glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Hr+++ Triple Glas

Triple glas is door de extra glasplaat extra zwaar. Niet elke sponning in het kozijn is geschikt voor driedubbel glas. Laat dit door een ervaren glaszetter controleren.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas. Ook met zwarte spouw beschikbaar!

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
5 - 4 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm, middenblad 4 en het binnenblad 4 mm dik is. De varianten met 33/1, 44/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Dikker glas kan op aanvraag.

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. Let op: benaming HR+++ is alleen vanaf spouw 9 mm. 

Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Het juiste HR+++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm.

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm en wordt uitgevoerd in 1 spouw, niet in beide. eer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning is het bestellen van uw HR+++ triple glas niet alleen heel eenvoudig, wij bieden daarbij ook de laagste prijs. Dit is mogelijk doordat ons glas direct van de groothandel komt. Wij bezorgen uw glas in heel Nederland, maar daarbij is het ook mogelijk om zelf uw HR+++ triple glas af te halen in Arnhem. Meer informatie over levertijden en bezorgen vindt u op deze pagina. Tijdens het bestelproces kiest u de juiste variant voor uw toepassing en de daarbij horende dikte. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag! 

Naast op maat gemaakt glas leveren wij ook HR+++ triple glas in afwijkende modellen. Kies in het bestel menu een afwijkend model en geef de omvang van het model op. Houd hierbij rekening dat de modellen op onze website vanaf een buitenaanzicht getoond zijn. Heeft u de bestelling met afwijkende gegevens geplaatst? Dan zorgen wij vervolgens voor een voorbeeldige levering en eindresultaat van uw glas.

Naast het binnenhouden van warmte zorgt HR+++ triple glas ook dat geluid buiten blijft. De mate van isolatie hangt af van de zogenaamde U-waarde. Hiermee wordt aangeduid hoe groot de warmtestroom door een constructie is in een getal. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas geïsoleerd is. Door ramen verliest u namelijk veel warmte. Hieronder worden de verschillende soorten en diktes van HR+++ triple isolatieglas getoond.

U-waarde HR+++ triple glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 0,7 HR+++
- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 0,7 HR+++
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 0,9 HR+++
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,1 HR++

Bij Glaskoning kunt u kiezen uit diverse diktes. Deze variëren van 4 millimeter buitenblad, 4 millimeter middenblad en 4 millimeter binnenblad (4-4-4 variant) tot 6 millimeter buiten, 6 millimeter midden en 6 millimeter binnen (6-6-6 variant). Natuurlijk is nog dikker glas ook mogelijk, hiervoor kunt een aanvraag doen.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4- spouw - 4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik, middenblad 4 mm is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4- spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 - spouw -4tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw-4- spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas bestaat uit diverse glaslagen. De 4-4-33/1 variant wilt zeggen dat het buitenblad 4 millimeter dik is, het middenblad 4 millimeter dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 gelaagd betekent dat het glas is opgebouwd uit 2 glasplaten van 3 millimeter dik met daartussen 1 laag folie.

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 – spouw- 4- spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 – spouw-6 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

De genoemde samenstelling zijn een advies van Glaskoning, echter is het bij afwijking uw eigen verantwoordelijkheid. Het is daarom belangrijk dat u bij het invoeren van de maten dat de juiste glasmaten invoert. De omtrekspeling dient hier afgetrokken zijn van de afmetingen. U vindt hier de inmeet instructie.

Ten slotte is het van belang dat als uw ruit op een hoogte lager dan 85 cm vanaf de grond begint u kiest voor gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas).

Totale glasdikte HR+++ triple glas berekenen

De totale glasdikte kan berekent worden met de volgende som: buitenblad dikte + spouwdikte + middenblad dikte + spouwdikte + binnenblad dikte.

Voorbeeld:
- 4-4-4 met spouw 13 is 38 mm.
- 4-4-33/1 met spouw 7 is 28,3 mm (de folie is 0.3mm dik).

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is belangrijk voor uw gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven uw ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters eenvoudig bestellen bij Glaskoning in het bestel menu.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Geef uw ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in de kleuren RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. U dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vindt u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen. Wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Roeden of Wienersprossen bestellen geeft 7 werkdagen extra levertijd op de aangegeven levertijd. 

Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.Wanneer u roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie. De roeden of wienersprossen worden standaard uitgevoerd in 1 spouw, niet in beide. Wenst u dit in beide spouwen, neem dan even contact met ons op dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.

Bekijk het filmpje hieronder of klik HIER voor voorbeelden van de vakverdeling.