glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Zonwerend glas

ZHR++ zorgt voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voor een verlaging op de energierekening. Het zonwerende glas van Glaskoning is ZHR++ glas en in verschillende diktes en gradaties van zonwering leverbaar. Ook is er zwarte spouw beschikbaar en kunt u roeden of wienersprossen toevoegen. Meer informatie daarover vindt u hieronder op deze pagina.

LEVERTIJD: 20-26 werkdagen
LET OP: Momenteel een VERTRAGING VAN 7-14 WERKDAGEN bovenop de aangegeven levertijd. Onze excuses voor het ongemak. 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

 Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. ZHR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van ZHR+ glas. 

Ook zwarte spouw beschikbaar!
Geef hier de maat van uw glas op

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. 

Let op 2: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen
Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid. Dt wordt uitgedrukt in de LTA / ZTA waarde. LTA staat voor hoeveel licht het zonwerend glas doorlaat en de ZTA staat voor hoeveel zonnewarmte het doorlaat.

Voorbeeld: Zonwerend 70/40
LTA is 70%: dit is het % aan licht wat dit type doorlaat.
ZTA is 40%: dit is het % aan warmte wat dit type doorlaat.

Glaskoning biedt vier soorten zonwerend glas:

  • 70/40: vrij neutraal van kleur, te gebruiken voor alle toepassingen.
  • 60/28: licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon.
  • 50/27: licht blauwe schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon.
  • 60/32: licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon.

Klik hier voor meer informatie en specificaties van dit zonwerende glas. 

Het bestellen van zonwerend dubbel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste variant en dikte en voer de breedte en de hoogte in millimeters in. De levertijd van ZHR++ isolatieglas is tussen de 12-21 werkdagen. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen bij een aantal locaties in Nederland. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Het juiste ZHR++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat u nodig heeft. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. De glasdiktes variëren van 6 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 6-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.
Voorbeeld: Opbouw 6-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 6 mm dik is en het binnenblad 4 mm.

Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2
Bovenstaande samenstellingen zijn een advies van Glaskoning. Afwijking hiervan is je eigen verantwoordelijkheid. Let bij het invoeren van de maten dat u de juiste glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af. Klik hier voor de inmneetinstructie.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 6-33/1 variant wil zeggen: het buitenblad is 6mm dik en het binnenblad 33/1 gelaagd. 33/1 betekent: 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Voorbeeld:

- 5-4 met spouw 13 is 22mm dik.
- 4-33/1 met spouw 7 is 17.3mm (de folie is 0.3mm dik)

Advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice. Dan maken wij een sterkteberekening voor u voor het juiste glas.

Beter geïsoleerde huizen en kantoren resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor uw gezondheid. U kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven de ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. U kunt de ventilatieroosters eenvoudig meebestellen bij Glaskoning in het bestelproces.

Indien u een rooster bestelt hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van het glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van het glas.

Bij Glaskoning kunt u ook ZHR++ glas in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelmenu een afwijkend model en geef de maten in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Geef ramen een klassieke uitstraling met kruisroeden. Deze roeden zitten in het dubbele glas verwerkt. De roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) en in de breedte 26 mm. Overige RAL kleuren zijn leverbaar op aanvraag. Ook kunnen de roeden óp het glas worden aangebracht, dit zijn Wienersprossen, en die zijn verkrijgbaar in de breedte 24 mm en 30 mm. U dient de opplakroede om de Wienerspross te bevestigen apart te bestellen.

In de toeslagen vindt u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken). Wij zorgen ervoor dat de roeden evenredig worden verdeeld over het raam. Let op: roeden zijn enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm.

Let op: Wanneer u roeden bestelt bij een smallere spouw dan 12 mm zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar de minimale spouw van 12 mm. Dit vormt helaas geen reden tot reclamatie.

Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)

Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,0 ZHR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,0 ZHR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,1 ZHR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,1 ZHR++

(let op: bij een spouw 13 mm is het geen ZHR++ meer)

- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,2 ZHR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,5 ZHR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,6 ZHR