glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glazen balustrade

Glaskoning levert gehard blank, mat, brons of grijs glas of draadglas in 6 of 8 mm voor veilige afscheidingen. De glazen windschermen zijn altijd rondom geslepen om de scherpe randen te verwijderen. Bestel direct RVS glasklemmen mee.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer

Online glazen balustrades bestellen is zeer eenvoudig bij Glaskoning. Ook bezorgen wij met zorg uw bestelling bij u thuis. Voor actuele levertijden neemt u hier een kijkje. Uw bestelling ophalen in Arnhem behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan binnen 4 weken nadat u bericht van ons heeft ontvangen dat uw bestelling klaar staat. 

Een glazen balustrade is een glazen afscheiding die u op uw balkon of dakterras kunt plaatsen. Dit biedt bescherming tegen de wind en beperkt het risico om te vallen. Daarnaast kunt u genieten van het onbelemmerde uitzicht op welke hoogte dan ook. Als u op zoek bent naar een windscherm of afscheiding voor in de tuin, terras of veranda, neem dan een kijkje op de pagina over glazen windschermen en afscheidingen.

Wat zegt veiligheidsglas voor glazen balustrades?

Veiligheidsglas is glas dat letselwerend breukgedrag heeft. Dat wil zeggen dat een breuk in het glas geen risico geeft op ernstig letsel. We bieden bij glas voor een serre, veranda, aanbouw of lichtstraat gelaagd glas aan. Gelaagd glas is doorvalveilig en inbraakwerend. Bij gelaagd glas, dit zijn meerdere lagen glas met folie ertussen, zullen bij een breuk geen openingen ontstaan. Zo kan niemand er doorheen vallen en het weert inbrekers.

Bij Glaskoning heeft u keuze uit verschillende typen glas voor uw glazen balustrade. De typen glas die wij aanbieden zijn:

  • Gehard glas 8 millimeter blank geslepen
  • Gehard glas 6 millimeter blank geslepen
  • Gehard glas 8 millimeter satijn geslepen
  • Gehard glas 6 millimeter satijn geslepen
  • Draadglas 6 millimeter geslepen
  • Spiegeldraadglas 6 millimeter geslepen
  • Gehard glas 8 millimeter geslepen in brons
  • Gehard glas 6 millimeter geslepen in brons
  • Gehard glas 8 millimeter geslepen in grijs

U kunt standaard kiezen uit twee glasdiktes, namelijk 6 en 8 millimeter. Op aanvraag is dikker mogelijk. Neem hiervoor contact op met ons. Gehard glas is glas dat door een speciaal proces extra krachtig is gemaakt. De kans op breuk is hierdoor vele malen lager. Blank geslepen glas verschilt van satijn of mat glas. Blank geslepen glas is volop transparant. Satijn geslepen glas is mat, waardoor het meer privacy biedt. Het glas blijft wel lichtdoorlatend. Draadglas is glas met een gaaswerk van metalen draden erin verwerkt. Het is naast decoratief met name erg praktisch. Het biedt weerstand tegen inbraak en is veiliger dan standaard glas. Als het glas breekt zal het gaaswerk de scherven tot op zekere hoogte bij elkaar houden. Spiegeldraadglas is dubbelzijdig gepolijst draadglas. Door deze bewerking is het net zo transparant als standaard glas. Verder kunt u ervoor kiezen om uw glas in de kleuren brons of grijs te verkrijgen

Een balustrade van glas biedt veel voordelen. Glazen elementen geven een ruimtelijk gevoel. Een glazen balustrade laat de ruimte groter lijken dan het daadwerkelijk is. Dit komt mede door de lichtdoorlaatbaarheid. Een balustrade van ijzer bijvoorbeeld sluit de ruimte in, immers kan je niet door dit materiaal heen kijken. Een glazen balustrade maakt het geheel ruimtelijk en zal niet voor een ‘opgesloten’ gevoel zorgen.

De eigenschap dat een glazen balustrade het licht doorlaat zorgt ook dat u onbelemmerd van de zon en het uitzicht kan genieten. Als u kiest voor een balustrade op een hoog gebouw zorgt dit voor een panoramisch uitzicht. U heeft rondom zicht terwijl u wel beschermd bent van gevaar om te vallen.

Bovendien is een glazen balustrade makkelijk schoon te houden. Door de balustrade met een glasreiniger af te nemen ziet het er binnen no time weer uit als nieuw. Bij beschadigingen zoals krassen kan het glas gepolijst worden. Dit soort schade is makkelijk te verhelpen en dit geldt niet voor alle materialen voor balustrades. Tot slot hoeft een glazen balustrade amper tot niet onderhouden te worden. Het is een duurzaam materiaal, extreem sterk en gaat jarenlang mee.

Toepassingen glazen balustrades

Een balustrade van glas kan zowel binnen als buiten geschikt zijn. Het kan als borstwering, leuning en reling dienen. Glazen balustrades worden veel toegepast op balkons en dakterrassen van een woning. Natuurlijk kunnen ze ook geplaatst worden op andere typen gebouwen, zoals een bedrijf, school of zorginstelling. Een glazen balustrade kan ook bij een (buiten)trap geplaatst worden. Het biedt de zekerheid dat u niet een verdieping naar beneden kan vallen.

Bij Glaskoning worden glazen balustrades niet in standaard lengte- en breedte maten opgeleverd, maar gepersonaliseerd naar uw toepassing. Door de maten van uw glas juist op te geven tijdens het bestelproces bent u verzekerd dat uw bestelling perfect op maat wordt gefabriceerd. Dit doet u door de afmetingen in millimeters in te vullen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. U kunt in het veld enkel numerieke waarden invullen. Ook dient het cijfer afgerond te zijn, want decimalen worden niet goedgekeurd door het systeem.

Bevestigingsmateriaal glazen balustrades mee bestellen

Wilt u glazen balustrades bij Glaskoning bestellen? Tijdens het bestelproces heeft u de optie om gelijk bevestigingsmateriaal voor uw glazen balustrades mee te bestellen. De standaard RVS glasklemmen zijn stijlvol en in elke situatie toepasbaar. De glasklemmen worden standaard per 4 stuks geleverd. Met de roestvrijstalen glasklemmen kunnen de glazen balustrades gemakkelijk geïnstalleerd worden op de gewenste locatie.

Orderkosten glazen balustrades

Eenmalig worden er kosten van €33,28 in rekening gebracht bij uw bestelling. Dit bedrag is inclusief BTW. Door dit bedrag te innen kunnen wij de prijs van ons glas het laagst laten zijn. Dat wij de voordeligste zijn, zult u met name merken bij een grote afname van glas. 

Glazen balustrades bestellen in België

Wij bezorgen in Nederland én in België. Om een bestelling te plaatsen dient u hiervoor de Belgische variant van onze website te gebruiken (www.glaskoning.be). Ook kunt u contact opnemen via het volgende mailadres: info@glaskoning.be. Dezelfde leveringsvoorwaarden gelden voor bezorging in België.