glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Geluidswerend glas

Het speciale gelaagde isolatieglas bevat geluidswerende folie(s). De folie houdt trillingen tegen die door geluid veroorzaakt worden.

Glaskoning levert diverse soorten geluidswerend glas. Het is ook mogelijk geluidswerend glas in afwijkende modellen te bestellen. U bestelt het eenvoudig online bij Glaskoning, voor de laagste prijs! Glaskoning verkoopt ook geluidswerend enkel glas. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Klik hier voor een overzicht van de soorten geluidswerend isolatieglas en de bijbehorende eigenschappen.

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

Bekijk via de oranje 'i' hierboven een overzicht van alle soorten.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult, ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning kunt u gegarandeerd tegen de beste prijs eenvoudige geluidswerend dubbel glas online bestellen. Het glas komt direct van de groothandel, waardoor wij ons glas met hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs kunnen garanderen. Tijdens het bestelproces van geluidswerend dubbel glas heeft u de mogelijkheid om per stap het type glas uit te kiezen en de gewenste maat op te geven. Na uw bestelling maken wij alles in orde en heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor thuislevering of om het glas zelf op te komen halen bij onze vestiging in Arnhem. Lees alle informatie rondom levertijen, bezorgen of het ophalen van uw bestelling op deze pagina

Naast op maat gefabriceerd glas bieden wij ook de mogelijkheid om uw geluidswerend dubbel glas in een afwijkend model te produceren. Tijdens het bestelproces ziet u diverse afwijkende modellen (met een buitenaanzicht getoond) waar u een keuze uit kunt maken. Het gekozen model zal door ons keurig samengesteld en veilig bij u geleverd worden.

De soorten geluidswerend dubbel glas waar u bij Glaskoning uit kunt kiezen worden hieronder toegelicht:

 • Stadip Silence is gelaagd akoestisch veiligheidsglas dat een exceptioneel niveau aan geluidsisolatie of geluidwering biedt én tegelijkertijd de zekerheids- en veiligheidskenmerken van gelaagd glas heeft. De speciale akoestische PVB(A) folies hebben een geluid absorberende kern.
 • Climaplus Silence is isolatieglas waarvan één van de glasbladen, meestal de buitenruit, Stadip Silence is. Het is ontwikkeld met een hoog niveau aan akoestische isolatie, thermische isolatie en veiligheid om het binnencomfort te verbeteren en zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Climaplus Silence is te combineren met de zonnewarmte werende eigenschap.
 • Phonibel Isolatieglas zijn twee glasbladen van uiteenlopende dikte.
 • Thermobel Phonibel S is beglazing met een of twee bladen Stratobel gelaagd glas.
 • Thermobel Phonibel ST is beglazing met een of twee bladen veiligheidsglas met akoestische PVB van het type Stratophone.

Als u advies nodig heeft over welk type geluidswerend dubbel glas voor uw toepassing geschikt is, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Ook vindt u hier een overzicht van de soorten geluidswerend isolatieglas en de bijbehorende eigenschappen. 

 

Als inwoner van Nederland ontkomt u er niet aan om ook veel tijd binnenshuis door te brengen. Hierdoor is een stil huis van groot belang en in vele gevallen erg wenselijk. Daarnaast zorgt een stillere woning ook voor een betere nachtrust. Sommige woningen liggen gelegen in een rustige omgeving, echter kunt u ook aan een drukke weg, naast een school, vlakbij een bedrijf met veel verkeer, dichtbij het vliegveld of in een drukke stad wonen. In dit geval is geluidshinder verminderen geen overbodige luxe. Geluidswerend dubbel glas biedt hier de oplossing om geluidsoverlast te voorkomen. Geluidswerend glas werkt twee kanten op, van buiten naar binnen én van binnen naar buiten. Hierdoor wordt het ook voor meer privacy ingezet. Wij zijn specialist in het leveren van geluidswerend dubbel glas. Heeft u vragen over dit product? Dan helpen wij u graag verder. 

Hoe werkt geluidswerend dubbel glas?
De mogelijkheden om een woning of gebouw te weren tegen geluid zijn erg breed. Geluid bestaat uit trillingen, geluidswerend glas zorgt dat deze trilling worden gedempt. Er zijn vijf factoren die invloed hebben op de geluidsisolatiewaarde van het geluidswerend dubbel glas.

 • De dikte van het glas bepaalt onder andere hoe geluidswerend het glas is. Dikker glas dempt het geluid een stuk beter dan dun glas.. Hoe dikker het glas hoe zwaarder het glas ook wordt. Hier dient u rekening mee te houden voor het kozijn, want het kozijn moet dit gewicht wel aankunnen. Hierin adviseren wij u graag.
 • De gasvulling in de spouw heeft ook invloed op de mate van geluidwering. De ruimte tussen de glasbladen is de spouw. In oud dubbel glas is deze ruimte gevuld met lucht, maar in het nieuwe HR++ glas is de spouw gevuld met milieuvriendelijk edelgas, namelijk argongas. Door het argongas weert het glas een stuk beter tegen geluid dan standaard dubbel glas. Hierdoor isoleert het tevens ook beter tegen de kou. Geen geluidsoverlast én een lagere energierekening.
 • De breedte van de spouw, ofwel de ruimte tussen de glasbladen, heeft invloed op het geluid van binnen- en buitenaf. Hoe breder de spouw, hoe meer geluidwerend het glas is. Een té brede spouw zorgt er echter voor dat de isolerende werking afneemt. Hierom gaat het om kleine variaties in de spouwbreedte en heeft daarom een beperkt effect.
 • Het verschil in dikte van de glasbladen bepaalt ook mee. Dubbel glas bestaat uit twee glasbladen, waarbij het ene glasblad dikker of dunner kan zijn dan de ander. Een glasblad met een bepaalde dikte weert namelijk een bepaalde frequentie. Door het gebruiken van verschillende glasdiktes wordt de geluidsisolatie van het glas optimaal. Een verschil van 30% ten opzichte van de andere glasplaat zorgt voor het beste resultaat.
 • Het is ook mogelijk uw glas met akoestische folie te bestellen. Gelaagd glas bestaat standaard al uit twee of meer glasplaten met daartussen een laag polyvinylbutyral (PVB) folie. Naast een letselwerende functie, want de glasplaten blijven aan elkaar plakken bij breuk, heeft het automatisch ook een geluidwerende functie. Speciale thermisch isolerende coatings noem je PVB(A) folie. Als men deze akoestische folie gebruikt in plaats van PVB folie gebruiken zal het glas nog sterker geluidwerend maken.

 

Dubbel geluidswerend glas is standaard meer geluidswerend dan enkel geluidswerend glas. Dit komt doordat dubbel glas ruimte tussen de glasbladen heeft, beter bekend als een spouw. Deze spouw zorgt zowel dat de trillingen van het geluid worden geremd, maar ook zorgt het voor een isolerende werking. Het is daarom in veel gevallen een betere keuze om dubbel geluidswerend glas te kiezen in plaats van enkel geluidswerend glas.

Geluidswerend dubbel glas wordt toegepast in situaties waar het wenselijk is geluid om uiteenlopende redenen te beperken. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast van buiten.fg Denk aan weg-, trein- en luchtverkeer. In dit geval is een isolerende werking ook gewenst en daarom adviseren wij dubbel-geluidswerend glas.

Maar ook bij binnenruimtes, bij situaties waar privacy een rol speelt is geluidswerend glas een voordeel Denk aan  kantoorruimtes en patiëntenkamers, maar ook dansscholen, concertzalen en theaters zodat geluid voor de omgeving wordt beperkt. Zowel ons dubbel als enkele geluidswerende glas, is  veiligheidsglas, zodat bij een onverhoopte breuk kans op persoonlijk letsel wordt teruggedrongen.