters eenvoudig meebestellen bij Glaskoning in het bestelproces.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van het glas.