glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Isolatieglas

Vervang nu enkel glas of oud dubbel glas voor standaard isolatieglas. U kunt hier ook gelaagd of mat isolatieglas bestellen. 

In bepaalde situaties moet gelaagd glas (met een minimale dikte) toegepast worden, vanwege de ‘letselveiligheid’. Lees verder op deze pagina de adviezen en het schema voor het benodigde isolatieglas.

Bestel direct roosters, roeden of wienersprossen mee. Lees hieronder ook meer over deze opties. Ook is een zwarte spouw beschikbaar!

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

 

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Uitleg typen glas
5 - 4 betekent dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm. De varianten met 33/1, 44/2, 55/2, 66/2 zijn gelaagd glas. 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.  Dikker glas kan op aanvraag.

Klik hier voor nog meer uitleg van de soorten gelaagd glas. 

Klik op het oranje informatie icoontje hierboven voor meer informatie.
Kies hier de spouwbreedte
Ook zwarte spouw beschikbaar.
Geef hier de maat van uw glas op

Lees hier de inmeetinstructie of bekijk de video hieronder.

Let op: Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Krijgt u een foutmelding, dan moet u kiezen voor een dikker type glas.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie en andere belangrijke informatie. Afmetingen invullen in millimeters (mm), ZONDER decimalen. 100cm = 1000mm. Kiest u een afwijkend model? De modellen zijn buitenaanzicht.
mm
mm
Heeft u een afwijkend model?
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
Ander model selecteren
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
mm
mm
Ander model selecteren
Wilt u een ventilatierooster bestellen?

Waarom is een rooster nodig / ventileren verstandig?
Huizen en kantoren zijn steeds beter geïsoleerd. Dat resulteert in een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing. Goed ventileren voor schone lucht is goed voor je gezondheid. Je kunt eenvoudig ventilatieroosters plaatsen boven je ramen voor de noodzakelijke luchtverversing. Ook voorkomt dit condensvorming op het glas. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend.

Indien u een rooster via deze pagina bestelt, hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas met betrekking tot het rooster. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen heeft, het juiste formaat van uw glas. Let op dat u wel de gebruikelijke omtrekspeling van het glas er zelf van af haalt.
Stangbediening rooster

Met een stangbediening kunnen ventilatieroosters op moeilijke plekken makkelijker bediend worden. De stang heeft standaard een lengte van 750 mm. 

U-rubber rooster

Universeel beglazingsrubber in de vorm van een U voor het plaatsen van ventilatieroosters zonder te hoeven afkitten. Door het rubber over uw isolatieruit te plaatsen en hierna de glasgoot van het rooster hier overheen te klemmen, zorgt u voor een water- en tochtdichte afsluiting.

Roeden en Wienersprossen

Let op: enkel mogelijk bij een minimale spouw van 12 mm. Meer informatie over roeden en wienersprossen vindt u onder de oranje 'i' hierboven en onder deze configurator.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Glaskoning heeft een zeer eenvoudig bestelproces, zodat u gemakkelijk uw isolatie dubbel glas online kunt bestellen. Het glas van Glaskoning komt direct uit de groothandel, waardoor u altijd de laagste prijs bij ons betaald. Selecteer tijdens het bestelproces de juiste variant en de dikte, breedte- en hoogte maten. U kunt dus tijdens het bestellen gemakkelijk uw eigen product samenstellen. Na uw order zullen wij de bestelling in orde maken en vervolgens kunnen wij uw bestelling leveren in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Haalt u liever uw glas op bij onze vestiging in Arnhem? Dat is uiteraard ook mogelijk! Hierover meer op deze pagina.

U kunt uw isolatie dubbel glas ook in een afwijkend model laten produceren bij Glaskoning. Hiervoor kiest u het afwijkend model en geeft u de gewenste maten op. Goed om rekening te houden dat onze modellen op de website met een buitenaanzicht getekend zijn. Het model wordt vervolgens door ons op perfecte wijze geproduceerd.

Indien u glas nodig heeft voor een buitenkozijn raden wij altijd minimaal isolatie dubbel glas aan. Dit vanwege de isolerende werking van dubbel glas. Enkel glas heeft weinig isolerende werking, waardoor de warmte niet in de ruimte houdt en koud toch gauw binnenkomt. Enkel glas is met name geschikt voor binnenruimtes, zoals in een binnendeur of een kastdeur. Enkel glas bestaat in verschillende diktes, zodat er diverse mogelijkheden zijn qua toepassing. Enkel glas is licht van gewicht en een hoge lichtdoorlaatbaarheid. Dubbel glas is sterker en ook door de isolerende werking een stuk duurzamer.

Natuurlijk kunt u om de bovengenoemde redenen ervoor kiezen om uw enkel glas in buitenkozijnen of andere toepassingen te vervangen voor isolatieglas dubbel glas. Niet elke sponning van het kozijn laat dit echter toe. Om hierover geadviseerd te worden kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. De klantenservice staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en te kijken naar de mogelijkheden van de diverse glas soorten. De klantenservice is telefonisch te bereiken binnen kantoortijden of per mail via info@glaskoning.nl.

Standaard dubbel glas is luchtgevuld en heeft geen coating tussen de lagen in. Er zijn verschillende soorten dubbel glas te onderscheiden, waarbij de isolatiewaarden uiteenlopen. Deze isolatiewaarde wordt uitgedrukt in de U-waarde. Dit U-waarde getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door het glas heen is. Als deze waarde laag is, is het goed geïsoleerd. Standaard isolatieglas dubbel glas heeft een u-waarde van 2,8. Glaskoning biedt naast dit standaard isolatieglas ook HR+, HR++ of zelfs HR+++ triple glas. Hier nemen de U-waarden nog verder af en daarmee is het glas nog beter geïsoleerd.

De juiste variant isolatieglas is afhankelijk van de toepassing en het oppervlak dat het bedraagt. Bij een grote ruit dient het glas dikker te zijn dan bij een kleine ruit. Deze diktes van het glas variëren van 4 millimeter buitenblad en 4 millimeter binnenblad (4-4 variant) tot 6 millimeter buitenblad en 6 millimeter binnenblad (6-6 variant). Als u dikker glas wenst kan dit op aanvraag worden besteld.

Opbouw 4-spouw -4 tot 1,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 5-spouw -4 tot 2,5 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -4 tot 3,1 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -5 tot 4,2 m2 glasoppervlakte
Opbouw 6-spouw -6 tot 5,5 m2 glasoppervlakte

Gelaagd isolatieglas:
Opbouw 33/1 - spouw - 33/1 tot 4 m2 glasoppervlakte (zijde niet > 3100 mm)
Opbouw 44/2 - spouw - 44/2 tot 5,5 m2

De adviezen die hierboven worden gegeven door Glaskoning over samenstellingen van glas zijn op eigen verantwoordelijkheid bij afwijking. De omtrekspeling dient van de maten afgetrokken te zijn. Zie hiervoor de inmeetinstructie op onze website. Als u er niet uitkomt en u wilt geadviseerd worden staat de klantenservice voor u klaar. De klantenservice kan een sterkteberekening voor u maken om u te adviseren over het juiste glas.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet gelaagd isolatieglas (veiligheidsglas) worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond. Dit kan aan de binnenkant, buitenkant of allebei.

De 4-33/1 variant betekent dat het buitenblad 4 millimeter dik is en het binnenblad 33/1 gelaagd. Dit houdt in dat het is opgebouwd uit 2 glasplaten van 3 millimeter dik en 1 laag folie tussenin.

Bij uw isolatieglas dubbel glas is het verstandig gelijk ventilatieroosters te plaatsen. Aangezien bij beter geïsoleerde huizen en kantoren een toenemende vochtigheidsgraad en minder luchtverversing een probleem vormen. Ventileren is namelijk belangrijk voor het behoudt van goede gezondheid. 

Door eenvoudig ventilatieroosters te plaatsen boven de ramen speelt u hier op in. Ook gaat u op deze manier condensvorming tegen en zijn ze in tegenstelling tot openstaande ramen inbraakveilig, vrij van regeninslag en insectenwerend. Tijdens het bestelproces kiest u eenvoudig voor de ventilatieroosters. Hierbij hoeft u geen aanpassingen aan de afmetingen van het glas te doen, want wij berekenen aan de hand van het gekozen rooster het juiste formaat glas.

Door roeden te plaatsen op uw isolatieglas ontstaat er een klassieke uitstraling. Roeden zitten in het glas verwerkt en zijn standaard leverbaar in wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001) en in de breedte maat 26 millimeter. Meer RAL kleuren zijn op aanvraag te bestellen. Roeden óp het glas plaatsen is ook mogelijk, dit zijn Wienersprossen. Er is keuze uit breedte maat 24 millimeter of 30 millimeter. De opplakroeden om de Wienersprossen te bevestigen worden apart besteld. 

Alvorens de vakverdeling te kiezen zullen wij zorgen dat de roeden evenredig over de ruit verdeeld worden. Roeden in het glas laten plaatsen is alleen mogelijk bij een spouw met een afmeting van minimaal 12 millimeter. Als u een spouw kleiner dan 12 millimeter kiest zullen wij de afmeting aanpassen naar minimaal 12 millimeter. Dit vormt geen reden om te reclameren.

Bekijk het filmpje en de afbeelding hier voor voorbeelden van de verdeling van de vakken.