0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
  1. Home
  2. Draadglas
Glaskoning Draadglas

Enkel Glas Draadglas

gefigureerd dradglas
spiegeldraadglas

Draadglas voor extra veiligheid

Draadglas is een specifiek soort glas waarin metalen draden als wapening in veelal een vierkant raster zijn verwerkt. Dat heeft als voordeel dat het gaaswerk dat in de beglazing is verwerkt voorkomt dat glasscherven bij een eventuele breuk van het raam verspreid worden. Het gaaswerk houdt de glasstukken als het ware bijeen. In dat opzicht biedt dit soort extra veiligheid. Het draadglas heeft door de stevigheid ook een inbraakwerende werking, want het is geen raam dat met een enkele slag of stoot volledig gebroken kan worden.

Er is nog een extra voordeel aan dit type beglazing verbonden en dat is dat de doorkijk enorm beperkt wordt. Dit geldt in elk geval voor de Engelse soort. Bij spiegeldraadglas is er namelijk wel sprake van doorzichtigheid doordat deze beglazing aan twee zijden gepolijst wordt. Beide opties beschikken overigens over een brandvertragende werking en kan het glas toegepast worden in ruimtes waarin een verhoogd risico op brandgevaar is. Bij de keuze voor het gewenste type kan onder meer met het doel rekening worden gehouden.

Engels draadglas of spiegeldraadglas

Glaskoning biedt de mogelijkheid om bij uw bestelling rekening te houden met uw voorkeur voor Engels draadglas of spiegeldraadglas. Het komt in dat geval op een keuze neer tussen doorzichtige of ondoorzichtige beglazing. De prijs van spiegeldraadglas ligt overigens hoger in vergelijking met de Engelse variant. Nadat u de keuze heeft gemaakt voor het gewenste type draadglas, kunt u de breedte en hoogte in millimeters vermelden.

Als u meerdere exemplaren wenst, dan kunt u dat aantal bij de bestelling invoeren en aan de winkelwagen toevoegen. U kunt verder winkelen of de keuze maken om de bestelling gelijk af te rekenen, waarvoor u van de handige en veilige betaaloptie iDeal gebruik kunt maken. Als particulier bent u bij ons extra voordelig uit doordat wij groothandelprijzen kunnen aanbieden. Meer weten? U kunt ons bellen op 0318 763 900.
 

Enkelglas in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Engels draadglas

Engels draadglas

Spiegeldraadglas