glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glazen balustrade

Voor glazen balustrades adviseren wij om gehard/ gelaagd glas te gebruiken. Dit glas combineert de doorvalveiligheid van gelaagd glas met de sterkte en flexibiliteit van gehard glas. Deze eigenschappen maken gehard/ gelaagd glas een erg geschikte optie voor balustrades. 

Naast glas en glasklemmen voor balustrades bieden wij ook nog het Bohle Vetromount vloerprofiel aan. Klik hier om ons aanbod van dit profiel te bekijken. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
WELK TYPE GLAS WIL JE BESTELLEN?
Rand afwerking

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wij adviseren bij balustrades altijd een rand afwerking te selecteren, zodat de randen niet scherp zijn en mooi zijn afgewerkt. Wij hebben deze optie op deze pagina standaard aan staan zodat u het niet kunt vergeten.
Geef hier de maat van je glas op

Indien u de balustrade gaat plaatsen met het Vetromount systeem, raden wij aan om panelen met een breedte van max 1000 mm aan te houden en tussen de panelen een speling van 5 mm aan te houden. Voor het Vetromount systeem kunnen panelen met een hoogte van max 1300 mm gebruikt worden. 

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Bevestiging glasklemmen

Naast glasklemmen bieden wij ook het Bohle Vetromount profiel aan. Dit is een vloerprofiel die gebruikt kan worden voor een balustrade. Klik hier om ons aanbod van dit profiel te bekijken, of hier als u het voor levering in België wilt bestellen.

U kunt het balustrade glas eventueel plaatsen met RVS glasklemmen. Deze zijn geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Online glazen balustrades bestellen is zeer eenvoudig bij Glaskoning. Ook bezorgen wij met zorg uw bestelling bij u thuis. Voor actuele levertijden neemt u hier een kijkje. Uw bestelling ophalen in Arnhem behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan binnen 4 weken nadat u bericht van ons heeft ontvangen dat uw bestelling klaar staat. 

Een glazen balustrade is een glazen afscheiding die u op uw balkon of dakterras kunt plaatsen. Dit biedt bescherming tegen de wind en beperkt het risico om te vallen. Daarnaast kunt u genieten van het onbelemmerde uitzicht op welke hoogte dan ook. Als u op zoek bent naar een windscherm of afscheiding voor in de tuin, terras of veranda, neem dan een kijkje op de pagina over glazen windschermen en afscheidingen.

Een balustrade van glas biedt veel voordelen. Glazen elementen geven een ruimtelijk gevoel. Een glazen balustrade laat de ruimte groter lijken dan het daadwerkelijk is. Dit komt mede door de lichtdoorlaatbaarheid. Een balustrade van ijzer bijvoorbeeld sluit de ruimte in, immers kan je niet door dit materiaal heen kijken. Een glazen balustrade maakt het geheel ruimtelijk en zal niet voor een ‘opgesloten’ gevoel zorgen.

De eigenschap dat een glazen balustrade het licht doorlaat zorgt ook dat u onbelemmerd van de zon en het uitzicht kan genieten. Als u kiest voor een balustrade op een hoog gebouw zorgt dit voor een panoramisch uitzicht. U heeft rondom zicht terwijl u wel beschermd bent van gevaar om te vallen.

Bovendien is een glazen balustrade makkelijk schoon te houden. Door de balustrade met een glasreiniger af te nemen ziet het er binnen no time weer uit als nieuw. Bij beschadigingen zoals krassen kan het glas gepolijst worden. Dit soort schade is makkelijk te verhelpen en dit geldt niet voor alle materialen voor balustrades. Tot slot hoeft een glazen balustrade amper tot niet onderhouden te worden. Het is een duurzaam materiaal, extreem sterk en gaat jarenlang mee.

Een balustrade van glas kan zowel binnen als buiten geschikt zijn. Het kan als borstwering, leuning en reling dienen. Glazen balustrades worden veel toegepast op balkons en dakterrassen van een woning. Natuurlijk kunnen ze ook geplaatst worden op andere typen gebouwen, zoals een bedrijf, school of zorginstelling. Een glazen balustrade kan ook bij een (buiten)trap geplaatst worden. Het biedt de zekerheid dat u niet een verdieping naar beneden kan vallen.

Bij Glaskoning worden glazen balustrades niet in standaard lengte- en breedte maten opgeleverd, maar gepersonaliseerd naar uw toepassing. Door de maten van uw glas juist op te geven tijdens het bestelproces bent u verzekerd dat uw bestelling perfect op maat wordt gefabriceerd. Dit doet u door de afmetingen in millimeters in te vullen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. U kunt in het veld enkel numerieke waarden invullen. Ook dient het cijfer afgerond te zijn, want decimalen worden niet goedgekeurd door het systeem.