0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

Gehard / gelaagd

glazen traptreden
gelaagd glas

Gehard gelaagd glas biedt extra veiligheid

Gehard gelaagd glas is de combinatie van gehard glas en gelaagd glas en biedt dan ook nog meer veiligheid. Geharde beglazing heeft als unieke eigenschap heel sterk te zijn, maar kan wel in vele kleine stukjes uiteenvallen als er zich een breuk voordoet. Bij geharde beglazing kan er een breuk ontstaan, maar zal het niet in stukjes uiteenvallen. Dat komt namelijk doordat er sprake is van meerdere ruitlagen die met elkaar verbonden zijn door een transparante kunststof folielaag.

Het gehard gelaagd glas biedt in meerdere opzichten dan ook extra veiligheid. De beglazing kan op alle plekken worden toegepast, waarin het niet wenselijk is dat bij een breuk het raam in duizenden stukjes uiteen zal vallen. Doordat het glas gehard is, zal er bovendien minder snel sprake zijn van een breuk. Dit type beglazing is voor uiteenlopende doeleinden geschikt, zoals voor glasgevels, glazen deuren en als afscheiding van bijvoorbeeld een balkon.

Meteen gehard gelaagd glas bestellen

U kunt nu meteen van de gelegenheid gebruikmaken om gehard gelaagd glas te bestellen bij de Glaskoning. Tijdens de eerste stap selecteert ut het gewenste type en geeft u in millimeters de hoogte en de breedte aan. Indien u een voorkeur heeft om het glas te laten slijpen, dan kunt u dat bij deze stap aangeven. 

Facet geslepen of PP geslepen zijn de mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Bij de volgende stap controleert u of alle gegevens kloppen en wordt de totaalprijs vermeld. U kunt bij de derde stap het gehard gelaagd glas meteen afrekenen en de keuze maken voor het verzenden naar uw adres of het zelf afhalen door een locatie te selecteren. U krijgt nu de gelegenheid om een account aan te maken, zodat u een eventuele volgende keer direct kunt inloggen. Bij de betaalwijze iDeal selecteert u uw eigen bank om de bestelling af te rekenen.
 

Enkelglas in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?
4.6 292 5 1