glaskoning-glas-balustrade-qrailing

HR++ Isolatieglas

HR++ zorgt met nog betere isolatiewaarden voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voor een verlaging op de energierekening.

Vervang nu enkel glas of oud dubbel glas voor HR++ glas. U kunt ook gelaagd of mat HR++ glas bestellen. Ook is er HR++ isolatieglas met een figuur beschikbaar. Kijkt u ook eens bij HR++ triple glas voor nog betere isolatiewaarden. In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder onder aan deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas. 

Bestel direct roosters, roeden of wienersprossen mee. Lees onder de configurator meer over deze opties. Ook is een zwarte spouw beschikbaar!

VERLENGD: ACTIE 15% KORTING OP HR++ 1.0 

- Voer de kortingscode HRPP_15 in bij uw winkelmandje bij 'Cadeaukaart of kortingscode'
- Kortingscode geldig t/m 30 april 2024
- Enkel op product, niet op orderkosten

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product en de opties onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen, de 6-6 variant. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

Let op: Het teken # staat voor de HR coating. De hr coating zit op de binnenruit. De andere ruit is dan de buitenruit.   

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Bekijk de video over de opbouw en dikte van isolatieglas:

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. Let op: bij een spouw minder dan 13 mm is het geen HR++ glas meer. 

Bekijk de video over de opbouw en dikte van isolatieglas:

Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht. Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u via de oranje 'i' hierboven en onder de configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van HR++ isolatieglas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. U selecteert tijdens het bestelproces de juiste variant glas en geeft vervolgens de dikte, breedte en de hoogte in millimeters in. Wij kunnen uw bestelling bezorgen in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) of u kunt het isolatieglas zelf afhalen bij ons in Arnhem. Meer informatie levertijden, bezorgen en afhalen vindt u hier.

Wist u dat er via uw ramen veel warmte verloren gaat? HR++ isolatieglas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten, doordat het een isolerende werking heeft. Hoe goed dubbel glas isoleert, hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Dat wil zeggen, hoeveel warmte er door het glas verloren gaat. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het dubbel glas isoleert. U vindt hieronder de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes isolatieglas die wij kunnen leveren. Glaskoning biedt naast HR++ isolatieglas ook HR+++ triple glas aan waar de U-waarden nog verder afnemen.

U-waarde HR++ isolatie dubbel glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,2 HR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,2 HR++

(let op: bij een spouw minder dan 13 mm is het geen HR++ isolatieglas meer)

- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,3 HR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,6 HR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,8 HR

Het juiste HR++ isolatieglas is afhankelijk van het oppervlak dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De isolatieglas diktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.
Voorbeeld: Opbouw 5-spouw-4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat u de juiste glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4#-33/1 variant wil zeggen: het binnenblad is 4mm dik en het buitenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Aan het # kunt u herkennen aan welke kant de HR coating zit. De HR coating zit op de binnenruit (naar de spouw gericht). Wilt u de gelaagde ruit als binnenruit dan komt hier de coating op. U kunt uw aanvraag dan indienen per mail. 

De totale glasdikte wordt berekend aan de hand van de volgende berekening:
Totale glasdikte = buitenblad + binnenblad + spouw

Voorbeeld:
- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig rondom het beslissen welk HR dubbel glas voor u geschikt is? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen, kantoren en andere gebouwen resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren om schone lucht binnen te halen en vervuilde lucht naar buiten te laten gaan is belangrijk voor uw gezondheid. Ventilatieroosters plaatsen is een eenvoudige oplossing. Het plaatsen van deze ventilatieroosters boven bestaande ramen of nieuwe ramen zorgt voor de noodzakelijke luchtverversing. Tevens voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters (in combinatie met HR++ isolatieglas) eenvoudig bestellen bij Glaskoning in het bestel menu.

Indien u een ventilatierooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het isolatieglas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw isolatieglas.

Bij Glaskoning kun je ook HR++ glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelmenu kies je een afwijkend model en geef je de maten in. Hou er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor je wordt geproduceerd.

Geef uw ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. U dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vindt u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen. Wij zorgen er vervolgens voor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let er op dat roeden enkel mogelijk zijn bij een minimale spouw van 12 mm. Wanneer u roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Bekijk het filmpje hieronder en de afbeelding HIER voor voorbeelden van de verdeling van de vakken.

Wat zijn kruisroeden?

Een roede is een horizontale of verticale houten of metalen staaf op een venster waardoor het in vier of meer vakken wordt verdeeld. Het stamt uit de tijd waarin glas nog niet in grote maten gefabriceerd kon worden. Tegenwoordig wordt het vaak toegepast om een nostalgisch uiterlijk na te bootsen. Ook in dubbel glas worden kruisroeden toegepast. Dit is op twee manieren mogelijk:

●       Tussen de glasplaten wordt een verdeling in de vorm van een kruis gemaakt. Dit wordt meestal in aluminium of kunststof uitgevoerd om vochtproblemen te vermijden. 

●       De roede verdeling wordt aan de buitenzijde van het glas beplakt met een kruisroede. Dit worden ook wel Wienersprossen genoemd en wordt vaak toegepast bij dubbel glas.

Wat zijn Wienersprossen?

Bij gebruik van dubbel glas worden Wienersprossen ingezet. Het is een alternatief voor een kruisroede, want het is geschikt bij dubbel glas. Tussen de ruiten van het dubbelglas wordt een vakverdeling van aluminium of kunststof gemaakt en vervolgens worden er op de buitenkant latten verlijmd. Hierdoor ontstaat het traditionele uiterlijk, maar zal er toch een goede warmte isolatie plaatsvinden. Bij renovaties van oude gebouwen zijn Wienersprossen erg geschikt.