glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Kogelwerend glas

Weliswaar is kogelwerend glas ofwel kogelvrij glas dikker dan regulier glas, maar het is net zo  transparant glas en het vervormt het beeld van de buitenwereld niet of nauwelijks. Afhankelijk van het gewenste beschermingsniveau worden meerdere glasplaten gecombineerd met lagen polyvinylbutyral (PVB) en polyurethaan (PU) eventueel aangevuld met lagen polycarbonaat. Hoe dikker de lagen zijn des te meer bescherming het resulterende glas biedt, al is de bescherming ook afhankelijk van het gebruikte vuurwapen.

Kogelwerend glas met beschermingstype BR1, waarbij BR staat voor ‘bullet resistant’, weerstaat inslagen van .22 kaliber vuurwapens, terwijl beschermingstype BR7 ook inslagen van een vuurwapen met een hogere impactsnelheid, zoals M16, Luger, Uzi, FAL of Winchester kan weerstaan. Zoals altijd geldt ook hier dat honderd procent veiligheid niet bestaat: kogelvrij glas kan door kogels worden gepenetreerd bij meerdere inslagen op dezelfde plek.
 

Naast beschermingstype BR1 tot en met BR7, bestaat ook kogelvrij glas met beschermingstype SG1 en SG2. Hierbij staat de afkorting SG voor ‘shotgun’. Dit type glas biedt bescherming tegen jachtwapens. Behalve de aanduiding BR en SR, gevolgd door een cijfer dat het beschermingsniveau aangeeft, wordt bij kogelwerend glas ook nog de aanduiding S of NS toegevoegd. Dit staat voor ‘splitting’ of ‘non-splitting’, waarmee wordt aangegeven dat het glas bij een inslag versplinterd of niet. In het algemeen geldt dat met de hoogte van het beschermingsniveau van het glas, ook de prijs stijgt.

Online bestellen bij Glaskoning biedt voordelen. Zo worden de glasplaten zonder verzendkosten verstuurd naar uw adres. Wilt u de glasplaten zelf ophalen? Glaskoning heeft verschillende ophaalpunten, waarvan er vast eentje bij u in de buurt zit. U hoeft alleen even te wachten tot u bericht krijgt dat uw glas klaar staat om te worden opgehaald bij het ophaalpunt en u kunt het glas zelf ophalen.
Neem contact met ons op voor vragen over levering van kogelwerend glas.