glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glasplaten nodig?

De mogelijkheden van glas zijn eindeloos. Want glas is transparant, keihard, makkelijk te reinigen, hygiënisch, duurzaam en, dankzij Glaskoning, heel betaalbaar. Glas, met name in de vorm van glasplaten, is een ideaal materiaal voor veel verschillende toepassingen, zowel voor binnen als voor buiten. Voorbeelden van het gebruik van glasplaten zijn:
 

Tuinkassen bestaan grotendeels uit glasplaten. Door het glas hebben licht en warmte vrij toegang tot de planten in de kas en ontstaat een broeierig, plantvriendelijk microklimaat met hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Het grote gevaar voor tuinkassen zijn hagel, vandalisme en storm, want glasplaten van een kas zijn kwetsbaar voor deze invloeden. Een stevige hagelbui kan een desastreus effect hebben op een kas. Door kapotte glazen platen krijgt de wind vrij toegang tot de kas waardoor de warme en de vochtige lucht naar buiten verdwijnen. Het is dan ook belangrijk om gebroken platen zo snel mogelijk te vervangen. 

Gelukkig kunt u bij ons snel en eenvoudig vervangende glasplaten voor uw tuinkas bestellen. U betaalt bij ons de laagste prijs, want we leveren glasplaten direct vanaf de fabriek. Door het ontbreken van tussenhandel kunnen we tegen een laag tarief inkopen en dit prijsvoordeel geven we direct aan u door. Dus zoek niet verder naar nóg goedkopere glasplaten voor uw tuinkas en bestel online, heel gemakkelijk vanuit uit stoel, de glasplaten op maat voor uw tuinkas. Geef bij het online bestellen exact de afmetingen aan en geef ook aan of u de glasplaten komt ophalen of dat u ze wilt laten bezorgen, zodat u snel de gebroken glasplaten van uw kas kunt vervangen.

 

Glas is door het gladde oppervlak makkelijk te reinigen en daardoor heel hygiënisch in gebruik. Dat maakt glas zeer geschikt voor tafels, zowel voor binnen als voor buiten. Daarnaast heeft de toepassing van glas als bovenlaag op uw eettafel, salontafel of tuintafel een esthetisch effect. Het geeft een strak moderne uitstraling. Omdat onbewerkt vlakglas makkelijk kan breken, bijvoorbeeld door een koffiekopje of mok iets te hard neer te zetten, worden tafels gewoonlijk voorzien van een glasplaat van gehard glas. Soms levert een glasplaat van gekleurd, gehard glas een nóg mooier effect op, bijvoorbeeld als de kleur van het glas terugkomt in de inrichting. Heeft u ideeën welke glasplaat u nodig heeft voor uw tafel? Neem dan contact met ons op, dan kunnen wij u adviseren over het type glas waarmee u uw ideeën kunt realiseren.

Nu kan een glazen tafelblad soms best groot zijn. De glasplaat waarmee zo een tafelblad moet worden bedekt, kan daardoor, afhankelijk van de gekozen dikte en kwaliteit, moeilijk hanteerbaar worden. Dan is het helemaal niet vreemd om te vragen of we de glasplaat bij u thuis kunnen afleveren. In veel gevallen bezorgen we dit soort glasplaten, zonder extra kosten, bij u aan de voordeur, zodat u zeker weet dat u de glasplaat onbeschadigd zult ontvangen. Bel ons en informeer naar de mogelijkheden.

 

Met een glazen overkapping of glazen veranda kunt u ook in het vroege voorjaar of in de late herfst lekker buiten in de tuin genieten van het zonnetje. Zelfs als de buitentemperatuur eigenlijk te laag is om in de vrije buitenlucht te zitten, kunt u met een glazen overkapping of veranda nog heerlijk van de zonnestralen genieten. Bovendien biedt een veranda of overkapping een duidelijke meerwaarde voor uw huis.

Een glazen overkapping of veranda kan op veel verschillende manieren worden geconstrueerd. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten glas. Maar of u een overkapping wilt van enkelglas of dubbelglas, van gehard of ongehard glas of misschien wel van getint glas, u kunt voor uw glasbestelling bij ons terecht. Want bij ons vindt u elk type glas op maat en het maakt niet uit of u honderd glasplaten bestelt of slechts eentje, want bij ons betaalt u altijd de laagste prijs. Bestel dus snel online de glasplaten die u nodig heeft voor uw veranda of overkapping en geniet van het zonnetje in elk jaargetijde.

 

Een aquarium is altijd een aandachtstrekker. Hoe groot of klein een aquarium ook is,  bewegende vissen staan altijd in het centrum van de belangstelling. Waarbij het aantrekkelijke beeld nog wordt versterkt door de helder verlichte, groene aquariumbeplanting die een aquarium een tropische allure geeft. Een aquarium is een universum op zichzelf, met bewoners die elk hun eigen, karakteristieke gedrag vertonen. Of het nu gaat om een klein aquarium met alleen guppy’s of een reusachtig zeewateraquarium met levende zeeanemonen, een aquarium fascineert en boeit iedereen van groot tot klein.

Essentieel om te kunnen genieten van een aquarium zijn de glazen wanden van een aquarium. Deze glasplaten zijn gewoonlijk vrij dik om de waterdruk te weerstaan. Toch kan ook dik glas breken, bijvoorbeeld door een onverwachte beweging met een stofzuiger of doordat de hond des huizes tegen de aquariumbak rent die daarom tegen de grond valt. Een lekkend aquarium leidt in een mum van tijd tot een vloer die verandert in een kliedernatte bedoening vol met kronkelende visjes. Als tijdelijke oplossing kunnen de waterbewoners in een emmer of teil worden opgevangen, maar beter is het natuurlijk om het aquarium snel te repareren, met een glasplaat die speciaal geschikt is voor een aquarium. Gelukkig kun je dan op ons vertrouwen. Want wij leveren pijlsnel glasplaten in elk formaat door heel Nederland en België. 

 

Verzamelen is een leuke hobby. Mensen verzamelen van alles, zoals brandweerautootjes, smurfen, sieraden in de vorm van insecten of metalen doosjes met een speciale afbeeldingen erop. Het kan niet zo gek bedacht worden of er zijn mensen die het verzamelen. Heeft u ook zo een bijzondere verzameling, waar u trots op bent? Dan wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk uitstallen, bijvoorbeeld in een vitrinekast. Hierdoor is uw verzameling goed zichtbaar en tegelijkertijd veilig voor de schadelijke invloed van stof en grijpgrage handen. Dan is het heel vervelend als het glas van de vitrinekast beschadigd raakt of breekt. Gelukkig kunt u altijd bij ons terecht voor een goed advies over de juiste glasplaten voor een vitrine kast. Wilt u bijvoorbeeld ontspiegeld glas of extreem dun glas? Wij kunnen precies leveren wat u zoekt. Zodat u het juiste type glas met de perfecte afmetingen voor uw vitrine krijgt thuisgestuurd of thuisgebracht en snel weer kunt genieten van uw favoriete verzameling. 

U kunt natuurlijk ook zelf uw eigen vitrinekast maken, zodat uw vitrinekast perfect past bij uw verzameling. Met een vitrinekast volgens uw eigen specificaties, steelt uw verzameling pas echt de show. Dus als u ervoor kiest om uw eigen vitrinekast te maken, neem dan snel contact met ons op, dan adviseren we u graag over de mogelijkheden om uw verzameling zo voordelig mogelijk tentoon te stellen.

 

Bij houtkachels of open haarden loopt u het risico van brandend materiaal dat uit de kachel of haard valt. Zeker bij vochtig haardhout kunnen afspringende snippers brandend hout over flinke afstand worden verspreid. Hierdoor kunnen lelijke schroeiplekken op uw vloer ontstaan. Uiteraard dekken de meeste opstalverzekeringen dit soort schade, maar uw verzekeraar zal niet continu dit soort schade willen vergoeden. Om deze schroeiplekken te voorkomen worden vaak vloerplaten op de grond gelegd voor de openhaard of houtkachel. Deze vloerplaten zijn gewoonlijk van een onbrandbaar en sterk materiaal. Soms wordt hiervoor ook wel eens gehard veiligheidsglas gebruikt. Dit materiaal is brandbestendig en bestand tegen grote gewichten, zodat u altijd op deze glasplaat kunt vertrouwen.

Doordat de glasplaten transparant zijn, is de onderliggende vloer goed zichtbaar. Zo kunt u, terwijl uw vloer wordt beschermd tegen schroei- en brandplekken, er toch van genieten. Voor een nog opvallender effect rond uw houtkachel of openhaard, kunt u ook een getint, glazen vloerplaat overwegen. Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen met gedegen advies.

 

Hockers zijn oorspronkelijk bedoeld als uitbreiding van een bankstel, als een extra zitplek die aangeschoven kan worden bij een bank, zodat een sofa ontstaat. Als de hocker niet wordt benut als zitplek, kan deze als bijzettafel fungeren. De voordelen van een hocker die als bijzettafel of salontafel fungeert zijn legio. De hocker past, als onderdeel van het bankstel, perfect bij het bankstel, terwijl een bijzettafel of salontafel per definitie een andere uitstraling heeft. Verder neemt een extra tafel, ook extra ruimte in. Het zal duidelijk zijn dat een hocker die als bijzettafel of salontafel fungeert een fraai ruimtelijk effect kan hebben. Om te voorkomen dat de bekleding van de hocker onder de kruimels en koffie- of wijnvlekken komt te zitten, is het gebruikelijk om de hocker te voorzien van een harde bovenkant, bijvoorbeeld van een glasplaat van gehard glas. Dan hebben de wijnglazen en koffiekopjes een stabiele, makkelijk te reinigen ondergrond.

Bent u op zoek naar een glasplaat voor een hocker, om uw hocker te transformeren naar een bijzettafel? Dan is het een goed idee om een glasplaat van gehard glas bij ons te bestellen. Heeft u wel eens overwogen om bij de hocker te kiezen voor een glasplaat van gekleurd glas? Gehard glas is namelijk ook op kleur te bestellen en het effect van een gekleurde glasplaat kan, afhankelijk van de gekozen kleur, een bijzonder aantrekkelijk effect hebben.

 

Tijdens het koken borrelt, spettert en spat het van jewelste in een keuken. Dat geeft helemaal niets, want uw fornuis of gasstel is van hard materiaal, zodat het  snel en eenvoudig gereinigd kan worden. Ook de achterwand van het fornuis komt tijdens het koken geregeld onder het vet en kookvocht te zitten. Omdat de achterwand van het fornuis in veel gevallen is betegeld, lijkt dat ook geen probleem. Tegels zijn met een doekje met schoonmaakmiddel uitstekend schoon te maken. Helaas blijft er dan wel vaak wat residu achter in de tegelvoegen. Zo ontstaat in de tegelvoegen naar verloop van tijd een smoezelige rand rond de tegels. Dat is niet alleen een onfris gezicht, het kan ook nog eens onhygiënisch zijn.

Een oplossing hiervoor is de montage van een glasplaat van gehard glas vóór de tegels achter het fornuis. Dat geeft een moderne, strakke uitstraling en heeft een positief effect op de hygiëne, omdat deze glasplaat met weinig moeite kan worden schoongemaakt. Gehard glas kan tegen een stootje, u hoeft dus niet bang te zijn dat door een onhandige beweging met een pan of koekenpan een  barst of scheur ontstaat in de glasplaat. Glasplaten zijn niet alleen sterk, maar ook uitstekend bestand tegen de hoge temperaturen in een keuken en verkleuren ze niet bij hoge temperaturen, ook niet na verloop van tijd.

Heeft u vragen over welk soort glas het meest geschikt is in uw keuken? Neem dan contact met onze collega's via 0318 763 900 of mail naar info@glaskoning.nl. Want Glaskoning verkoopt niet alleen veel soorten glas, bij ons kunnen ze u ook uitstekend helpen met het bepalen van de soort glasplaat die perfect past in uw keuken. Weet u al precies wat u wilt hebben? Dan kunt u online eenvoudig en snel uw glasplaat op maat bestellen.