0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
  1. Home
  2. Diamantglas
Glaskoning Diamantglas

Enkel Glas Diamant

verschil floatglas met diamantglas

Diamantglas met hoge transparantie

Er bestaan uiteraard veel verschillende soorten glas, waarbij elk type over weer andere unieke kenmerken beschikt. Diamantglas is bijvoorbeeld een soort dat door de extra heldere eigenschappen over een hoge transparantie beschikt. Het glas kan dan ook voor uiteenlopende doeleinden wordt gebruikt. Zo kan het diamantglas onder meer voor tafelbladen worden gebruikt, maar eveneens toegepast worden in een deur of voor een douchewand gebruikt worden.

Ook in showrooms en winkeletalages wordt er vaak gebruik gemaakt van dit type glas. Zelfs in musea is dit type glassoort terug te vinden omdat er een optimale kleurweergave geboden kan worden voor tentoongestelde voorwerpen. Verder kan het als beglazing in gevels worden verwerkt om de perfecte transparantie te bieden. Bij Glaskoning wordt dit type in de vorm van enkel glas aangeboden en zijn er diverse opties waar bij uw bestelling een keuze uit kan worden gemaakt.

Diamantglas laten slijpen

U krijgt bij uw bestelling van diamantglas een aantal opties voorgelegd. Zo wordt namelijk onder meer de mogelijkheid geboden om voor de variant extra helder gehard te kiezen die in diverse diktes beschikbaar is. Verder wordt de mogelijkheid geboden om het glas te laten slijpen. Dat kunt u naar uw voorkeur opgeven bij de bestelling. U kunt de keuze maken voor PP geslepen en voor Facet geslepen, maar hebt ook de mogelijkheid om voor de ongeslepen vorm te kiezen. 

Het is in ieder geval voor u als particulier of als glaszetter heel eenvoudig om het diamantglas online te bestellen bij Glaskoning.nl. U selecteert de gewenste opties en geeft de maten in breedte en hoogte door en bepaalt daarnaast nog het aantal. De bestelling kan aan de winkelwagen worden toegevoegd en u kunt veilig online afrekenen met iDeal. Wij garanderen een snelle levering vanaf de fabriek. Hebt u nog vragen, dan kunt u ons telefonisch benaderen via telefoonnummer 0318 763900.
 

Enkelglas in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?