glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Zonwerend glas

ZHR++ zorgt voor meer comfort in uw woon- of werkomgeving en voor een verlaging op de energierekening. Het zonwerende glas van Glaskoning is ZHR++ glas en in verschillende diktes en gradaties van zonwering leverbaar. Ook is er zwarte spouw beschikbaar en kunt u roeden of wienersprossen toevoegen. Meer informatie daarover vindt u hieronder op deze pagina.

ACTIE: 15% KORTING op HR++ ZONWEREND GLAS 

- Voer de kortingscode HRPP_15 in bij uw winkelmandje bij 'Cadeaukaart of kortingscode'
- Kortingscode geldig t/m 29 februari 2024 - niet op orderkosten
- Ook geldig op HR++ isolatieglas-, serre-, figuur-, 1.0 glas. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag.

Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm.  

De varianten met 33/1, 44/2, 55/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

 Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas.

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte

De spouw is de tussenruimte tussen de 2 glasplaten. ZHR++ geldt alleen bij een spouw van minimaal 13 mm. Wanneer de spouw kleiner is dan 13 mm spreekt men van ZHR+ glas. 

Ook zwarte spouw beschikbaar!
Geef hier de maat van uw glas op

De glasdiktes variëren van 4 mm buiten en 4 mm binnenblad, de 4-4 variant, tot 6 mm buiten en 6 mm binnen. Dikker glas kan op aanvraag. Voorbeeld: Opbouw 5-spouw -4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. 

Let op 2: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas. 

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' hierboven en onder de configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning garanderen wij de goedkoopste te zijn in onze glas-producten. Zowel eigenhandig uw glas afhalen als levering door ons in heel Nederland is mogelijk. Het online bestellen van zonwerend dubbel glas is een gemakkelijk proces. U kiest namelijk de juiste variant en maakt een keuze uit de verschillende dikten. Ook is het mogelijk om alle afmeting tijdens het bestellen aan ons door te geven. Heeft u toch nog vragen over levertijden, levering / afhalen van ons glas? Dan kunt u altijd meer informatie lezen op deze pagina. 

Bij Glaskoning kunnen wij ook uw glas in een uitzonderlijk formaat produceren. Wij maken het mogelijk uw zonwerend dubbel glas in een afwijkend model te bestellen. U geeft de maten en het type model op waarbij keuze is uit diverse modellen. Goed om te weten: de modellen op de website zijn getekend vanaf een buitenaanzicht, houdt hier dus vooral rekening mee. Het zonwerend glas wordt vervolgens door ons onberispelijk gecreëerd en geleverd.

Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid. Dt wordt uitgedrukt in de LTA / ZTA waarde. LTA staat voor hoeveel licht het zonwerend glas doorlaat en de ZTA staat voor hoeveel zonnewarmte het doorlaat.

Voorbeeld: Zonwerend 70/40
LTA is 70%: dit is het % aan licht wat dit type doorlaat.
ZTA is 40%: dit is het % aan warmte wat dit type doorlaat.

Glaskoning biedt vier soorten zonwerend glas:

  • 70/40: vrij neutraal van kleur, te gebruiken voor alle toepassingen.
  • 60/28: licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon
  • 50/27: licht blauwe schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon.
  • 60/32: licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken, bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon.

    Klik hier voor meer informatie en specificaties van dit zonwerende glas. 

De dikte van het zonwerend dubbel glas is afhankelijk van de oppervlakte van het glas. Hoe groter het oppervlak, hoe dikker het glas. De glasdiktes variëren bij Glaskoning van 6 millimeter buitenblad en 4 millimeter binnenblad (6-4 variant) tot 6 millimeter buitenblad en 6 millimeter binnenblad (6-6 variant). Het is ook mogelijk glas nog dikker te produceren, maar dikker glas bestellen gaat enkel op aanvraag. Neem hiervoor contact met ons op via onze klantenservice. 

Deze adviezen van samenstellingen zijn uw eigen verantwoordelijkheid bij afwijking. Bij het invoeren van de maten is het belangrijk dat u de juiste glasmaten invoert, namelijk zonder de omtrekspeling. Hiervoor hanteert u de inmeetinstructie.

Gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) dient toegepast te worden bij ruiten die lager beginnen dan 85 centimeter gemeten vanaf de grond.

De totale glasdikte wordt berekent door de dikte van het buitenblad plus het binnenblad plus de spouw op te tellen. Voor een sterkteberekening kunt u ook onze klantenservice benaderen.

Voor een klassieke uitstraling kunt u kiezen om roeden of Wienersprossen te plaatsen op uw HR++ isolatieglas met figuur. Ze zijn verkrijgbaar in wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001) in 26 millimeter breedte. Op aanvraag zijn ook diverse andere RAL kleuren leverbaar.

Een roeden is een staaf van metaal of hout die horizontaal of verticaal op een venster wordt geplaatst waardoor het in minimaal 4 vakken wordt verdeeld. Deze constructie stamt uit de tijd dat grote glasplaten fabriceren nog niet mogelijk was. Een Wienersprossen wordt vaak toegepast bij dubbel glas. Bij een Wienersprossen wordt aan de buitenzijde van het glas de roedeverdeling beplakt met een kruisroede. Wienersprossen zijn verkrijgbaar in 24 millimeter breedte en 30 millimeter breedte.

Roeden zijn uitsluitend mogelijk bij een spouw van een minimale grootte van 12 millimeter. Wanneer u toch kiest voor roeden bij een smallere spouw dan 12 millimeter zijn wij genoodzaakt deze aan te passen naar een minimale spouw van 12 millimeter. Helaas is dit geen reden tot reclamatie. Tijdens het bestelproces vindt u tevens de optie om de gewenste vakverdeling uit te kiezen. Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat de roeden evenredig over het raam verdeeld worden.

Voorbeeld: 
Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel waarbij bij de roeden gelijkmatig over het raam verdeeld worden)
Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)

Het is mogelijk om eenvoudig uw ventilatieroosters mee te bestellen bij Glaskoning tijdens het bestelproces. Ventilatieroosters zijn van belang aangezien bij goed geïsoleerde huizen en kantoren vaak een hogere vochtigheidsgraad en minder frisse lucht een probleem vormt. Ventileren in huis om schone lucht binnen te krijgen is goed voor de gezondheid. Boven ramen eenvoudig een ventilatierooster plaatsen biedt de oplossing om goed en met regelmaat te kunnen ventileren. Hiernaast voorkomt dit condensvorming op het glas. In tegenstelling tot openstaande ramen zijn ventilatieroosters inbraakveilig, insectenwerend en gaan ze regeninslag tegen.

Wanneer u een ventilatierooster besteld in combinatie met glas hoeft u geen aanpassingen te doen aan de gekozen afmetingen van het glas. Wij zullen voor u een berekening maken voor het juiste formaat glas aan de hand van het gekozen rooster.

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukte in de U-waarde. Dit geeft de hoeveelheid warmte dat door het glas verloren gaat aan. Hierbij geldt dat hoe lager de waarde is, hoe beter de isolatie is. Het is van belang om hier naar te kijken bij het uitkiezen van zonwerend dubbel glas om het warmteverlies in uw woning zo veel mogelijk te beperken.

- Opbouw met spouw 16 mm U-waarde 1,0 ZHR++
- Opbouw met spouw 15 mm U-waarde 1,0 ZHR++
- Opbouw met spouw 14 mm U-waarde 1,1 ZHR++
- Opbouw met spouw 13 mm U-waarde 1,1 ZHR++

(let op: bij een spouw 13 mm is het geen ZHR++ meer)

- Opbouw met spouw 12 mm U-waarde 1,2 ZHR+
- Opbouw met spouw 9 mm U-waarde 1,5 ZHR+
- Opbouw met spouw 7 mm U-waarde 1,6 ZHR