0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
  1. Home
  2. Gelaagd Glas
Glaskoning Gelaagd Glas

Enkel Glas Gelaagd

Enkel Glas Gelaagd

Gelaagd glas met folielagen

Gelaagd glas is een van de vormen van veiligheidsglas dat als bijzonder kenmerk heeft bij een breuk niet in duizend stukjes uiteen te vallen, maar aan elkaar blijft hangen. Dat heeft ook als voordeel dat er geen grote opening zal ontstaan. Dit type beglazing is bij uitstek geschikt om te gebruiken voor een serre en schuifpui of voor een glazen wand en kent tevens een inbraakwerende werking.

Gelaagd glas is opgebouwd uit meerdere ruitlagen. Deze lagen worden door middel van een transparantie folielaag met elkaar verbonden. Dit voorkomt dan ook dat de glasstukjes uiteenvallen bij een breuk, maar zoals gezegd juist bij elkaar worden gehouden. De mate van veiligheid wordt overigens bepaald aan de hand van de dikte van de folielaag. De veiligheid wordt groter naarmate de folie dikker is. Zo is het haast niet mogelijk om met het gooien van een steen door de ruit een doorgang te creëren. Er bestaat ook speciale beglazing met folie die een geluidswerende werking kent.

Gelaagd glas eenvoudig te bestellen

Bij de Glaskoning kunt u het gelaagd glas eenvoudig online bestellen en kunt u uit diverse mogelijkheden een keuze maken. Zo kunt u de keuze maken voor matte folie of voor de optie van beglazing met geluidswerende eigenschappen kiezen. De opties staan aangegeven en u hoeft alleen maar de gewenste mogelijkheid te selecteren. De maat van het glas kan in millimeters worden vermeld en desgewenst kan het glas in PP of facet geslepen worden.

Zodra uw bestelling door ons is ontvangen, wordt deze zo snel mogelijk in behandeling genomen. Het gelaagd glas wordt in de fabriek op maat geproduceerd en daarna bij u thuis of op een ander adres afgeleverd. Als u van een afhaallocatie gebruik wenst te maken, dan kunt u dat in het bestelproces aangeven door een locatie bij u in de buurt te selecteren.
 

Enkelglas in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

Welk type glas wilt u bestellen?
Bij gelaagd glas kunt u kiezen uit verschillende type glas.
De type geven aan hoe dik de lagen zijn en uit hoeveel folielagen het glas bestaat.

33/1 betekent dat het glas uit twee lagen van 3mm bestaat met daartussen 1 folielaag.

44/2 betekent dat het glas uit twee lagen van 4mm bestaat met daartussen 2 folielagen.

Enz. enz.

U kunt hierbij ook nog de keuze maken uit normaal folie of mat folie.
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Facet geslepen

PP geslepen