glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Enkel glas gekleurd

Het gekleurd enkel glas wordt standaard met onafgewerkte randen geleverd. Het is mogelijk om de randen van het glas pp of facet te laten bewerken. Deze keuze geeft u aan in het bestelproces. Ook is het mogelijk om afwijkende modellen te bestellen.

KLIK HIER VOOR ACTUELE LEVERTIJDEN 

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.
Wilt u het glas laten slijpen?

Bekijk in onderstaande video het verschil tussen PP en facet slijpen. 


 

Wat is 'PP slijpen'?

Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. De snijrand kan worden bewerkt zodat deze minder scherp en dus veiliger is. PP slijpen betekent dat aan de snijrand de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden worden geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is ‘facet slijpen’? 

Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Een facet wordt toegevoegd voor de sier bij bijvoorbeeld binnendeuren, kasten of tafelbladen. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facet breedtes mogelijk van 0,5 mm tot en met 45 mm.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van enkel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste variant en dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van gekleurd glas is tussen de 18-20 werkdagen. Ook is het mogelijk om uw glas zelf af te halen bij onze locatie in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Speel met kleur in uw interieur met gekleurd glas van Glaskoning. Deze vlakke, heldere glasplaat met een kleur is bijvoorbeeld geschikt voor kastdeuren, haardschermen of bovenlichten op maat. Zo kunt u bijvoorbeeld gekleurd glas toepassingen buiten in uw overkappingen en gevels. Daarnaast is gekleurd glas ook geschikt als bescherming van een tafelblad. Als u een volledig glazen tafel wil, raden wij gehard glas aan. Enkel glas kan pp-slijpen of facet (vanaf 4 mm) geslepen worden. Ook kunnen de hoeken afgerond worden. In het eenvoudige bestelproces kunt u deze voorkeur aangeven. Voer de juiste afmeting in het bestelproces in en wij leveren jouw glas op maat bij u af!

Gekleurd glas in afwijkende modellen

Bij Glaskoning kunt ook gekleurd enkel glas in afwijkende modellen bestellen. In het bestelmenu kiest u een afwijkend model en geeft u de maten in. Hou er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Gekleurd enkel glas is enkel glas met een kleur zoals groen, brons, grijs en blauw. De kleur ontstaat door verschillende grondstoffen toe te voegen tijdens het productieproces. Er wordt als het ware een soort kleurstof toegevoegd voordat het wordt gesmolten. Hoe dikker het glas is, hoe donkerder de kleur wordt. In dikker glas zit namelijk meer van de grondstof wat voor de kleur zorgt, dan in dunner glas. Hierbij blijft het glas wel doorzichtig. Gekleurd enkel glas kan ook gehard of gelaagd zijn. Gekleurd glas kan een mooie toevoeging zijn in uw interieur en stijl van inrichting.   

Gekleurd enkel glas toepassen binnenshuis of op kantoor

Gekleurd enkel glas wordt met name binnenshuis gebruikt in woningen als interieurtoepassing. Door het glas een kleur te geven kan een gewenste sfeer worden gecreëerd. Ook zorgt gebruik van gekleurd enkel glas voor een ruimtelijk beeld in uw woning of kantoor ruimte. Zo kan gekleurd enkel glas toegepast worden in binnendeuren, als tafelblad, als schuifdeur en douchedeur. Ook zien wij gekleurd enkel glas vaak terug in lampen of als glas-in-lood. De toepassingen van gekleurd enkel glas zijn eindeloos. Steeds vaker wordt gekozen voor gelaagd of gehard glas vanwege veiligheid. Veiligheidsnormen worden steeds strenger en hierdoor voldoet gekleurd enkel glas vaak niet aan de eisen. Gekleurd enkel glas kan ook als veiligheidsglas besteld worden.

Hoe is gekleurd enkel glas ontstaan?

In de 13e eeuw werd de kunst van het maken van gekleurd glas ontdekt door de Venetianen. Het proces werd geheim gehouden en bewaard op het eiland Murano. Op Murano is tot op heden prachtige glazen kunst te verkrijgen die gemaakt is door glaskunstenaars. Inmiddels is bekend dat het proces van gekleurd (enkel) glas bestaat uit het toevoegen van metaaloxiden aan een mix van zand, soda en kalk. Van deze mix wordt transparant glas geproduceerd. Door de metaaloxiden ontstaat de kleur in het (enkel) glas.