glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glas in lood

Glaskoning levert glas in lood op aanvraag. Glas in lood kan worden toegepast in alle ramen en deuren, binnen en buiten. U kunt bij Glaskoning terecht voor allerlei vormen, soorten en kleuren (figuur) glas in lood. Er zijn ook glas in lood opties in isolatieglas te bestellen.

De prijzen zijn richtprijzen, gebaseerd op maximaal veertig vakjes in een rechthoekige vorm. Overleg met onze klantenservice voor uw ontwerp en soort glas en ontvang een offerte op maat. De offerte aanvraag kan soms enkele weken duren. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bent u op zoek naar glas in lood? Bij Glaskoning bestelt u dit snel en gemakkelijk! Wij leveren glas in lood op aanvraag waardoor er veel mogelijkheden zijn. Wij nemen glas in lood direct af van de producent, zodat onze klanten de laagste prijs betalen. Als u bestelt bij Glaskoning is er ook de mogelijkheid de bestelling op te halen in Arnhem. Meer informatie en actuele levertijden vindt u op deze pagina van de site.

Glas in loodramen worden ook wel glasramen genoemd. De term glas in lood komt voort uit dat kleine stukken glas in lood profielen worden gevat. Het lood wordt aan elkaar gesoldeerd waardoor een prachtig glaswerk ontstaat. Glas in lood kan op deze manier gecreëerd worden, maar ook originele glas in lood kan worden gerestaureerd. De eenvoudigste uitvoering van glas in lood is als de loodlijsten een rechthoekig raamwerk vormen met blank vensterglas. Glas in lood kan echter ook uit vlakken van allerlei kleuren bestaan. Glas in lood wordt tegenwoordig weer meer toegepast en geeft een unieke uitstraling aan een woning.

Glas in lood wordt gefabriceerd aan de hand van een ontwerp. Hiervoor kunt u zelf creatief te werk gaan en met een idee komen, maar dit kan ook voor u ontworpen worden. U kunt ook uit reeds bestaande ontwerpen kiezen. Bij een nieuw ontwerp zijn er vele mogelijkheden en is er veel vrijheid. U hoeft in dit geval enkel rekening te houden met de afmetingen van het venster waar het glas in lood in wordt geplaatst. 

Bij Glaskoning kiest u uit vier soorten glas: blank glas, blank figuurglas, gekleurd figuurglas of Tisch kathedraal. Hieronder volgt de uitleg van de soorten glas in lood: 

  • Blank glas: Glas in lood met standaard blank float enkelglas
  • Blank figuurglas: Glas in lood met figuurglas
  • Gekleurd figuurglas: Glas in lood met gekleurd figuurglas zoals Antique grijs (meerdere soorten mogelijk)
  • Tisch Kathedraal: Glas in lood met ambachtelijk getrokken gekleurd Kathedraal glas

Glas in lood heeft een prachtige lichtinval en geeft een unieke sfeer aan uw huis, kerk of kantooromgeving en kan ook worden toegepast om inkijk te beperken. Glas in lood is geschikt voor (erker)ramen en deuren naar buiten toe, hiervoor is eventueel ook glas in lood gevat in isolatieglas beschikbaar. Omdat het ontwerp tussen twee glasplaten zit heeft u het comfort en de isolatiewaarden van normaal isolatieglas. Binnen is het populair in tussendeuren, en en-suite deuren. Het gebruik van glas in lood in een woning kan zorgen voor een authentieke uitstraling, in combinatie met een jaren ‘30 woning bijvoorbeeld. Interesse in glas in lood in isolatieglas? Neem dan contact op. 

Glas in lood kent een lange historie, namelijk zo ver terug als het Romeinse Rijk. Het glas in lood beschermde de mensen tegen het weer en zorgde voor een mooie lichtinval in gebouwen.  Vroeger is de techniek bedacht, omdat een raam uit één stuk glas maken niet mogelijk was. Kleine stukken glas werd in ijzeren of houten frames geplaatst en aan elkaar gemaakt. Hierdoor kon men kleurrijke patronen in ramen plaatsen. In kerken werd het veel toegepast om Bijbelse verhalen vast te leggen in glas in lood. Het leent zich uitstekend om kunstzinnige en kleurrijke voorstellingen weer te geven. Tegenwoordig wordt glas in lood vaak met abstracte en rustige patronen ingezet in woningen.

De prijzen op de website zijn richtprijzen, gebaseerd op maximaal veertig vakjes in een rechthoekige vorm. Er zijn echter diverse keuzes in soorten figuurglas en kleuren en geen ontwerp is hetzelfde. Voor overleg en een prijsberekening op maat kunt u contact opnemen met onze klantenservice: info@glaskoning.nl / 0318 763 900.