glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Brandwerend enkel glas

Glaskoning biedt twee varianten brandwerend glas: 30 minuten of 60 minuten. Brandwerend enkel glas is bedoeld voor binnentoepassing.

Al het brandwerend glas dat Glaskoning aanbiedt is tevens standaard veiligheidsglas dat letsel voorkomt. Brandwerend glas plaatsen, is een van de maatregelen die u op het gebied van brandveiligheid kan nemen. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Brand kan op een onverwacht moment ontstaan en dan is het prettig te weten dat er door het nemen van veiligheidsmaatregelen tijdig een heenkomen kan worden gezocht. Brandwerend enkel glas is glas met een speciale opschuimende tussenlaag. In het geval van brand breekt het glas en de tussenlaag schuimt op. Dit vermindert de warmtestraling en de temperatuur, en vormt zo een tijdelijke barrière tegen rook en vuur. Brandwerend enkel glas vertraagt de doorslag en overslag van het vuur, zodat mensen die zich in de ruimte waar brand is meer tijd hebben om veilig een weg naar buiten te vinden en weg te komen. Bent u op zoek naar brandwerend enkel glas? Bij Glaskoning vindt u de beste kwaliteit brandwerend enkel glas tegen de scherpste prijs. 

Hieronder leggen we u graag uit waar u op moet letten bij het online kopen van brandwerend enkel glas. EW klasse 30 of 60 geeft aan of de brandwering 30 of 60 minuten bedraagt. Al het brandwerend glas dat Glaskoning aanbiedt is tevens standaard veiligheidsglas dat doorvallen voorkomt.

Glassoort 

testafmeting hout max oppervlaktestafmeting staal max oppervlak min afmeting zonder toeslag
Vetroflam 6 mm EW30-sp-42851 x 20005,7 m21440 x 28003,49 m2300 x 350
Vetroflam 6 mm EW30-sp-4 securit2851 x 20005,7 m21440 x 28003,49 m2300 x 350
Vetroflam 6 mm EW30-sp-44/22851 x 20005,7 m21440 x 28803,49 m2300 x 350
Vetroflam 6mm EW60-sp-4niet getest-1440 x 28803,49 m2300 x 350
Vetroflam 6mm EW60-sp-4 securitniet getest-1440 x 28803,49 m2300 x 350
Vetroflam 6mm EW60-sp-44/2niet getest-1440 x 28803,49 m2300 x 350

Het bestellen van brandwerend glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Selecteer de juiste dikte en voer de hoogte en breedte in millimeters in. De levertijd van brandwerend glas is helaas iets langer dan onze meeste producten. Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Ook is het mogelijk om uw glas zelf (sneller) af te halen bij ons in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Brandwerend enkel glas is bedoeld voor binnentoepassing vanwege het ontbreken van de isolerende eigenschappen. Voor toepassing buiten kiest u brandwerend dubbel glas. Dit type glas heeft wel een isolerende werking, waardoor de warmte binnen blijft. Nationale bouwverordeningen en een risicobeoordeling van het gebouw bepalen de gewenste brandweerstand. Een glaszetter heeft de verantwoordelijkheid erop toe te zien dat het brandvertragende element als geheel aan de voorschriften voldoet en/of de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten krijgt.

.

Bij Glaskoning kunt u brandwerend glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u het gewenste model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Brandwerend enkel glas toepassingen

Brandwerend enkel glas wordt toegepast in situaties waar brandveiligheid extra van belang is. Normaal glas is namelijk niet hittebestendig en zal bij brand breken of exploderen. Een belangrijke eigenschap van brandwerend glas daarentegen is dat het glas een extreem hoge thermische stabiliteit kent. Hierdoor zal bij langdurig contact met vuur het glas niet springen of barsten. Er bestaan zelfs typen brandwerend glas die een deel van de hitte tegen kunnen houden. Brandwerend glas wordt veel toegepast in kozijnen, ramen, deuren en in wanden die ruimtes van elkaar scheiden. Dit laatste wordt ook wel een brandcompartiment scheiding genoemd. Dit zorgt voor een scheiding van het vuur. Hierdoor blokkeert het vuur en de rook niet de vluchtroute voor een tijdsduur van 30 tot 60 minuten. Deze vluchtroute zorgt er voor dat mensen die zich in de ruimte bevinden veilig weg kunnen komen. Locaties waar brandwerend glas vaak wordt ingezet zijn vaak openbare gebouwen, zoals een ziekenhuis, winkel, hotel, school, kantoor, trappenhuis en appartementencomplex. Brandwerend enkel glas heeft geen isolerende werking en wordt daarom met name gebruikt in binnenkozijnen. Brandwerend dubbel glas is wel geschikt voor buitenkozijnen door de isolerende werking.

Brandwerend enkel glas herkennen

Brandwerend glas is te herkennen aan de permanente fysieke stempel welke is aangebracht in een van de hoeken van het glas. De CE-markering is echter niet verplicht en er kan daarom tijdens het online bestellen van brandwerend glas ook worden aangegeven de markering niet te plaatsen. Er zijn verschillende classificaties brandwerend glas te onderscheiden. De mate van brandwerendheid wordt per minuten aangegeven. Zo is het er bijvoorbeeld brandwerend glas dat het vuur voor een periode van 30 minuten tegenhoudt of brandwerend glas dat het vermogen heeft het vuur 60 minuten te vertragen. De keuze welke classificatie brandwerend glas het meest geschikt is voor uw toepassing hangt af van diverse factoren, zoals veiligheidseisen en -normen en de functie en hierbij geldende voorschriften.

De verschillende niveaus van brandvertragend en brandwerend glas zijn:

●       E-classificatie: het glas mag een bepaalde tijd niet vervormen of breken, waarbij slechts een gegarandeerde stabiliteit vereist is.

●       EI-classificatie: het glas mag voor een bepaalde tijd zowel niet vervormen of breken als geen brand of rook doorlaten.

●       EW-classificatie: het glas mag voor een bepaalde tijd niet vervormen of breken, geen brand en rook doorlaten én warmte straling tegenhouden.

Glaskoning levert brandwerend enkel glas in verschillende soorten, namelijk pyrobel(ite), pyroguard en contraflam lite. Ook hebben wij brandwerend glas dat ook aan twee zijden doorvalveilig is naast brandwerend. Al het brandwerend glas dat u bij Glaskoning kunt bestellen is tevens standaard veiligheidsglas dat letsel voorkomt.

Brandwerend veiligheidsglas online kopen

Al het brandwerend glas wat bij Glaskoning online is te bestellen is ook veiligheidsglas. Veiligheidsglas wordt ook wel letselwerend glas genoemd. Standaard glas heeft de eigenschap dat als er een breuk in het glas ontstaat het in grote scherpe scherven uiteen valt. Dit breukgedrag kan leiden tot ernstig persoonlijk letsel. Veiligheidsglas is te onderscheiden in gelaagd glas, gehard glas en gelaagd/gehard glas. Gelaagd glas kenmerkt zich aan dat het is opgebouwd uit twee of meer glas lagen met hier tussen. Het type glas is zo veilig, omdat als het uiteen valt het blijft plakken aan het folie wat kans op letsel verkleint. Gehard glas is extra sterk glas dat bij eventuele breuk in kleine korrels uiteen valt. Ook bij dit type glas wordt kans op letsel beperkt.