glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Serreglas

Gebruik de glas keuzeheulp hieronder om het juiste glas te bepalen voor je serrewand of dakbeglazing. We bieden hiervoor altijd gelaagd glas aan, dit veiligeheidsglas voorkomt ernstig letsel bij breuken en houdt boevendien inbrekers beter tegen. Kies uit gelaagd glas, gelaagd HR++ isolatieglas, of gelaagd ZHR++ glas. Het gekleurde glas is aan één zijde gekleurd. Er is ook zwarte spouw beschikbaar.

KEUZEHULP DAKBEGLAZING 
KEUZEHULP SERREGLAS 

Let op! Maximale afmeting dakbeglazing = 1150 mm breed x 3100 mm lang. Maximale afmeting serreglas = 2500 mm breed x 3100 mm lang. Verkeerd bestelde afmetingen zijn niet op verantwoordelijkheid van Glaskoning. 

Toch nog hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag. 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
WELK TYPE GLAS WILT U BESTELLEN?
Bekijk de keuzehulp voor meer uitleg over de soorten glas. In de uitleg boven deze configurator of via de oranje 'i'
KIES HIER DE SPOUWBREEDTE

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. Let op: bij een spouw minder dan 13 mm is het geen HR++ glas meer. 

Bekijk de video over de opbouw en dikte van isolatieglas:

Ook zwarte spouw beschikbaar.
Wilt u ventilatieroosters?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video. Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.

Let op! Maximale afmeting dakbeglazing = 1150 mm breed x 3100 mm lang. Maximale afmeting serreglas = 2500 mm breed x 3100 mm lang. Meer informatie over inmeten via de oranje 'i' hierboven.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Transporttoeslag

Ivm de grootte van dit type glas rekenen wij een transporttoeslag van €85,- ex BTW

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Op zoek naar goedkoop glas voor uw serre van hoogwaardige kwaliteit? Bij Glaskoning bent u zeker van de laagste prijs. Ons glas wordt namelijk ingekocht bij de producent, zonder tussenschakel. Mocht u uw bestelling liever ophalen in plaats van te laten bezorgen, kan dit in Arnhem. U leest alles over bezorgen en afhalen over op deze pagina.

Serreglas is (gekleurd) veiligheidsglas geschikt voor een serre, veranda, aanbouw of lichtstraat. Een veranda of serre is een verlenging van de woonkamer. De keuze voor een serre wordt vaak gemaakt om extra woonruimte te creëren. De serre kan worden gebruikt als eetkamer, zitkamer, speelruimte voor uw kinderen of werkkamer.

Een serre resulteert in meer lichtinval en u kunt het hele jaar door genieten van uw tuin, de natuur en de lucht. Ook met slecht weer heeft u nog altijd een prachtig buitenzicht. De hoeveelheid natuurlijk licht dat uw woning binnenkomt zal ook een positieve werking op uw energierekening hebben. Voor de plantenliefhebbers met groene vingers is een serre perfect, want uw planten krijgen altijd genoeg zonlicht. Ook de luchtvochtigheid is in de serre uitstekend voor platen. Bovendien neemt uw woning in vierkante meters toe door het plaatsen van een serre. U kunt op deze manier uw woon- of eetkamer vergroten en meer in verbinding brengen met uw tuin. Tot slot geeft een serre een moderne uitstraling aan uw woning en zorgt het voor een (optisch) grotere ruimte. Het gebruik van glas in uw interieur geeft een ruimtelijk gevoel.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

Soorten serreglas

Bij Glaskoning leveren wij verschillende soorten serreglas. U kunt kiezen uit de volgende glassoorten:

  • Gelaagd serreglas (44/2 of 55/2 of 66/2)
  • Gelaagd serreglas met matte folie (44/2 of 55/2 of 66/2)
  • Gelaagd gekleurd serreglas (44/2 of 55/2 of 66/2)
  • HR++ serreglas (44/2 of 55/2 of 66/2)
  • ZHR++ serreglas (44/2 of 55/2 of 66/2)

Gelaagd serreglas met matte folie biedt privacy. Door de matte coating is het niet transparant, maar laat het wel licht door. Dit is handig als u directe inkijk vanuit buiten wilt voorkomen. 

U kunt naast transparant gelaagd glas of mat glas ook voor gekleurd serreglas gaan. De kleuren brons, groen en grijs behoren tot de mogelijkheden. Standaard gekleurd glas wordt aan een van beide zijden gekleurd en verschilt van parsol glas. Gekleurd floatglas, ook wel ‘parsol’ genoemd, ontstaat door diverse chemicaliën toe te voegen in het tinblad. Parsol is geschikt voor toepassingen waar optische kwaliteit van belang is. Het zorgt voor optimale kleurweergave en is bijzonder transparant en helder. Dit resulteert in een hogere lichtdoorlaatbaarheid. De neutraliteit is goed terug te zien in onder andere gelaagd glas.

HR++ serreglas is isolatieglas van dubbel glas gevuld met argongas. Het glas is voorzien van een ontzichtbare metaalcoating die de warmte reflecteert. Zo wordt zonlicht doorgelaten en warmte in de ruimte teruggekaatst. 

ZHR++ serreglas is ook dubbel glas, maar met een zonwerende coating. Het zonlicht wordt doorgelaten, maar de warmte wordt buiten gehouden. Op warme dagen blijft de warmte buiten en in de winter houdt het isolerende glas de warmte in huis.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is glas dat letselwerend breukgedrag heeft. Dat wil zeggen dat een breuk in het glas geen risico geeft op ernstig letsel. Bij zware weersomstandigheden zoals hagel of veel wind waardoor takken op uw serre dak vallen zal het niet breken. We bieden bij glas voor een serre, veranda, aanbouw of lichtstraat gelaagd glas aan. Gelaagd glas is doorvalveilig en inbraakwerend. Bij gelaagd glas, dit zijn meerdere lagen glas met folie ertussen, zullen bij een breuk geen openingen ontstaan. Zo kan niemand er doorheen vallen en het weert inbrekers.

Toepassingen serreglas

Een serre is een verlenging van uw benedenverdieping. Van de extra ruimte kunt u op diverse manieren gebruikmaken. Zo kan het dienen als speelkamer voor uw kinderen. Voor een televisiekamer leent een serre zich ook uitstekend. U kunt een thuisbioscoop inrichten of er een gamekamer van maken. Tuinieren in een serre is ook een goede toepassing voor uw nieuwe serre. De serre biedt door de extra warmte, licht en luchtvochtigheid de perfecte omgeving voor planten, groenten, fruit en bloemen om in te groeien. Het is te vergelijken met een kas en van oorsprong is een serre ook zo bedoeld. 

Weet u niet zeker welk soort serreglas geschikt is voor uw toepassing en wensen? De keuzehulp is praktisch om het juiste glas te bepalen voor uw serrewand of dakbeglazing. Alle soorten glas zijn gelaagd glas, want dit valt onder veiligheidsglas. Bij breuk voorkomt dit glas kans op ernstig letsel. Bovendien zal het inbrekers weren door de taaie coating die tussen het glas geplaatst is. Als het glas wordt ingeslagen, zullen de scherven in de folie blijven hangen. U hebt de keuze uit gelaagd glas, gelaagd HR++ isolatieglas, of gelaagd ZHR++ glas. Het standaard gekleurde glas is aan één zijde gekleurd, anders dan parsol glas. Een zwarte spouw kunt u ook bestellen voor het op maat gemaakte serreglas. Klik hier voor de keuzehulp.

Serreglas met ventilatieroosters

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor uw gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven uw ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters eenvoudig bestellen bij Glaskoning in het bestelmenu.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

De totale glasdikte berekenen

De totale glasdikte berekent u door de dikte van het buitenblad, binnenblad en de spouw bij elkaar op te tellen. Hierbij een voorbeeld ter verduidelijking:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)


Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een berekening voor je voor het juiste glas.