glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Isolatieglas figuur

Daarnaast zorgt het dubbele glas voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkomt een onnodig hoge energierekening.

Bij Glaskoning heeft u keuze uit veel verschillende soorten en diktes, voor bijvoorbeeld (zijlichten van) voordeuren of binnendeuren. Glaskoning heeft 18 soorten figuurglas in het assortiment. Daar is er altijd wel een bij die past bij uw interieur. U kunt ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen.

LEVERTIJD: 20-26 werkdagen
LET OP: Momenteel een VERTRAGING VAN  7-14 WERKDAGEN bovenop de aangegeven levertijd.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 4 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Bekijk hier de verschillende soorten isolatieglas figuur.

Klik op de oranje 'i' om de verschillende soorten figuurglas te bekijken.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Het bestellen van isolatieglas met een figuur is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. U selecteert de juiste dikte en voert de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van figuurglas is tussen de 12-21 werkdagen. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen bij een aantal locaties in Nederland. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Bij Glaskoning kunt u ook figuurglas in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelproces een afwijkend model en geef de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Vervang nu uw enkele figuurglas voor dubbel glas met een figuur voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voorkom een onnodig hoge energierekening. Via de ramen verliest een gebouw namelijk veel warmte. Isolatieglas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten.

Standaard dubbel glas is luchtgevuld en heeft geen coating. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, waarbij de isolatiewaarden uiteenlopen. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. U vindt hier de U-waarden bij de verschillende soorten en diktes isolatieglas. Glaskoning biedt naast dit standaard isolatieglas ook HR+, HR++ of zelfs HR+++ triple glas waar de U-waarden nog verder afnemen.

Het juiste isolatieglas is afhankelijk van het oppervlakte dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.
Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.
Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat u de juiste glasmaten invoert. Je haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmeetinstructie.

De 4-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 4mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor uw gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters eenvoudig meebestellen bij Glaskoning in het bestelproces.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het glas. Wij berekenen, aan de hand van het gekozen rooster, het juiste formaat van het glas.

Bij Glaskoning kunt u ook isolatieglas in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelproces een afwijkend model en geef de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Isolatieglas figuur met roeden of Wienersprossen bestellen is ook mogelijk. Kijk bij isolatieglas voor de uitleg en mogelijkheden.