glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Geluidswerend glas gelaagd

Dit speciale enkele, gelaagde isolatieglas bevat geluidswerende folie(s). De folie houdt trillingen tegen die door geluid veroorzaakt worden.

Glaskoning levert diverse soorten geluidswerend glas. Het is ook mogelijk geluidswerend glas in afwijkende modellen te bestellen. U bestelt het eenvoudig online bij Glaskoning, voor de laagste prijs! Glaskoning verkoopt ook geluidswerend isolatieglas.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
WELK TYPE GLAS WILT U BESTELLEN?

Klik hier voor een overzicht van de soorten geluidswerend isolatieglas en de bijbehorende eigenschappen.

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

Bekijk via de oranje 'i' hierboven een overzicht van alle soorten.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Hoeveel stuks wilt u bestellen?
  • STADIP SILENCE is gelaagd akoestisch veiligheidsglas dat een exceptioneel niveau aan geluidsisolatie of geluidwering biedt én tegelijkertijd de zekerheids- en veiligheidskenmerken van gelaagd glas heeft. De speciale akoestische PVB(A) folies hebben een geluid absorberende kern.

Klik hier voor een overzicht van alle soorten geluidswerend glas en de bijbehorende eigenschappen.

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

Het bestellen van geluidswerend glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Tijdens het bestelproces vertellen wij graag meer over de levertijd van ons geluidswerend glas. Tijdens onze bezorging zullen we uw bestelling met veel aandacht en nauwkeurigheid leveren, zodat het veilig bij u aankomt. Ook is het mogelijk om het glas zelf (sneller) af te halen bij ons in Arnhem. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Bij Glaskoning kan geluidswerend glas gemakkelijk op maat worden besteld zodat het past in de beoogde toepassing. Geluidswerend glas op maat online bestellen doet u door tijdens het bestelproces de hoogte- en breedte maten van het glas in millimeters op te geven. Er kan ook gekozen worden voor een afwijkend model, waarbij de keuze is uit diverse modellen.

Geluidswerend glas is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort glas speciaal ontwikkeld om geluid te weren. Het glas is opgebouwd uit verschillende lagen glas met hiertussen geluidswerende transparante folie(s). Hierbij wordt speciaal PVB-folie (polyvinylbutyral) gebruikt. Deze folies die tussen de glasplaten geklemd zitten houden de trillingen tegen die door geluiden veroorzaakt worden. Deze trillingen zorgen namelijk dat het geluid wordt doorgegeven. Hierdoor worden de geluidsgolven weerkaatst en wordt het geluid sterk beperkt of helemaal niet meer hoorbaar van buiten- of binnen af. Het werkt namelijk ook de andere kant op: het geluid van binnen wordt minder hoorbaar.

We leven in een drukke wereld waarbij rust creëren van essentieel belang is. Daarbij brengen we negentig procent van onze tijd binnenshuis door. Storende geluiden weren is daarom geen overbodige luxe en van groot belang. Door geluidswerend glas te plaatsen kan wooncomfort enorm worden verbeterd en rust in huis bewaard worden.

Afwijkende modellen geluidswerend glas

Het is bij Glaskoning ook mogelijk uw geluidswerend glas in afwijkende modellen te bestellen. Dit doet u door tijdens het bestelproces te kiezen voor het gewenste model en de maten hiervan. Wij willen u vragen rekening te houden met het feit dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Vervolgens zorgen wij ervoor dat dit afwijkende model voor u perfect geproduceerd wordt. 

Geluidswerend glas toepassingen

Geluidswerend glas wordt vaak toegepast in situaties waar veel geluidstrillingen ontstaan en het van belang is dat deze worden weg gefilterd. Zoals kantoorpanden en woningen die aan het spoor, een drukke straat, dichtbij het vliegveld of snelweg gelegen zijn. Hierbij is het van belang dat geluid van buitenaf niet naar binnen kan. Echter is andersom natuurlijk ook mogelijk en noodzakelijk. In concertgebouwen, congresruimtes, patiënten kamers en bioscopen bijvoorbeeld. In deze situaties is het van belang dat het geluid van binnen naar buiten wordt beperkt. Zo kan geluidsoverlast worden beperkt en privacy gewaarborgd.

Geluidswerend glas rw-index

Geluidswerend glas wordt getest op de mate van decibel reductie. De mate dat het geluid tegenhoudt. Dit wordt ook wel de RW-index genoemd. Hoe dikker het glas hoe meer geluid het kan weren. Hierbij geldt dat hoe hoger de waarde is, hoe minder geluid het glas doorlaat. Enkel gelaagd geluidswerend glas heeft een RW-index tussen de 35 en 47 db (decibel). Standaard dubbel glas heeft een RW-index van 29 dB (decibel). Tegenwoordig bestaan echter soorten geluidswerend dubbelglas met een RW-index van wel 50 dB. De glasdiktes van geluidswerend glas lopen uiteen en zijn in diverse lagen (diktes) te bestellen.

Geluid binnen of buiten houden met geluidswerend glas

Zoals eerder aangegeven werkt geluidswerend glas twee kanten op: van binnen naar buiten én van buiten naar binnen. Afhankelijk van de toepassing kan hierop het geluidswerend glas uitgekozen worden.

●       Geluidswerend glas dat geluid buiten houdt: zoals geluid van weg-, trein- en luchtverkeer. Niet alleen wordt op deze manier geluid buitengehouden, ook bespaart u kosten op uw energierekening door de isolerende werking.

●       Geluidswerend glas dat geluid binnen houdt: zoals voor congresruimtes, patiënten kamers, concertzalen en bioscopen. Hierbij is het van belang dat geluidsoverlast wordt beperkt en privacy wordt gewaarborgd. Een isolerende werking is hierbij minder van belang en daarom is enkel glas voldoende. Hierbij is veiligheidsglas wel aan te raden, zodat kans op letselschade wordt beperkt bij een onverhoopte breuk van het geluidswerend glas.