glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Ontspiegeld glas bij Glaskoning

Gepubliceerd op 26 november 2018
reflectie

Ontspiegeld glas voor professionals

Winkelend publiek en museumbezoekers kennen het probleem wel: etalages en vitrines zijn niet zo doorzichtig als ze zouden moeten zijn door de weerspiegeling van glas. Dat is niet alleen bijzonder onaangenaam, maar je hebt dan ook geen duidelijk zicht op de gepresenteerde voorwerpen. En lichtsystemen moeten dan wel het euvel oplossen.

Voor zij die professioneel bezig zijn met het tentoonstellen of presenteren van voorwerpen, zodat die kunnen worden bestudeerd, bewonderd of gekocht, is die lichtreflectie meer dan vervelend. Het is een écht probleem. Fantastische etalages trekken namelijk de aandacht en tevens klanten naar binnen.

Glaskoningzocht naar een oplossing voor dit probleem van reflectie. Conventioneel glas van etalages en vitrines weerkaatst 8% zichtbaar licht en maakt het spiegelend. Dit is storend en zijn de producten slecht te zien.

Planibel Clearsight wordt nu in de AGC fabriek in Cuneo, Italië, geproduceerd. Het is een anti-reflecterend glas met een speciale coating aan beide zijden die de lichtreflectie beperkt tot 0,8 %, wat een flink stuk lager is dan bij gewoon glas. Van buitenaf ziet het glas er uitermate doorzichtig uit en weerkaatst de omgeving niet. In Europa produceren we deze exclusieve anti-reflecterende coating daarenboven op ons bijzonder ultra-transparant glas met laag ijzergehalte én in grote afmetingen van 6 x 3,21 m.

Planibel Clearsight is zo goed als onzichtbaar voor het oog en geeft klanten een “heldere kijk” op schilderijen en producten achter glas. Opdracht volbracht!

Meer info over Planibel Clearsight op aanvraag bij Glaskoning.