glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Isolatieglas

Vervang nu enkel glas of oud dubbel glas voor standaard isolatieglas. U kunt hier ook gelaagd of mat isolatieglas bestellen. 

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas.

Bestel direct roosters, roeden of wienersprossen mee. Lees hieronder ook meer over deze opties. Ook is een zwarte spouw beschikbaar!

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
5 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. De varianten met 33/1, 44/2, 55/2, 66/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.  Dikker glas kan op aanvraag.

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas. 

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' hierboven en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van dubbel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. U selecteert de juiste variant en dikte en u voert de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van isolatieglas is tussen de 40-45 werkdagen. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Standaard dubbel glas is luchtgevuld en heeft geen coating. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, waarbij de isolatiewaarden uiteenlopen. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Standaard isolatieglas heeft een u-waarde van 2,8. Glaskoning biedt naast dit standaard isolatieglas ook HR+, HR++ of zelfs HR+++ triple glas waar de U-waarden nog verder afnemen. 

Het juiste isolatieglas is afhankelijk van het oppervlakte dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.
Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2
Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is uw eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat u de juiste glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Kijk hiervoor bij de inmeetinstructie. Toch nog advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters eenvoudig meebestellen bij Glaskoning in het bestelmenu.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het glas. Wij berekenen, aan de hand van het gekozen rooster, het juiste formaat van het glas.

Bij Glaskoning kunt u ook isolatieglas in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelproces een afwijkend model en geef de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Geef de ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. U dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen. 

n de toeslagen vindt u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen. Wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.

Let op: Wanneer u roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Bekijk het filmpje en de afbeelding HIER voor voorbeelden van de verdeling van de vakken.