glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glazen douchewanden op maat

Glaskoning levert glazen douchewanden op maat standaard in gehard glas. U kunt kiezen uit extra helder (diamantglas), maar ook uit diverse soorten gekleurd- of figuurglas. 

Voorbeelden van alle soorten figuurglas klik hier.
Voorbeelden van de soorten gekleurd glas klik hier.
Voorbeeld van diamantglas klik hier.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor advies. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product en de opties onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
Anti-kalk coating

Waarom een Anti-kalk coating? 

De coating zorgt ervoor dat het glas water- en vuilafstotend wordt en zich minder snel hecht, waardoor het oppervlaktes gladder en schoner blijft. 

Ervaring leert dat na een bepaalde periode toch kalk ontstaat. Met de anti-kalk nano coating is dit wel weer eenvoudiger te verwijderen. 

De coating wordt aan 1 zijde aangebracht. Geef in het opmerkingenveld in uw winkelwagen aan welke zijde. Daarbij dient u aan te geven aan welke kant de glasklemmen komen.
Kies hier uw beslagset

Kiest u voor bevestiging van de glazen wand aan de muur, bestelt u dan een complete set van klem of verbinder + stabilisatiestang. Kiest u een losstaande wand, bestel er dan eventueel alleen een losse stabilisatiestang bij. 

Bekijk hier alle afbeeldingen van de complete beslagsets. 
Bekijk hier alle losse stabilisatiestangen. 

Het beslag wordt standaard los geleverd. De uitsparingen voor de klemmen of verbinders doen wij standaard op 250 mm van onder en boven voor de scharnieren. Wilt u dit op een andere plaats hebben is dat mogelijk. Stuurt u dan een mail met een tekening waar de uitsparingen moeten komen naar info@glaskoning.nl en vermeld dit bij de opmerkingen. 
Voor een vlotte verwerking adviseren wij het order nummer te vermelden in de mail.

Beslagset
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Glaskoning maakt het bestellen van glazen douchewanden op maat buitengewoon eenvoudig. Wij hanteren de laagste prijzen omdat we rechtstreeks samenwerken met de groothandel. Bovendien bieden we de flexibele optie aan om uw glazen douchewanden zelf op te halen bij onze vestiging in Arnhem. Voor actuele levertijden neemt u hier een kijkje. 

Glazen douchewanden met afwijkende modellen

Bij Glaskoning bieden we u ook de mogelijkheid om douchewanden in afwijkende modellen te bestellen. In het bestelproces kunt u eenvoudig een afwijkend model selecteren en de benodigde maten opgeven. Let op: de modellen worden getoond met een buitenaanzicht. We garanderen dat het afwijkende model perfect voor u wordt geproduceerd, zodat het naadloos aansluit op uw specifieke wensen en behoeften. Vertrouw op Glaskoning voor maatwerkoplossingen die uw badkamer naar een hoger niveau tillen.

Bij Glaskoning schaft u een glazen douchewand aan met vele voordelen. Een badkamer is een ruimte waar u uw dag begint of de stress van de dag van u afspoelt en tot rust komt. Daarom is de stijl van jouw badkamer net zo belangrijk als de pure functionaliteit ervan. De douche fungeert als een centraal punt in uw badkamer en kan de stijl van de ruimte als geheel beïnvloeden. 

 • Het voegt een stijlstatement toe: een strakke glazen douchewand straalt minimalisme uit en zorgt dat de ruimte overzichtelijk blijft.
 • Ruimtebesparend: slim gebruik van de ruimte is van cruciaal belang. Uw badkamer moet een verscheidenheid aan functies en producten bevatten, maar tegelijkertijd mag deze er niet krap uitzien. Een glazen douchewand is de perfecte oplossing om uw badkamer in een handomdraai groter te laten lijken.
 • Volledig waterdicht: door een glazen douchewand te installeren, zorgt u ervoor dat het water op één plek blijft en snel kan worden gedroogd.
 • Weinig onderhoud: bij douchewanden heeft u de mogelijkheid om een ​​beschermende coating toe te voegen, waardoor zeep- en watervlekken worden voorkomen en omdat het gehard glas is, wordt het ook beschermd tegen krassen of scheuren. 
 • Hygiënisch: een glazen douchewand is een stuk hygiënischer dan een douchegordijn die al snel bacteriën opvangt waardoor het vaak gewassen moet worden. Een douchewand is makkelijk schoon te houden en bespaart u tijd.

De glassector groeit in een rap tempo en biedt talloze nieuwe trends om te ontdekken. De glazen douchewanden van Glaskoning, ook wel bekend als doucheschermen, vormen hier een goed voorbeeld van. De wanden zijn niet alleen praktisch, maar hebben ook een mooie uitstraling. Ze geven elke badkamer een fris en strakke uitstraling. Ook kunnen glazen douchewanden geïnstalleerd worden in combinatie met een glazen douchedeur, maar dit type product leent zich natuurlijk ook goed als inloopdouche. Als u kiest voor een glazen douchewand, kan het handig zijn dat deze op maat wordt gemaakt. Op die manier past de douchewand perfect in uw badkamer en voorkomt u dat er water naar buiten lekt. 

Hoe maakt u een glazen wand schoon?

Een douchewand moet natuurlijk vaak schoongemaakt worden, maar het is nog beter om de ergste kalkaanslag te voorkomen. Dit kunt u doen door na elke douchebeurt het glas droog te maken met een douchewisser. Naast het preventief droogmaken, adviseren wij om de douchewand ook minimaal één keer per week grondig schoon te maken. Het beste is om de douchewand allereerst helemaal nat te maken met warm water. Vervolgens kunt u met een zachte kant van een spons de douchewand gaan schoonmaken met schoonmaakmiddel.

Wat schoonmaakmiddelen betreft is het het beste om niet te agressieve middelen te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld allesreiniger gebruiken of een glasreiniger. Nog beter is om de wand eerst grondig schoon te maken en daarna te behandelen met een middel dat het glas weer laat glanzen. Als u de wand heeft schoongemaakt, is het belangrijk om deze goed droog te maken om zo lelijke strepen te voorkomen.

 

Onze glazen douchewanden zijn eenvoudig in te meten. Het inmeten van uw glazen douchedeur kunt u het beste op drie verschillende punten meten. Zo meet u eenmaal de breedte aan de onderkant, eenmaal in het midden, en eenmaal aan de bovenkant. Als er een speling zit in de afmetingen, neem dan voor de zekerheid de kleinste maat.

Mochten de afmetingen opvallend veel verschillen, dan kunnen wij de deur schuin slijpen, zodat de deur alsnog perfect aansluit op de douchewand en muur. De hoogte van uw deur hoeft u eenmalig in het midden op te nemen. Klik hier om naar onze inmeetinstructie te gaan.

Douchewanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten glas. Bij Glaskoning zijn de douchewanden gemaakt van veiligheidsglas. Dit type glas is vijf keer harder dan normaal glas. Mocht dit sterke glas kapot gaan, dan zijn de scherven minder scherp. Extra veilig dus! De dikte van het glas kan variëren tussen de 8, 10 en de 12 mm. Wilt u meer privacy, dan kunt u kiezen voor melkglas. U heeft de keuze uit verschillende glassoorten zoals:

 • Blank glas 
 • Extra helder glas 
 • Brons glas 
 • Grijs glas 
 • Chinchilla glas 
 • Crepi glas
 • Master Carre glas 
 • Masterpoint glas 
 • Satijnglas Satinovo (melkglas) 

Alternatieve opties 

Wilt u wel een nieuwe douche, maar ziet u een van onze douchewanden niet zitten? Dan hebben wij ook andere opties. Denk bijvoorbeeld aan een douchecabine. Dit zorgt ervoor dat de natte ruimte binnen uw badkamer beperkt blijft. Mocht u hier zelf niet aan uitkomen, dan helpen onze professionele collega's van de klantenservice u hierbij graag verder.