glaskoning-glas-balustrade-qrailing

HR++ 1.0

CLIMAPLUS ONE heeft met een spouw vanaf 15 mm isolatiewaarde UG = 1,0 W/m2K. Daarmee presteert 1.0 driemaal beter dan standaard isolatieglas.

ECLAZ ONE haalt door een speciale coating 11% meer natuurlijk daglicht in huis vergeleken met de CLIMAPLUS ONE en heeft eveneens een isolatiewaarde UG = 1.0 W/m2K vanaf spouw 15 mm. 

U kunt in het bestelproces kiezen voor een zwarte spouw. 

Het glas kan van verschillende fabrikanten komen. Daarmee is er mogelijk kleurverschil. Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u dit altijd vragen aan onze klantenservice.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 4 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

CLIMAPLUS ONE heeft een metalen afstandshouder
ECOTEC heeft een zwarte afstandshouder

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
GEEF HIER DE MAAT VAN UW GLAS OP

Het juiste HR++ 1.0 glas is afhankelijk van het oppervlakte dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikkere variant. 

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten.

Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Gegarandeerd de goedkoopste in het bestellen van glas online en ook nog met een zeer eenvoudig bestelproces. Koop nu HR++ 1.0 (Climaplus ONE of Eclaz ONE) dubbel glas bij Glaskoning. Wij kunnen onze lage prijzen bieden dankzij het feit dat wij ons glas direct bij de groothandel bestellen. Kies tijdens het bestelproces de juiste variant en glas dikte en voer in millimeters de breedte en hoogte omvang in. Heeft u de bestelling geplaatst? Dan is het goed om rekening te houden dat de levertijd van uw HR++ 1.0 (Climaplus ONE of Eclaz ONE) dubbel glas ongeveer tussen de 12 en 21 werkdagen bedraagt. Als u uw glas sneller wilt verkrijgen, kunt u er ook voor kiezen het glas zelf bij ons op te halen in Arnhem. Meer informatie over het bezorgen en ophalen vindt u hier.

Wij bieden ook de mogelijkheid uw glas in een afwijkend model te bestellen. U besteld uw glas in een afwijkend model door tijdens het bestelproces een keuze te maken uit de diverse modellen en hier de omtrekken van op te geven. Let op dat de modellen op onze website met een buitenaanzicht worden getoond. Het gekozen model wordt na de bestelling te hebben geplaatst door ons uitstekend gefabriceerd en met zorg bij u geleverd.

Via uw ramen verliest u veel warmte. Dit gaat u tegen door dubbel glas te plaatsen met een isolerende werking. HR++ 1.0 (Climaplus ONE of Eclaz ONE) dubbel glas zorgt er namelijk voor dat warmte binnen wordt gehouden en geluid buiten blijft. Hoe goed glas isoleert kunt u aflezen aan de zogeheten U-waarde. Dit getal geeft de grootte van de warmtestroom door een constructie aan. Hoe lager deze U-waarde, hoe beter uw glas is geïsoleerd. U vindt hieronder een overzicht van verschillende soorten en diktes van HR++ 1.0 (Climaplus ONE of Eclaz ONE) dubbel glas met de daarbij behorende U-waarden.

U-waarde HR++ 1.0 Climaplus ONE of Eclaz ONE glas
- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,0 HR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,0 HR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,1 HR++
- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,2 HR++

(let op: bij een spouw minder dan 12 mm is het geen HR++ glas meer)

- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,5 HR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,7 HR

Welke dikte HR++ 1.0 dubbel glas de juiste is is afhankelijk van de oppervlakte van het glas dat u nodig hebt. Het glas dient dikker te zijn bij een groot oppervlak. De glasdiktes waaruit kan worden gekozen bij Glaskoning variëren van 4 millimeter buiten- en 4 millimeter binnenblad tot 6 millimeter buiten- en 6 millimeter binnenblad. Mocht u nog dikker glas nodig hebben kan dit op aanvraag gefabriceerd worden.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Afwijking van bovenstaande samenstelling zijn uw eigen verantwoordelijkheid. Let op dat de omtrekspeling wordt afgetrokken van glasmaten die u opgeeft. De inmeetinstructie vindt u hier.

In verband met doorvalveiligheid dient gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden ingezet bij ramen die lager beginnen dan 85 centimeter vanaf de grond. Dit kan zowel aan de binnen-, buitenkant als beide.

De 4-33/1 variant houdt in dat het buitenblad 4 millimeter dik is en het binnenblad 33/1 gelaagd (2 glasplaten van 3 millimeter dik en 1 laag folie tussen de platen).

Totale glasdikte HR++ 1.0 dubbel glas

Het uitrekenen van de totale glasdikte doet u door de dikte van het buitenblad plus de dikte van het binnenblad plus de dikte van de spouw bij elkaar op te tellen. Voor een sterkteberekening kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice.

Roeden zijn latjes die raamoppervlak verdelen in 4 of meer kleine ramen. Het is puur esthetisch en heeft geen functionele waarde meer tegenwoordig. Vroeger werd het toegepast, omdat het niet mogelijk was grote ramen te produceren. Uw woning krijgt een klassieke uitstraling door het plaatsen van roeden. De roeden zitten in het dubbele glas verwerkt en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Standaard in de kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en op aanvraag in meerdere RAL kleuren. De roeden zijn 26 millimeter breed. 

Het is ook mogelijk de roeden óp het glas aan te brengen. Het gaat in dit geval om Wienersprossen en zijn verkrijgbaar in de breedte 24 millimeter en 30 millimeter. De opplakroeden om de Wienersprossen te bevestigen dient u apart te bestellen. 

In de toeslagen is de optie gegeven om de vakverdeling te kiezen. Wij zullen er voor zorgen dat de roeden evenredig over het raamoppervlak worden verdeeld. Het is echter alleen mogelijk om een roeden te plaatsen bij een spouw van minimaal 12 millimeter. Als u toch een roeden bestelt bij een spouw smaller dan 12 millimeter zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar een spouw van minimaal 12 millimeter. Dit vormt helaas geen reden tot terugvordering van de betaling.

Bekijk het filmpje hieronder en de afbleeding HIER om de voorbeelden van de vlakverdeling te zien.