glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Draadglas

Draadglas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd, maar het is mogelijk om deze pp te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces. Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen.

De soorten draadglas zijn: Brute draadglas (hoofdafbeelding 1), Engels draadglas (afbeelding 2) en Spiegeldraadglas (afbeelding 3). 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht. De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van draadglas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. U selecteert de gewenste variant en voert de breedte en de hoogte in millimeters in. Het is mogelijk om uw glas zelf (sneller) af te halen bij ons in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Bij Glaskoning kunt u ook draadglas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Bij Glaskoning kan draadglas op maat worden besteld. Hierdoor is het mogelijk om voor een specifieke toepassing draadglas te overwegen. Op maat gemaakt glas kan worden besteld door de gewenste breedte maat en hoogte maat in millimeters op te geven tijdens het bestelproces.

Verschillende typen draadglas

Bij Glaskoning is er keuze uit verschillende typen draadglas, namelijk brute draadglas, spiegeldraadglas en engels draadglas figuur. Brute draadglas is een half geribbeld en half transparant draadglas. Spiegeldraadglas is net zo transparant als standaard glas door een dubbelzijdige polijsting van het glas. Wel heeft het een raster waar draadglas aan wordt gekenmerkt. De minst sterke en ook minst transparante variant is engels draadglas. Dit zorgt er wel voor dat het glas uw privacy waarborgt.  

Draadglas toepassingen

De metalen draden in draadglas maken het glas minder transparant. Dit is wenselijk in ruimtes waar privacy van belang is. Draadglas wordt vaak toegepast in woningen zoals kozijnen of in schuurdeuren, maar ook in scheidingswanden, windschermen op het terras en kelders. Draadglas oogt niet erg elegant, maar heeft genoeg praktische redenen om het toe te passen. Bij plaatsen waar een groot brandgevaar is wordt ook vaak gekozen voor draadglas. Het draadglas heeft ook een inbraakwerende en inbraakvertragende werking, doordat het draad extra stevigheid biedt aan het glas.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat draadglas uit enkel glas met hierin een gaaswerk van metalen draad. Draadglas valt te herkennen aan het rastermotief met kleine vierkanten of ruiten. Naast decoratief is draadglas met name erg praktisch. De metalen draden in het glas houden het glas bijeen bij een breuk en voorkomen dat het glas niet uiteenvalt in scherpe stukken. 

Inbraakwerend

Draadglas valt bij een breuk niet uiteen, dit maakt het glas ook inbraakwerend. Er is lastig doorheen te komen. De metalen draden houden het glas bij elkaar. Daarnaast is door het metalen gaaswerk heenkomen een uitdaging. De inbreker zou immers ook het metalen gaaswerk moeten open knippen. Dit alles zorgt er voor dat de inbreker langer bezig is uw huis binnen te treden. De kans dat dit de inbreker daadwerkelijk lukt is hierdoor kleiner.

Brandvertragend

Daarnaast is het óók brandvertragend. Als een ruit in zijn geheel breekt zal er sneller zuurstof bij het vuur komen. Dit is bij draadglas niet het geval, want het metalen gaaswerk houdt het glas bij elkaar. Hierdoor vertraagd draadglas de brand. Draadglas is om deze reden een geschikt glas om als brandvertragend glas in te zetten op plaatsen waar dit van belang is.

Privacy

Draadglas is naast inbraak- en brandwerend ook nog eens privacy bestendig. Door draadglas kijkt u minder direct heen, omdat het minder transparant is. Dit komt door het metalen frame dat in het glas is geplaatst. Engels draadglas is hierin nog het meest privacy bestendig door de structuur die op het glas is aangebracht. Spiegeldraadglas is door het polijst proces minder privacy bestendig. Dit proces zorgt namelijk voor meer transparantie. 

Ondanks de overeenkomsten is draadglas géén veiligheidsglas. Als draadglas uiteen valt ontstaan er scherpe stukken. De norm over letselbeperkend glas geeft aan dat letselbeperkend glas (veiligheidsglas) minimaal moet voldoen aan een specifieke klasse. Draadglas valt niet onder deze bepaalde klasse en mag daarom niet als veiligheidsglas beschouwd worden. Dit betekent ook dat het niet op deze manier toegepast mag worden. Er wordt wel aan de classificatie van letselbeperkend glas voldaan als het aan de volgende eisen voldoet. Het glas bestaat uit een enkele glasplaat die een speciale hittebehandeling heeft gehad óf uit het glas bestaat uit minimaal twee glasplaten met daartussen een folie met klevende werking. Hierdoor kan veiligheidsglas naast een letselbeperkende een doorvalveilige, inbraak- of brandwerende werking hebben.

 

Verschil soort draadglas

Glaskoning levert standaard draadglas, Engels draadglas (gefigureerd) en spiegeldraadglas. Met name bij Engels draadglas wordt de doorkijk beperkt omdat het gefigureerd is. Spiegeldraadglas is aan beide zijden gepolijst en hierdoor extra transparant. U ziet dit type glas vaak terug in schuren, openbare ruimten en trapopgangen.

Draadglas kosten

De kosten van draadglas liggen over het algemeen lager dan de meeste glassoorten. De prijzen liggen lager doordat het geen dubbele beglazing heeft en het productieproces niet heel ingewikkeld is. Brute draadglas is de goedkoopste soort draadglas. Engels draadglas volgt hierna en spiegeldraadglas is het duurst in aanschaf. Bij Glaskoning houden wij onze prijzen zo laag, doordat het draadglas rechtstreeks van de groothandel komt.

Als u ervoor kiest om uw draadglas bij Glaskoning te bestellen bent u verzekerd van kwaliteit én een goede prijs. Wij staan klaar om al uw vragen over draadglas en andere glassoorten te beantwoorden en adviseren u dan ook graag. De ene glassoort is geschikter dan de ander voor een specifieke toepassing. Hierover informeren wij u graag en helpen wij u bij deze afweging. Onze glaspexperts hebben veel kennis over glas en de toepassing hiervan. Ook de levering van het glas verloopt bij ons glashelder en veilig. Wij leveren uw glas altijd met veel nauwkeurigheid en expertise. Echter kunt u er ook voor kiezen het glas op te halen in Arnhem.

Draadglas kopen in België?
Uw bestelling kan ook bezorgd worden in België. Wanneer u uw draadglas bezorgd wilt hebben in België neemt u contact op per mail via info@glaskoning.be of bestel op de website www.glaskoning.be.