glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Enkel glas gelaagd

Gelaagd glas is geschikt voor een serre, schuifpui, daken. Het is mogelijk om de randen van het glas pp te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces.

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Leest u daarvoor verder onderaan deze pagina de adviezen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bij gelaagd glas kunt u kiezen uit verschillende type glas.
De type geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.

44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

Enz. enz.

U kunt hierbij ook nog de keuze maken uit normaal folie of mat folie of een folie met kleur: GRIJS, BRONS of GROEN. 

Kies voor een transparante of matte folie. Uitleg aanduiding 33/1, 44/2, 55/2, etc, via het oranje informatie icoontje hierboven.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht. De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere lagen glas. Deze lagen worden door middel van een laag folie met elkaar verbonden. Dit voorkomt dat bij een breuk het glas uiteenvalt in stukken, maar aan elkaar blijft zitten. Dit type glas wordt toegepast als de situatie vraagt om doorvalveilig en letselveilig glas. Hoe dikker het folie tussen het glas, hoe veiliger. U kunt ook kiezen voor geluidswerende folie.

In verband met de veiligheid moet gelaagd glas worden toegepast in de volgende situaties:

1. Bij ruiten vanaf de grond tot 85 cm in verband met de veiligheid. In sommige gevallen tot 140 cm vanaf de grond. Klik hier voor meer informatie over de toepassing van veiligheidsglas. 

2. Bij dakbeglazing van bijvoorbeeld een serre of carport. Ook geldt bij dakbeglazing dat er minimaal gelaagd glas 44/2 in moet.

Ruit tot een breedte van 850 mm: 44/2
Ruit tot een breedte van 950 mm: 55/2
Ruit tot een breedte van 1100 mm: 66/2

Wil je breder dan 1100 mm? Dan adviseren wij je contact op te nemen met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor je voor het juiste glas.

LET OP! Een glasplaat langer dan 3100 mm moet minimaal dikte 44/2 zijn in verband met breukgevaar bij transport of plaatsing. Wanneer u bij deze lengte een 33/1 ruit bestelt zijn wij genoodzaakt de ruit dikker te leveren. Wij proberen bestellingen zoveel mogelijk in de gaten te houden, en u er vooraf op te wijzen. Dit lukt helaas niet altijd. De verantwoordelijkheid en de meerprijs liggen bij u.

Het bestellen van enkel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste variant en dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in.

UITLEG TYPEN GELAAGD GLAS
De type geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.
44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

Enz. enz.

LEVERTIJD: 
Gelaagd glas 33/1& 33/2 & 44/2- 20-30 werkdagen
Gelaagd glas dikker dan 44/2 - 20-35 werkdagen
Gelaagd glas GEKLEURD 33/1 - 25-35 werkdagen
Vanwege drukte bij onze leveranciers zijn de levertijden langer dan normaal. Onze excuses voor het ongemak. U kunt uw bestelling ook (sneller) afhalen in Arnhem. 

Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Bij Glaskoning kunt u ook gelaagd glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.