0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
  1. Home
  2. Enkel Glas
Glaskoning Enkel Glas

Enkel Glas Planilux

Enkel glas
Online glas bestellen
Online glashandel

Enkel glas voor binnenruimtes

Het kan zijn dat u ter vervanging van bestaande enkele beglazing op zoek bent naar enkel glas voor de buitenzijde aan de woning. Bij vervanging van dit type glas wordt tegenwoordig meer voor een hoger rendement beglazing gekozen. Voor binnenruimtes komt het nog wel vaker voor dat voor vlakglas gekozen wordt doordat er binnen minder rekening gehouden hoeft te worden met eventuele isolerende eigenschappen. Enkel glas komt bijvoorbeeld nog wel veelvuldig voor bij de toepassing in beglazing boven een binnendeur. Het basisglas is uiteraard geschikt voor de meest uiteenlopende bewerkingen door de hoge transparantie.

Vlakglas wordt ontwikkeld door gesmolten glas over gesmolten tin te laten vloeien om daarna langzaam af te koelen. Het glas blijft drijven op het tin en na de afkoeling ontstaat daardoor een vlakke glasplaat in de vorm van enkele beglazing. Overigens wordt enkele beglazing of float glas zoals het ook wel wordt genoemd steeds vaker als basis gebruikt voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van zonwerend glas.

Enkele glazen bestellen

Het bestellen van enkel glas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning.nl. U hoeft alleen maar de juiste dikte te selecteren. Wij bieden de beglazing aan in een dikte vanaf 2 millimeter met variaties tot en met 19 millimeter. De breedte en de hoogte kunnen door u in millimeters vermeld worden in de daarvoor bestemde vakjes. Standaard wordt het glas onbehandeld geleverd, maar u kunt bij enkel glas vanaf 4 millimeter de keuze maken om het PP geslepen geleverd te krijgen. 

De levering vindt plaats vanaf de fabriek en er kan bij de bestelling geen gegarandeerde datum van bezorging worden meegedeeld. U kunt bij het bestellen van enkelvoudige beglazing echter rekening houden met een levertijd die tussen vijf en tien werkdagen is gelegen. Uw oude glas wordt desgewenst bij vervanging door Glaskoning en levering van de nieuwe beglazing afgevoerd en voor recycling aangeboden. 
 

Enkelglas in diverse modellen 

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
‚ÄčKlik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
‚ÄčModellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm

Enkel glas kan vanaf 4mm Facet geslepen worden. Kies hierboven de dikte om deze optie zichtbaar te maken.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Facet geslepen

PP geslepen