glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Voorzetramen

Voorzetramen zijn speciale ramen die voor bestaand glas geplaatst worden. Hierbij blijft het huidige kozijn intact, maar vermindert tocht en warmteverlies sterk.

Bij Glaskoning kiest u uit drie verschillende glasdiktes, montage met schroeven of een scharnier en uit diverse RAL kleuren van het kozijn. In het bestelmenu kunt u deze keuzes aangeven. Bestel nu en verhoog het comfort in de ruimte en verlaag uw energierekening.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Montage
Geef hier de kleur op die wilt bestellen
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Voorzetramen plaatsen zonder de hoofdprijs te betalen? Bij Glaskoning tref je voorzetramen tegen de laagste prijs. Ons glas wordt ingekocht bij de fabrikant, zodat u goedkoper uit bent. Tevens is bij ons bestellen enorm simpel. Kies het soort glas dat u nodig heeft, de lengte en breedte in millimeters en hoe dik u het glas wilt hebben. 

Zelf ophalen behoort ook tot de mogelijkheden bij Glaskoning. Wilt u verder lezen over de gang van zaken bij ons omtrent levering? Klik dan hier. De inmeetinstructie vindt u hier.

Een voorzetraam is een raamconstructie die aan de binnen- of buitenzijde van een kozijn wordt aangebracht. Het plaatsen van een voorzetraam zorgt voor meer warmte- en geluidsisolatie. Het biedt de oplossing voor het verhogen van isolatie als het kozijn het niet toelaat dubbel glas te plaatsen. Dit komt vaak voor bij monumenten, glas in lood ramen of andere historische panden met enkel glas. Daarnaast biedt het extra bescherming aan het bestaande raam.

Voorzetramen bieden uitkomst bij enkel glas bij onder andere monumenten. Bij binnentoepassing hebt u namelijk geen vergunning nodig. Door het plaatsen van voorzetramen verliest u tot 50 procent minder warmte via uw ramen. Ook verhoogt het de geluidsisolatie en gaat het tocht tegen. Dus niet alleen een verlaging van uw energierekening, maar ook meer comfort in uw woon- of werkomgeving. Tevens is het plaatsen van voorzetramen een relatief goedkope manier om achteraf uw woning of kantoor beter geïsoleerd te maken. Er zijn geen aanpassingen aan het bestaande kozijn nodig. Bovendien verhoogt u door het plaatsen van voorzetramen de waarde van uw woning. Het energielabel van uw woning wordt namelijk verhoogd naar dat van dubbelglas. Tot slot zijn voorzetramen duurzamer dan dubbelglas. Voorzetramen gaan gemiddeld wel 50 jaar lang mee.

Bij Glaskoning kunt u kiezen uit drie verschillende glasdiktes: 4 mm, 6 mm of gelaagd glas 33/1. De reguliere dikte is 4 millimeter en is in de meeste gevallen geschikt. Als het om een zeer groot raam gaat waar u een voorzetraam voor wilt plaatsen is een dikker voorzetraam beter. Wij adviseren in dat geval 6 millimeter of gelaagd glas. Op aanvraag is dikker glas mogelijk. Bij twijfel kunt u zich altijd laten adviseren door ons.

Ook kunt u kiezen uit een aantal kleuren. De voorzetramen in aluminium en de kleuren RAL 9010 wit en RAL 9001 crème wit zijn zonder meerprijs standaard beschikbaar. Voor de kleuren RAL 8017 bruin en RAL 6012 groen wordt er een kleine meerprijs gerekend.

Montage voorzetramen met schroeven, knevels of een scharnier

De voorzetramen kunnen vast gemonteerd worden, of met een scharnier als het achterliggende raam ventilatiemogelijkheid heeft of open kan. U kiest ook of het extra glas aan de binnenzijde of aan de buitenkant van het bestaande raam moet worden geplaatst. Er zal zowel bij de keuze voor schroeven, knevels als een scharnier geboord moeten worden in het kozijn. Montage met knevels heeft het voordeel dat het voorzetraam eruit kan worden gehaald om schoon te maken. Om het voorzetraam vervolgens weer eenvoudig terug te plaatsen. In sommige bouwkundige situaties is het bevestigen met knevels niet mogelijk. In dat geval biedt bevestiging met schroeven of scharnier de oplossing.

Voorzetramen die met scharnieren worden gemonteerd, kunnen door Glaskoning tot maximaal 1200 breedte x 2100 mm hoogte worden geleverd. Maten die daarboven uitkomen, zijn alleen leverbaar met schroeven. Indien er sprake is van afwijkende maten, neem dan even contact op met onze klantenservice via info@glaskoning.nl 0318 763 900.

Tijdens het monteren van het voorzetraam is het soms van belang dat er lucht tussen het raam en het voorzetraam kan circuleren. Dit is vaak het geval bij oudere ramen waar vocht van buiten door het kozijn komt en zorgt voor condens op de binnenkant van het raam. U zorgt voor ventilatie door een stukje isolatieband van 2 centimeter aan beide kanten van het voorzetraam weg te laten. Zo kan er nog lucht langs, zodat condensvorming wordt beperkt.

Wanneer het raam is gemonteerd met knevels zal condens minder snel ontstaan. Er blijft dan een zeer kleine ruimte tussen het glas en het kozijn waar lucht door kan ventileren.

Verschil floatglas en gelaagd glas bij voorzetramen?

Floatglas is ook wel bekend als enkel glas. Het verschil tussen floatglas en gelaagd glas is de samenstelling. Floatglas is één glasplaat van een bepaalde dikte, ook wel ‘normaal’ glas genoemd. Gelaagd glas is veiligheidsglas en is samengesteld uit twee (of meer) glasplaten met daartussen een laag folie. Bij breuk zullen de scherven blijven hangen in het folie, waardoor letsel wordt tegengegaan. Het is een stuk veiliger en valt daarom onder veiligheidsglas. Bij Glaskoning bieden wij voorzetramen 33/1 gelaagd glas aan. Dit houdt in dat het glas is opgebouwd uit twee glasplaten van 3 millimeter dik met daartussen één laag folie. 

Toepassingen voorzetramen

Voorzetramen kunnen worden toegepast in vrijwel alle situaties waarbij isolatie gewenst is. Er wordt echter voornamelijk voor gekozen als enkel glas niet kan worden vervangen door dubbel glas. Bijvoorbeeld bij monumentale panden zoals glas in lood ramen. Het aangezicht van het pand mag in dat geval vaak niet veranderen. Om de reden van het aangezicht is het niet mogelijk om het voorzetraam aan de buitenzijde van het kozijn te plaatsen. Als voorzetramen aan de binnenzijde van het raam worden geplaatst is dit vanaf buiten niet zichtbaar. Op deze manier blijft u binnen de bepalingen van de Monumentenwet, maar geniet u wel van de voordelen zoals isolatie van warmte en geluid en bescherming van het kozijn.