glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Vijverbeglazing

De keuze van de maximale afmeting van het glas heeft invloed op de manier van installeren. 
> Wordt het glas aan 3 zijden ingesloten (open bovenzijde)?
Maximale afmetingen: 1000 x 800 mm in gehard gelaagd 1010/4 PP geslepen | 1240 x 800 mm in gehard gelaagd 1212/4 PP geslepen
> Wordt het glas rondom ingesloten?
Maximale afmetingen: 2000 x 800 mm in gehard gelaagd 1010/4 PP geslepen | 2200 x 950 mm in gehard gelaagd 1212/4 PP geslepen

Groter glas op aanvraag via info@glaskoning.nl.

LET OP: Gebruik speciale vijver- of aquariumkit, niet de standaard siliconenkit. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
WELK TYPE GLAS WILT U BESTELLEN?
Geef hier de maat van uw glas op
Let op de minimale en maximale afmetingen. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.
mm
mm
Transporttoeslag
Ivm het gewicht van dit glas rekenen wij een transporttoeslag van €90,- ex BTW
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Een vijverraam van glas bestellen is erg eenvoudig bij Glaskoning. Aangezien ons glas rechtstreeks van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. Selecteer de juiste variant, dikte en het aantal stuks. Vragen over dit type ramen? Contacteer ons dan via info@glaskoning.nl of bel ons via het nummer +31 318 76 39 00.

Een vijver kan een grote toevoeging zijn aan uw tuin, zowel voor het uiterlijk als het functioneren ervan. Glaskoning levert vensterglas voor uw vijver, zodat u een goed zicht hebt op uw mooie vissen. Welke vissen u ook heeft, met vijver ramen kunt u gemakkelijk zien wat er gaande is in uw vijver. U krijgt een vergelijkbaar effect als een vissenkom, maar dan voor buiten.

Soorten vijverbeglazing

Bij Glaskoning bieden wij gehard gelaagd glas 1010/4 en gehard gelaagd glas 1212/4 aan. Dit houdt in dat het een combinatie is van gehard glas en gelaagd glas. Gehard glas heeft de eigenschap dat als het breekt, het in kleine scherven uiteen valt. Daarnaast is het extra sterk. Gelaagd glas is opgebouwd uit twee of meer lagen met daartussen transparante folie(s). Bij een breuk zullen de scherven in het taaie folie blijven hangen. Beide soorten glas is veiligheidsglas en daarom wordt gehard gelaagd glas ook wel als de superman van het veiligheidsglas gezien. Het glas is bestand tegen hoge waterdruk en is standaard plat poly geslepen. Dat betekent dat de randen schuin zijn afgeslepen, waardoor het niet scherp is.

In de zomer biedt een raam in de vijver de perfecte achtergrond wanneer u in de tuin van een drankje geniet. In de winter biedt het ook een prachtig uitzicht op de vissen vanuit uw huis. Het glas heeft niet veel onderhoud nodig. Af en toe het raam met een spons afwassen zorgt ervoor dat het glas helder blijft. 

Met een vijverraam kunt u de gezondheid van uw vissen nauwgezet monitoren. Eventuele verwondingen of parasieten zijn goed te zien door het glas. Hierdoor kunt u nog beter voor uw vissen zorgen. Verder zwemmen de vissen graag voorbij een vijverraam. Hij dient dus niet alleen om naar de vissen te kijken, maar is ook een decoratief element voor uw vijver en tuin. Een ander voordeel is dat kleinere kinderen de vissen van dichtbij kunnen bewonderen zonder aan gevaar te worden blootgesteld.

Heeft u nog geen vijver in de tuin, maar spreekt het concept u wel aan? Vijvers helpen bij het reguleren van de temperatuur in uw tuin, voeden de grond en leveren een plek voor planten en dieren om te leven en te groeien. Vijvers kunnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast en het creëren van een rustige, ontspannen sfeer.

Vijver- of aquariumkit 

Wij adviseren u om een speciale vijver- of aquariumkit te gebruiken en geen standaard siliconenkit. Deze kit is speciaal ontwikkeld voor het lijmen en afdichten van glazen aquaria en vijvers. Het is na volledige uitharding niet schadelijk voor uw vissen of ander waterleven en heeft een hoge treksterkte.