glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glas voor Velux dakramen

Kies in het bestelmenu het glas wat bij uw type dakraam hoort, u hoeft niet eens de afmetingen in te voeren. Wij zorgen voor de juiste maatvoering aan de hand van het type dakraam. Zo is het snel besteld, voor de laagste prijs. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Voor welk type Velux dakraam wilt uw glas bestellen?
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Start eenvoudig uw online bestelling voor glas voor Velux dakramen bij Glaskoning. Bij ons betaalt u altijd laagste prijs doordat ons glas direct van de groothandel komt. Start het bestelproces met het selecteren van de juiste dakraam-variant en het aantal stuks. De maten hoeven niet ingevuld te worden, want wij zorgen voor de juiste afmetingen aan de hand van het type dakraam. Na uw bestelling zorgen we dat het glas voor de Velux dakramen met veel zorg geleverd worden in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) of kunt u, uw bestelling afhalen in Arnhem. De actuele levertijden en meer informatie vindt u hier.

Indien u besluit het glas voor het dakraam van Velux bij Glaskoning te bestellen, dan leveren wij u graag de originele handleiding. Deze is in zes talen beschikbaar en kunt u bij uw bestelling opvragen. Mocht u meer informatie wensen dan zijn wij u uiteraard graag van dienst via onze klantenservice.

Velux dakramen zijn vaak voorzien van uitzettuimelvenster en wordt bediend door middel van een handgreep aan de onderzijde van het draaiende gedeelte. Het raam kan ronddraaien dankzij de scharnierpunten links en rechts. Het venster kan vergrendeld worden in een kierstand. Het uitzettuimelvenster kan tot 180° zijn as roteren om het glas makkelijk schoon te kunnen maken. De buitenzijde van de ruit bevindt zich dan namelijk aan de binnenzijde. Velux dakramen zijn standaard voorzien van een ventilatierooster. Ook wanneer deze ventilatieklep open staat is het dakraam inbraakveilig. 

Velux staat voor ‘ve’ van ventilatie en ‘lux’ is het Latijnse woord voor licht. De beglazing van velux dakramen zijn standaard geleverd met isolatieglas en een gelaagde binnenruit. Het dubbele glas zorgt voor een goede isolatie en de gelaagde ruit voor veiligheid. Veiligheidsglas (gelaagd glas) is verplicht bij dakbeglazing. Bij Glaskoning leveren wij glas voor Velux dakramen van elk type.

Naast de mogelijkheid om te kunnen ventileren heeft een dakraam ook andere voordelen. Zo vergroot u de lichtinval op uw zolder aanzienlijk. Daarnaast zorgt een Velux dakraam dat u vanuit uw woning meer contact heeft met de buitenwereld. Het interieur en exterieur van uw woning wordt met elkaar verbonden. Op deze manier kunt u regen op het raam horen tikken, vogels en vliegtuigen in de lucht zien en het wolkendek bewonderen. Zo kunt u genieten van het zicht naar buiten.

Velux heeft al decennia lang ervaring met dakramen, waardoor het product tot in de perfectie geoptimaliseerd is. De kwaliteit van de dakramen zijn hoog, er komt veel natuurlijk daglicht doorheen dankzij het uitzettuimelvenster en u bent verzekerd van natuurlijke ventilatie in de kamer. Het uitzicht van dit type dakraam is panoramisch. Ook de bediening aan de onderkant is erg eenvoudig. Daarnaast is het aanbod van dakramen erg breed. Zo zijn er verschillende maten, vensters en materiaalsoorten zoals hout en kunststof. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn ook belangrijke waarden voor Velux. Ook goed om te weten: de dakramen van Velux zijn duurzaam en ethisch geproduceerd. Heeft u vragen over Velux dakramen? Dan helpen wij u graag verder!

 

De beglazing voor uw Velux dakraam wordt standaard geleverd met isolatieglas en een gelaagde binnenruit. Het dubbele glas zorgt voor een goede isolatie. De gelaagde ruit is veiligheidsglas en dit is verplicht voor dakbeglazing. Gelaagd glas valt bij een breuk niet in scherpe stukken glas uiteen, maar blijft door middel van een laag folie met elkaar verbonden. Dit voorkomt dat bij een breuk het glas uiteenvalt in stukken, maar aan elkaar blijft zitten. Met glas voor Velux dakramen van Glaskoning wordt aan de beglazing normen voor (schuine) dakramen voldaan.

 

Het is belangrijk om een dakraam professioneel te laten plaatsen. Het kozijn dient namelijk perfect afgedicht en stevig vastgemaakt te zijn. Zelfs met hoogrendementsglas kan de isolerende werking tegenvallen. Dit komt meestal doordat de rand van het kozijn ruimte overhoudt en er alsnog koude lucht naar binnen kan. Ook water zal gemakkelijk naar binnen lekken als de plaatsing niet perfect is gedaan.

Ook is het goed om rekening te houden met de verduistering van de ramen bij een Velux dakraam. Het kost vaak wat meer om een dakraam van verduistering te voorzien. Het gordijn zal namelijk ingebouwd moeten worden, wat kosten met zich mee brengt. Gelukkig zijn er veel standaard Velux afmetingen rondom verduistering te verkrijgen. Ook het plaatsen van een hor tegen muggen of andere insecten is goed om van te voren uit te zoeken. 

Ten slotte wordt een dakraam relatief snel vuil. Bij standaard ramen blijft vogelpoep of stop minder snel zitten, maar bij een schuin dakraam wel. De mogelijkheid om het raam 180 graden te roteren en vast te zetten zorgt er wel voor dat het gemakkelijk schoon te maken is. 

Op het huidige dakraam vindt u het typeplaatje door het raam 180° naar binnen te kantelen. De maatcode is te vinden op het typeplaatje waarmee een nieuw dakraam met dezelfde afmetingen besteld kunnen worden. Aan de hand van het typeplaatje op het dakraam kan vervolgens gemakkelijk het type bepaald worden. Het glas voor uw Velux dakraam is zo eenvoudig online te bestellen bij Glaskoning. Door het drop down menu aan te klikken en vervolgens het type glas te selecteren ontvangt u het juiste glas. Aan de hand van het type glas zorgen wij dat de afmetingen overeenkomen met uw dakraam.