glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Enkel glas gelaagd

Gelaagd glas is geschikt voor een serre, schuifpui, daken. Het is mogelijk om de randen van het glas pp te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Leest u daarvoor verder onderaan deze pagina de adviezen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bij gelaagd glas kunt u kiezen uit verschillende type glas.
De type geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.

44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

Enz. enz.

U kunt hierbij ook nog de keuze maken uit normaal folie of mat folie of een folie met kleur: GRIJS, BRONS of GROEN. 

Kies voor een transparante of matte folie. Uitleg aanduiding 33/1, 44/2, 55/2, etc, via het oranje informatie icoontje hierboven.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht. De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van enkel glas gelaagd is super eenvoudig. Omdat het glas van Glaskoning direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Wij zijn specialist in het leveren van gelaagd glas. Selecteer tijdens het bestelproces de juiste variant en dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. Tijdens het bestellen informeren wij u graag over de levertijd van uw bestelling. Daarbij kunt u ook altijd uw bestelling ophalen bij ons in Arnhem. 

 

In verband met de veiligheid moet gelaagd glas worden toegepast in de volgende situaties:

1. Bij ruiten vanaf de grond tot 85 cm in verband met de veiligheid. In sommige gevallen tot 140 cm vanaf de grond. Klik hier voor meer informatie over de toepassing van veiligheidsglas. 

2. Bij dakbeglazing van bijvoorbeeld een serre of carport. Ook geldt bij dakbeglazing dat er minimaal gelaagd glas 44/2 in moet.

Ruit tot een breedte van 850 mm: 44/2
Ruit tot een breedte van 950 mm: 55/2
Ruit tot een breedte van 1100 mm: 66/2

Wil je breder dan 1100 mm? Dan adviseren wij je contact op te nemen met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

LET OP! Een glasplaat langer dan 3100 mm moet minimaal dikte 44/2 zijn in verband met breukgevaar bij transport of plaatsing. Wanneer u bij deze lengte een 33/1 ruit bestelt zijn wij genoodzaakt de ruit dikker te leveren. Wij proberen bestellingen zoveel mogelijk in de gaten te houden, en u er vooraf op te wijzen. Dit lukt helaas niet altijd. De verantwoordelijkheid en de meerprijs liggen bij u.

Gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere lagen glas. Deze lagen worden door middel van een laag folie met elkaar verbonden. Dit voorkomt dat bij een breuk het glas uiteenvalt in stukken, maar aan elkaar blijft zitten. Dit type glas wordt toegepast als de situatie vraagt om doorvalveilig en letselveilig glas. Hoe dikker het folie tussen het glas, hoe veiliger voor u. U kunt ook kiezen voor geluidswerende folie.

Uitleg typen gelaagd glas

De types geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

●       33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.

●       44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

●       Etc. 

Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Onze excuses voor het ongemak. U kunt uw bestelling ook (sneller) afhalen in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier. Als indicatie geven wij graag de volgende levertijden mee:

●       Gelaagd glas 33/1& 33/2 & 44/2- Circa 20 werkdagen
●       Gelaagd glas dikker dan 44/2 - Circa 23 werkdagen
●       Gelaagd glas GEKLEURD 33/1 - Circa 23 werkdagen

Bij Glaskoning kunt u ook gelaagd glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen er uiteraard voor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Het folie tussen de gelaagde glasplaten kan ook in kleur geleverd worden. Hierbij is er keuze uit grijs, brons of groen folie. Ook kan er gekozen worden voor normaal folie of mat folie. Tijdens het bestelproces kunt u uw voorkeur aangeven. 

Enkel glas gelaagd ventilatierooster online bestellen

Doordat woningen en kantoorruimtes steeds beter worden geïsoleerd, resulteert dit in een hogere vochtigheidsgraad en minder frisse lucht. Het is voor uw gezondheid van belang om goed te blijven ventileren zodat de lucht in de ruimte schoon blijft. Hierin zijn ventilatieroosters noodzakelijk en handiger dan een raam openzetten. Een open raam is namelijk niet inbraakveilig, insecten werend en ook regen of sneeuw kan nog naar binnen. Niet alleen is een ventilatierooster praktisch, maar ook voorkomt het vorming van condens op het glas. Als er wordt gekozen om een ventilatierooster bij het gelaagde enkel glas te bestellen hoeven er geen aanpassingen worden gedaan aan de afmeting van het enkel glas gelaagd. Wij berekenen aan de hand van het rooster het juiste glas formaat.

Enkel glas gelaagd slijpen
Er kan tijdens het bestelproces gekozen worden het glas te laten slijpen. Hierbij kan enkel gekozen worden voor PP slijpen, niet voor facet slijpen. Bij PP slijpen worden de scherpe randen die ontstaan bij het proces van glas fabriceren verwijderd. Dit wordt gedaan door aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden te slijpen. Hierbij wordt er eerst grof voorgeslepen, dan fijn nageslepen en tenslotte gepolijst. Ook gaat het gelaagd enkel glas door de was- en droogmachine.

Gelaagd enkel glas kent vele voordelen, namelijk:

  • Extra veiligheid doordat het kwalitatief gelaagd glas is en daardoor moeilijker om door heen te vallen waarbij kans op persoonlijk letsel kleiner is dan bij standaard enkel glas.
  • Gelaagd glas kan ook geluidswerend zijn door speciale geluidswerende folies tussen de glasplaten te plaatsen. Standaard wordt bij gelaagd glas geen geluidswerende folie gebruikt, maar normale folies.
  • Aangezien gelaagd glas extra sterk is is het ook een stuk inbraak veiliger dan standaard enkel glas. Het weerhoudt inbrekers uw woning binnen te komen.
  • Het folie tussen de glasplaten heeft een speciale werking, namelijk dat het gelaagd enkel glas niet uiteen valt bij een breuk maar blijft plakken aan de folies.

Verschil tussen gelaagd glas en gehard glas

Gelaagd- en gehard glas komt overeen in het feit dat het beide veiligheidsglas is. Toch zijn er ook verschillen. Gelaagd glas daarentegen is opgebouwd uit twee of meer glasplaten. Bij een proces waar een hoge druk en temperatuur aan de past komt worden deze glasbladen samengevoegd. Tussen de glasplaten zijn folies geplaatst. Als het glas breekt zullen de stukken glas aan de folie blijven plakken, waardoor kans op persoonlijk letsel wordt verkleind. De folies kunnen zelfs kogelwerend, zonwerend en geluidwerend worden gemaakt. Zowel gehard- als gelaagd glas is veiliger dan enkel glas. Toch kan het nog veiliger, daarvoor wordt gehard- en gelaagd glas gecombineerd.