glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Gehard gelaagd glas

Het is extra veilig omdat het doorvalveilig, inbraakwerend en letselveilig glas is. Je ziet het terug in balustrades, lichtstraten, glazen wanden of als beloopbaar glas. Vanaf dikte 1010.4 is het tevens geschikt als vijverglas (mits rondom geslepen).

U kunt kiezen uit transparante of matte folie en diverse diktes. Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen. In bepaalde situaties moet een minimale dikte gelaagd glas toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees daarvoor verder onder aan deze pagina de adviezen. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg gelaagd glas: 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de soorten gelaagd glas.

Kies voor een transparante of matte folie. Uitleg aanduiding 33/1, 44/2, 55/2, etc, via het oranje informatie icoontje hierboven.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk hier hoe PP geslepen eruit ziet in een video.

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

In verband met de veiligheid moet gehard gelaagd glas worden toegepast in de volgende situaties:

1. Bij ruiten vanaf de grond tot 85 cm in verband met de veiligheid. In sommige gevallen tot 140 cm vanaf de grond. Klik hier voor meer informatie over de toepassing van veiligheidsglas.
2. Bij dakbeglazing van bijvoorbeeld een serre of carport. Ook geldt bij dakbeglazing dat er minimaal gelaagd glas 44/2 in moet.

Ruit tot een breedte van 950 mm: 44/2
Ruit tot een breedte van 1100 mm: 55/2
Ruit tot een breedte van 1250 mm: 66/2

Wilt u gehard gelaagd glas breder dan 1250 mm bestellen? Dan adviseren wij contact op te nemen met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

Let op! Een glasplaat langer dan 3100 mm moet minimaal dikte 44/2 zijn in verband met breukgevaar bij transport of plaatsing. Wanneer u bij deze lengte een 33/1 ruit bestelt wordt deze automatisch dikker geleverd. Wij proberen bestellingen zoveel mogelijk in de gaten te houden, en u er vooraf op te wijzen. Dit lukt helaas niet altijd. De verantwoordelijkheid en de meerprijs liggen bij u.

 

Het bestellen van gehard gelaagd glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

 

Keurmerk stempel gehard glas verwijderen

Bij de productie van gehard glas wordt als bewijs van 'veilig glas' een kleine stempel als keurmerk aangebracht. De stempel is niet meer te verwijderen, tenzij u vooraf aangeeft dat u de stempel niet wil. Dit kunt u doen in het opmerkingenveld bij uw winkelmandje. Het verwijderen van de stempel is op uw eigen risico! Zonder stempel is niet aan te tonen dat het om gehard glas gaat (mits het glas breekt).

Wat is gehard gelaagd glas?

Gehard gelaagd glas bestaat uit geharde glasplaten met een laag folie ertussen. Dit folie voorkomt dat bij er bij een breuk een gat in komt, en dat het glas uiteenvalt in stukken. Het blijft door het folie aan elkaar zitten. Dit type glas wordt toegepast als de situatie vraagt om doorvalveilig en letselveilig glas. Hoe dikker het folie tussen het glas, hoe veiliger.

Gehard glas is van zichzelf ook al veiligheidsglas. Door middel van een speciaal productieproces, van extreme verhitting en snelle afkoeling, is het glas extra hard gemaakt om snel breken te voorkomen. De combinatie met folie maakt dit glas dus extra veilig.