glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Figuurglas

Bij Glaskoning heeft u keuze uit verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. U kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen en de randen van het figuurglas pp laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces.

Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Bekijk hier de verschillende soorten figuurglas. Voor Belgie klik hier. 

Klik op het oranje informatie icoontje hier boven om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk in de video hieronder het verschil tussen PP en facet slijpen. 

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het online aankopen van figuurglas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. U selecteert de juiste dikte en voert de breedte en de hoogte in millimeters in. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Bij Glaskoning kunt u ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelproces kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Figuurglas is blank of gekleurd glas waarbij aan het einde van het productieproces een decoratief patroon wordt aangebracht. Het glas wordt door twee walsen gehaald terwijl het nog zacht is door de glasoven. Op één kant van de walsen is het patroon aangebracht wat zorgt voor de structuur. Figuurglas is bij Glaskoning te koop in 18 verschillende structuur soorten, zoals satijn, mastercarre, niagara en crepi. Het is glas met een structuur verwerkt in het enkel glas, gehard glas, isolatieglas en HR++ isolatieglas leverbaar is. Deze structuur voorkomt direct inkijk, maar laat nog wel veel dicht door. Figuurglas kan ook in diverse kleuren opgeleverd worden.

Meer privacy dankzij figuurglas

Aangezien u niet direct door figuurglas heen kan kijken zorgt het voor meer privacy dan standaard glas. Figuurglas zorgt wel voor nog voldoende lichtinval. Hierom wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor binnendeuren en bovenlichten in woningen. Door de vele opties is er altijd wel een geschikte soort voor de toepassing waar u naar op zoek bent.

Figuurglas dikte

De dikte van figuurglas varieert tussen de 4 millimeter en 12 millimeter. Hoe dik het glas dient te zijn is afhankelijk waar u het voor wilt gebruiken. Ook hangt het af van de afmeting van het figuurglas. Dun figuurglas is bijvoorbeeld niet geschikt voor een groot raam. Wij staan altijd klaar om u hierin te adviseren.

Figuurglas slijpen mogelijkheden

Figuurglas kan zowel facet geslepen als PP geslepen worden. De facet kan hierbij variëren tussen de 10 millimeter en 40 millimeter. PP slijpen staat voor plat poly slijpen. Wanneer glas op maat wordt gesneden ontstaan er scherpe randen waaraan u zich kan bezeren. De snijrand kan zo worden bewerkt dat deze minder scherp wordt. Hierbij wordt de snijrand aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden geslepen om deze scherpe randen te verwijderen. Het proces bestaat uit grof voorslijpen, fijn naslijpen, polijsten en als laatst door de was- en droogmachine halen.

Bij facet slijpen wordt een schuin aflopende rand van een gewenste breedte aan de rand van glas gemaakt. Dit wordt een facet genoemd. De dikte van het glas bepaalt hoe breed het facet kan worden gemaakt. Een facet wordt enkel voor de sier toegevoegd en heeft verder geen functionele waarde.