glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Isolatieglas figuur

Daarnaast zorgt het dubbele glas voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkomt een onnodig hoge energierekening.

Bij Glaskoning heeft u keuze uit veel verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Daar is er altijd wel een bij die past bij uw interieur. U kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 4 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Bekijk hier de verschillende soorten isolatieglas figuur.

Klik op de oranje 'i' om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' hierboven en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van isolatieglas dubbel glas figuur is bijzonder eenvoudig op de website Glaskoning. Ons glas komt direct van de groothandel, waardoor wij onze prijzen gegarandeerd de laagste kunnen laten zijn. Tijdens het bestelproces selecteert u de gewenste glasdikte en de maten in millimeters van zowel de breedte als de hoogte van het glas. U stelt dus zelf uw product samen. Wij kunnen vervolgens uw bestelling levering in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden of u kunt uw bestelling ophalen bij onze vestiging in Arnhem. Meer informatie over bezorgen, afhalen en actuele levertijden kunt u hier lezen.

Naast de standaard modellen van isolatie dubbel glas met figuur is het ook mogelijk om dit type glas in een afwijkend model te bestellen. In het bestelmenu kies je een afwijkend model en geef je de maten in. Houdt er rekening mee dat de modellen op onze website vanuit buitenaanzicht getoond zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor je wordt geproduceerd.

Vervang nu uw enkele figuurglas voor isolatie dubbel glas met een figuur voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkom een onnodig hoge energierekening. Via de ramen verliest een gebouw namelijk veel warmte. Isolatieglas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten. 

Het standaard dubbel glas is luchtgevuld en bevat geen coating. De isolatiewaarden variëren bij verschillende varianten dubbel glas. De mate van isolerende werking heeft een verband met de U-waarde. De grootte van de warmtestroom door de constructie wordt hiermee aangeduid. Hoe lager de U-waarde hoe beter, want dat geeft aan dat het glas een hoge isolerende werking heeft. Naast standaard isolatieglas is er ook keuze uit HR+, HR++ of HR+++ triple glas waar de U-waarden nog lager ligt.

De juiste isolatieglas variant is afhankelijk van het oppervlak. Bij een grote ruit hoort dikker glas. De diktes van het glas variëren bij Glaskoning van 4 millimeter buitenblad en 4 millimeter binnenblad (4-4 variant) tot 6 millimeter buitenblad en 6 millimeter binnenblad (6-6 variant). Dikker glas is mogelijk op aanvraag. Let op: Bij een ruit startend 85 cm vanaf de grond dient gelaagd isolatieglas (veiligheids) toegepast te worden. Dit kan aan de binnen-, buitenkant of beide.
Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

De aangegeven samenstelling zijn enkel een advies van Glaskoning en uw eigen verantwoordelijkheid als u afwijkt van deze adviezen. Let er op dat u de maten juist opgeeft, dit houdt in zonder de omtrekspeling. De meetinstructie vindt u hier.

De 4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Totale glasdikte = buitenblad + binnenblad + spouw

Voorbeeld:
- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Neem contact op met onze klantenservice om geadviseerd worden over het juiste glas aan de hand van een sterkteberekening.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor het juiste glas.

Ventileren is belangrijk voor de gezondheid. Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd, wat resulteert in lagere energiekosten en comfort, maar het brengt ook problemen met zich mee. Zo behoren een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing bij deze problemen. Door eenvoudig ventilatieroosters te installeren neemt u dit weg. Het voorkomt ook condensvorming op het glas en zorgt dat insecten en regen buiten blijven, uw huis een stuk inbraakveilig is dan bij open ramen. Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen aan de afmetingen van het glas te doen. Het juiste formaat glas wordt door ons berekend aan de hand van het gekozen ventilatierooster.

In isolatieglas dubbel glas figuur kunnen ook roeden verwerkt worden. Dit is een kruiswerk van latjes om een klassieke uitstraling aan het kozijn met glas te geven. Roeden zijn bij Glaskoning verkrijgbaar in diverse RAL kleuren op aanvraag. Standaard is wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001) te bestellen. Als de roeden óp het glas worden aangebracht worden het Wienersprossen genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in 24 millimeter of 30 millimeter breed. De opplakroeden om de Wienersprossen op te bevestigen dient u apart te bestellen.

Tijdens het bestelproces vindt u de optie om de vakverdeling te kiezen. De roeden worden door ons evenredig over het oppervlak verdeeld voor een perfect resultaat. Bij een spouw van minimaal 12 millimeter is het plaatsen van een roede mogelijk. Als u kiest voor een kleinere afmeting zijn we genoodzaakt de afmeting toch naar minimaal 12 millimeter aan te passen. Hierdoor is het niet mogelijk om reclamatie in te dienen.

Bekijk het filmpje en de afbeelding HIER voor voorbeelden van de verdeling van de vakken.