glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Hr+++ Triple Glas

Triple glas is door de extra glasplaat extra zwaar. Niet elke sponning in het kozijn is geschikt voor driedubbel glas. Laat dit door een ervaren glaszetter controleren.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas. Ook met zwarte spouw beschikbaar!

LEVERTIJDEN

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg gelaagd glas: 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Uitleg typen glas: 5 - 4 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm, middenblad 4 en het binnenblad 4 mm dik is. De varianten met 33/1, 44/2 zijn gelaagd glas. Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar! Let op: HR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van HR+ glas.
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van HR++ triple glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaal je altijd de laagste prijs. Je selecteert de juiste variant en dikte en je voert de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van HR++ triple glas is tussen de 12-21 werkdagen. Ook is het mogelijk om je glas zelf af te halen bij een aantal locaties in Nederland. Meer informatie over bezorgen en afhalen vind je hier.
.

Via je ramen verlies je veel warmte. HR+++ triple glas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Je vindt hier de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes triple isolatieglas.

U-waarde HR+++ triple glas

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 0,6 HR+++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 0,7 HR+++
- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 0,7 HR++
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 0,9 HR+++
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,1 HR++

Het juiste HR+++ triple glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten, 4 mm middenblad en 4 mm binnenblad, de 4-4-4 variant, tot 6 mm buiten, 6 mm midden en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4- spouw - 4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik, middenblad 4 mm is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4- spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 - spouw -4tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4- spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw-4- spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:

Opbouw 33/1 – spouw- 4- spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 – spouw-6 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat je de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4-4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik, middenblad 4 mm en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Voorbeeld:

- 4-4-4 met spouw 13 is 38 mm.
- 4-4-33/1 met spouw 7 is 28,3 mm (de folie is 0.3mm dik).

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. Je kunt de ventilatieroosters eenvoudig bestellen bij Glaskoning in het bestel menu.

Indien je een rooster bestelt hoef je geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van je glas. Wij berekenen voor je, aan de hand van het rooster dat je gekozen hebt, het juiste formaat van je glas. 

Bij Glaskoning kun je ook HR++ triple glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelmenu kies je een afwijkend model en geef je de maten in. Hou er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor je wordt geproduceerd.

Geef je ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. Je dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vind je de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Roeden of Wienersprossen bestellen geeft 7 werkdagen extra levertijd op de aangeveven levertijd. 

Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.Wanneer je roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)
Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)