0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

Zhr++ Zonwerend

70/40
extreme
50/27
60/32

Zonwerend glas houdt de warmte tegen

Het biedt meerdere voordelen om zonwerend glas te plaatsen in ruimtes, waarin de zon lange tijd door de ramen schijnt. Het materiaal is zo ontwikkeld, dat de warmte buiten wordt gehouden, maar het licht wel naar binnen schijnt. Zeker in periodes dat de temperaturen tot grote hoogte stijgen, is het prettig om de warmte buiten de deur te houden, maar wel optimaal van het zonlicht te profiteren. Van hinderlijke schitteringen door het zonlicht dat door de ramen schijnt, hebt u geen last meer met deze glassoort. Het materiaal verschilt van standaard glas doordat er sprake is van speciale coatings en metalen die extra toegevoegd zijn. Het zonlicht kan daardoor geabsorbeerd of weerkaatst worden. In vergelijking met standaard dubbel glas kan zonwerend glas tot wel zestig procent van de warmte filteren. Er zijn nog meer voordelen, want met de keuze voor dit type glas hebt u geen andere vorm van zonwering meer nodig in de betreffende ruimte om de warmte tegen te houden.

Zonwerend glas met isolerende eigenschappen

Er is nog een kenmerk dat van toepassing is op zonwerend glas en waar u altijd van profiteert. Dat zijn namelijk de isolerende eigenschappen die zowel in de zomer als in de winter van toepassing zijn. Op warme dagen blijft de warmte buiten, zodat er geen of minder koeling binnen nodig is. In de winterperiode geldt dat het glas de warmte binnenshuis houdt, zodat er zelfs mee bespaard kan worden op de kosten van energie. Het zonwerend glas dat u online bij Glaskoning kunt bestellen is Zhr ++ glas en is in verschillende diktes leverbaar. U hoeft alleen maar de gewenste dikte te selecteren van het zonwerende dubbel glas en de spouwbreedte aan te geven en uiteraard de maten in breedte en hoogte te vermelden. Zo eenvoudig is het om bij Glaskoning een bestelling te plaatsen. Maak uw keuze en profiteer van onze service, prijs en snelheid. 

Er zijn bij zonwerend glas verschillende gradaties van zonwerendheid. De een doet wat meer dan de ander. Fit wordt uitgedrukt in de LTA / ZTA waarde.
​LTA staat voor hoeveel licht het zonwerend glas doorlaat en de ZTA staat voor hoveel zonnenwarmte hij doorlaat.
​een voorbeeld:
​Zonwerend 70/40
LTA is 70% : dit is het % aan licht wat dit type doorlaat
​ZTA is 40% : dit is het % aan warmte wat dit type doorlaat

Wij bieden bij Glaskoning een 4-tal types aan:
70/40 : vrij neutraal van kleur, te gebruiken voor alle toepassingen
60/28 : licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor zuid/West gevel , serredaken , bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon 
​50/27 : licht blauwe schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel , sserredaken , bedrijfsgebouwen, gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon
​60/32 : licht grijze schijn eroverheen, te gebruiken voor Zuid/West gevel, serredaken , bedrijfsgebouwen , gebouwen die veel hinder ondervinden van de zon

 

HR++ in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier isolatieglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden. Let op bij het invoeren van de maten dat u de glasmaten invoert. U haalt zelf de omtrekspeling ervan af.

Isolatieglas met Roeden online te bestellen

Bij Glaskoning is het nu heel simpel om isolatieglas met Roeden te bestellen. In de toeslagen vind u de opties om de vakverdeling (die aangegeven staat in vakken) te kiezen en dan worden de Roeden evenredig verdeeld naarmate de verdeling. De Roeden zijn verkrijgbaar in kleur RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (cremewit) in de breedte 26 mm. En de Wienersprossen (schijnafstandhouders) zijn te verkrijgen in de breedte van 24 mm en 30 mm waarbij een opplakroede op het glas geplakt diend te worden (exclusief).
​U dient rekening te houden met een minimale spouw van 12 mm om roeden in welke vorm dan ook toe te passen. Wanneer uw bestelling met een dunnere spouw wordt besteld dan passen wij deze aan naar de dunst verkrijgbare spouw van 12 mm. (Dit vormt geen reden tot reclamatie) 
​Voorbeeld :     

Wienersprossen 30 mm 2B x 2H = 2 vakken breed en 2 vakken hoog (kruismodel wijbij de roeden gelijkmatig verdeeld worden)
​Wienersprossen 24 mm 1B x 2H = 1 vak breed en 2 vakken hoog (er zit 1 liggende roede in die het raam in 2 vakken boven elkaar verdeeld)

Welk type glas wilt u bestellen?
Kies hier de spouwbreedte
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Roeden en Wienersprossen
Hoeveel stuks wilt u bestellen?
4.6 292 5 1