glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Enkel glas

In deze categorie vindt u alle soorten enkel glas. U bestelt zeer eenvoudig en snel met onze productconfiguraties. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag! 

Enkel Glas
Enkelglas gekleurd
Gehard glas
Gelaagd glas
Figuurglas
Draadglas
Diamantglas
Gehard / Gelaagd
Brandwerend glas
Geluidswerend glas gelaagd

Enkel glas vormt de basis voor diverse soorten glas. Het kan verwerkt worden tot diamantglas, satijn glas, gelaagd glas, gehard glas, gekleurd glas, figuurglas, brandwerend en zelfs geluidswerend glas. Hieronder lichten we graag de glassoorten toe, zodat we u goed kunnen informeren welk type (enkel) glas voor u geschikt is. Glaskoning is expert in het leveren van hoge kwaliteit enkel glas. 

1. Gekleurd (enkel) glas
Gekleurd glas kan zowel standaard als gehard besteld worden. U raad het al, maar het kan in verschillende kleuren opgeleverd worden, namelijk in brons, grijs, blauw en groen. Lees alle productspecificaties rondom gekleurd enkel glas op onze pagina. 

2. Gehard glas
Zoals de naam al doet vermoeden is gehard glas extra hard en daarmee sterker. Gehard glas is namelijk wel vijf keer sterker dan standaard enkel glas. Gehard glas wordt als veiligheidsglas gebruikt. Als gehard glas breekt barst het in duizenden glaskorrels, waardoor het minder schade aanbrengt. Vanwege deze eigenschappen is het goed te gebruiken als douchewand, scheidingswand of tafelblad. Meer informatie vindt u op de productpagina. 

3. Gelaagd glas
Dit type glas bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee of meer glasplaten waartussen transparante kunststof folies zijn geplaatst. Wanneer het glas breekt zal het hierdoor één geheel blijven en niet uiteenvallen in meerdere gevaarlijke scherven wat kan resulteren in persoonlijk letsel. Dit maakt het glas heel veilig en daarom wordt het toegepast bij lage ramen waar kans op doorval is. Er kan ook gekozen worden voor speciale folie, waardoor het als geluids- of inbraakwerend glas kan dienen.

4. Figuurglas
Deze soort glas kan zowel transparant geleverd als met oneffenheden als strepen, druppels, bobbels en ribbels. Als het bewerkt is met deze oneffenheden is het privacy bestendig, want u kunt er niet doorheen kijken.

5. Draadglas 
Draadglas bestaat uit enkel glas met een gaaswerk van metaaldraad. Hierdoor kenmerkt het draadglas zich aan het rastermotief bestaande uit ruiten of vierkanten. Het metalen gaaswerk maakt het glas veiliger doordat het weerstand biedt tegen inbraak. Het gaaswerk houdt de scherven namelijk bij elkaar wanneer het glas breekt. Draadglas wordt vaak toegepast in een woning of schuur.

6. Diamantglas
Dit type glas is ook wel bekend als extra helder glas door de neutrale kleur. Het is te herkennen aan de helderheid en lichtdoorlaatbaarheid van het glas. Het ijzergehalte in diamantglas ligt lager dan in standaard enkel glas, waardoor het kristalhelder is en geen groene kleur heeft. Diamantglas wordt vaak gebruikt in etalages van winkels of vitrines in bijvoorbeeld musea.

7. Gehard/gelaagd glas
Het meest veilige glas is gehard/gelaagd glas. Doordat het een combinatie is van gehard- (extra sterk) en gelaagd glas (twee of meerdere lagen glas met folie ertussen). Ook dit glas wordt gebruikt bij situaties waar doorvalveiligheid van belang is.

8. Brandwerend glas 
Dit type glas kenmerkt zich aan de brandwerende functie. Hierbij zijn er verschillende veiligheids gradaties, aangezien het één langer brandwerend is dan het ander. Dit wordt weergegeven in het aantal minuten dat het glas brandveilig is.

9. Geluidswerend glas 
Geluidswerend glas is perfect om zowel van binnen naar buiten als van buiten naar binnen geluid te beperken. Zo wordt geluidsoverlast tegengegaan en privacy gewaarborgd.

10. Enkel glas “normaal”
Enkel glas is met name geschikt voor binnenruimtes. Bijvoorbeeld voor een bovenlicht bij een binnendeur. Glaskoning biedt verschillende diktes van 3 tot en met 25 mm. U vindt meer informatie op onze productpagina. 

Bij het kopen van enkel glas is het wel zo handig dat het op maat wordt geslepen, bij Glaskoning is dit allemaal mogelijk! U kunt zelf uw enkel glas samenstellen. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit de dikte van het enkel glas en de afmetingen. Verder kan er gekozen worden of het glas afgeronde hoeken dient te hebben, hierbij is er een keuze uit diverse radius. Ook kan er een ventilatierooster bij besteld worden, welke op maat van het glas wordt aangepast. Tot slot is er de mogelijkheid het enkel glas te laten slijpen. Hierbij is er de keuze tussen facet slijpen en PP slijpen. Enkel glas kan vanaf 4 mm facet geslepen worden.

Bij het slijpen van enkel glas ontstaan scherpe randen. Door de snijrand te bewerken zal deze minder scherp worden en hiermee veiliger. Dit proces heet PP slijpen: de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 wordt geslepen om de scherpe rand te verwijderen. PP slijpen wordt in drie fases gedaan. Beginnende bij grof voorslijpen, vervolgens wordt er fijn nageslepen en tot slot gepolijst. Het enkel glas wordt helemaal schoon opgeleverd, want het enkel glas gaat ook nog even door de was- en droogmachine heen.

Facet slijpen kan bij vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes. Hoe dikker het enkel glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Facet breedtes zijn mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm. Dit is ook afhankelijk van de dikte van het glas. Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Facet geslepen glas wordt bijvoorbeeld gebruikt in binnendeuren, kasten en tafelbladen. Het dient voor de sier.

De levering van Glaskoning is glashelder. De bestelling wordt geplaatst, wij gaan aan de gang met uw bestelling en vervolgens wordt het enkel glas veilig en zo snel mogelijk geleverd. Enkel glas online bestellen kan niet praktischer! Onze deskundigen bezorgers leveren jouw bestelling met veel nauwkeurigheid en altijd voorzichtig.

De levertijd is een indicatie en is afhankelijk van het soort product. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om de levertijd zo kort mogelijk te houden voor onze klanten. Echter vergt enkel glas op maat produceren enige tijd. Hiervoor hopen wij op uw begrip. Het transport van enkel glas is bewerkelijk en vaak door diverse omstandigheden aan wijzigingen onderhevig. Om deze reden raden wij u aan geen derden van te voren in te schakelen om bijvoorbeeld het glas te plaatsen op de geplande leverdatum. Het kan door vertraging namelijk voor problemen zorgen. Een week voor de levering ontvangt u een mail met de exacte leverdatum. Wanneer er wordt gekozen voor afhalen ontvangt u de datum vanaf wanneer u uw bestelling kunt ophalen en de ophaallocatie. Alle actuele levertijden vindt u hier. 

Wij rekenen bij Glaskoning geen verzendkosten. Wanneer u kiest om uw enkel glas af te halen in plaats van te laten bezorgen, verminderen wij het totaalbedrag met €7,50 inclusief BTW. Per bestelling wordt wel eenmalig een bedrag van €33,28 inclusief BTW gerekend aan orderkosten. Hierdoor kunnen wij de prijs van het enkel glas laag houden.

Wanneer u een enkel glas bestelling plaatst wordt eenmalig een bedrag van €33,28 inclusief BTW aan orderkosten gerekend. Hierdoor kunnen wij onze m2 prijs altijd laag houden. Dit is met name voor grote orders voordelig. Wij hebben er daarentegen voor gekozen geen verzendkosten te rekenen, ook niet op de kleinere orders. 

Glaskoning bezorgt ook in België. Indien u uw bestelling bezorgd wilt hebben in België, bestelt u via www.glaskoning.be. Voor vragen stuurt u een mail naar info@glaskoning.be of kijk op onze website www.glaskoning.be.