glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glazen binnendeuren op maat

Glaskoning levert glazen binnendeuren op maat standaard in gehard glas. U kunt kiezen uit 8,10 of 12 mm dikte en extra helder glas (diamantglas), maar ook uit Satinovo ‘melkglas’ en diverse andere soorten gekleurd- of figuurglas.

Voor voorbeelden van alle soorten figuurglas klik hier.
Voor voorbeelden van de soorten gekleurd glas klik hier.
Voor een voorbeeld van diamantglas klik hier.

Kies in het bestelsysteem eventueel een compleet scharnier- of schuifdeursysteem voor uw binnendeur. Neem geheel vrijblijvend contact op voor advies. 

ACTIE 20% KORTING op GLAZEN BINNENDEUREN
- Vul de code GGKORTING24 in bij 'kortingscode' in je winkelmandje
- Geldig t/m 31 juli 2024
- Korting geldt enkel op het product

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product en de opties onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Kies hier uw beslagset

Bekijk HIER de afbeeldingen en specificaties van de opties voor scharnier- en schuifdeursystemen voor glazen binnendeuren. 

LET OP: als u een systeem kiest voor een dubbele deur worden er niet automatisch ook twee glazen deuren voor uw besteld. Dit dient u zelf in te geven. 

Klik op de oranje 'i' voor een overzicht van de te kiezen scharnier- en schuifdeursystemen voor glazen binnendeuren. 
Kies hier uw deurgreep

Klik HIER voor de afbeeldingen en specificaties van de te kiezen deurgrepen. 

Klik op de oranje 'i' voor een overzicht van de te kiezen deurgrepen.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bij Glaskoning kunt u eenvoudig glazen binnendeuren op maat bestellen. Gaat uw voorkeur uit naar een glazen schuifdeur, bijvoorbeeld tussen twee ruimtes of als kastdeur? Ongeacht wat uw wensen zijn: bij Glaskoning vindt u de juiste deur voor uw woning of bedrijfspand. Glaskoning streeft ernaar om het bestellen van glazen binnendeuren zo eenvoudig mogelijk te maken. Om de beste kwaliteit te realiseren hebben we een directe samenwerking met groothandels, hierdoor kunnen wij u de beste laagste prijs garanderen. Wij tonen onze prijzen zowel inclusief BTW als exclusief BTW, hierdoor staat u achteraf nooit voor verrassingen. Het is mogelijk om uw glas zelf af te halen bij de locatie in Arnhem. Meer informatie over bezorgen, afhalen en actuele levertijden vindt u hier.

Verschillende toepassingen glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren zijn op het moment erg populair op verschillende plekken in huis. Een gebruikelijke toepassing van glazen binnendeuren is het plaatsen van een deur tussen de hal en de woonkamer. Op deze manier zorgt u dat er op deze manier extra licht binnenkomt. Uiteraard zijn er tal van redenen om een glazen binnendeur te plaatsen. Zo kunt u ook gebruik maken van een glazen binnendeur als u uw kantoorruimte af wilt sluiten om rustig te kunnen werken. Zo kunt u nog steeds deel uitmaken van de andere ruimte en oogt de ruimte ook groter. Een praktische oplossing dus! 

Om een ruimte in huis zoals de woonkamer of slaapkamer ruimtelijker te maken kan het toepassen van een binnendeur van glas een uitkomst zijn. Glaskoning levert glazen binnendeuren standaard in gehard glas, U kunt kiezen uit 8,10 of 12 mm dikte en extra helder glas (diamantglas), Gaat u voor maximale doorkijk met helder glas, of voor extra privacy met melkglas (ook wel satijnglas)? Dan bent u bij Glaskoning zeker op het juiste adres voor glazen deuren. Bovendien zijn er ook meerdere soorten gekleurd- of figuurglas. Vergeet niet uw glazen deur compleet te maken met deurgrepen, scharnieren en overig deurbeslag. Zo wordt de glazen deur volledig passend en naar uw wensen gemaakt. Hieronder staan voorbeelden van de diverse soorten glazen: 

●       Voor voorbeelden van alle soorten figuurglas, klik hier.

●       Voor voorbeelden van de soorten gekleurd glas, klik hier.

●       Voor een voorbeeld van diamantglas, klik hier.

Glazen binnendeuren in uw woning of kantoorpand? 

Wilt u ruimtes op een stijlvolle manier van elkaar scheiden, zonder in te leveren op lichtinval? Dan zijn glazen binnendeuren hier uitermate geschikt voor zowel woonhuizen als in bedrijfspanden. Wat dacht u van een glazen wand in uw woonkamer, om deze optisch in tweeën te splitsen. Of in een kantoorruimte, voor optimaal lichtinval op alle werkplekken?

Glazen binnendeuren op maat bestelt u eenvoudig online via Glaskoning. U hoeft alleen maar de juiste maatvoering door te geven en uw wensen met betrekking tot glassoort en bevestiging van de wand door te geven. Vervolgens leveren wij uw maatwerk glasdeur bij u op locatie. Wenst u hulp bij het opmeten van de glazen deur? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. 

Glazen deuren leveren wij bij bedrijfspanden, winkels of in huis omdat ze een open en frisse uitstraling van het pand of woning geven. Voor thuisgebruik leveren wij glazen deuren vaak als toegang tot serre of tuin of als tussendeur van woonkamer naar hal. Glazen deuren laten extra licht door in tegenstelling tot houten of kunststof deuren.

 

Onderhoud van uw glazen binnendeur

Als u een glazen binnendeur koopt, dan wilt u hier natuurlijk lang van genieten. Goede montage en goed onderhoud is essentieel voor een binnendeur met glas. Hieronder leest u hoe u de glazen binnendeur het beste schoonmaakt:

 • Maak het glas van de binnendeur met glas schoon met Glassex of een ander schoonmaakmiddel dat geschikt is voor glas.
 • Maak het glas van de glazen binnendeur vervolgens droog met een droge doek of een keukenrol.
 • Wrijf het gehele raam van de binnendeur glas droog zodat u geen strepen achterlaat.

 

Voordelen van een glazen binnendeur, voorzien van plat poly geslepen randen 

Gehard glas dat plat poly geslepen is, is niet alleen veilig, het ziet er ook nog eens strak afgewerkt uit. Mocht gehard glas onverhoopt toch breken, dan valt het in talloze onscherpe stukjes uiteen, waardoor de kans op letsel minimaal is. Gehard glas plat poly geslepen is al volledig vooraf bewerkt, hierdoor kunt u er dus gelijk mee aan de slag. Meer inspiratie voor gehard glas? Klik dan hier. 

Veiligheid en kwaliteit van glas 

Bij het kiezen van een glazen schuifdeur is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en veiligheid van het glas. Het glas moet sterk genoeg zijn om regelmatig gebruik te weerstaan en veiligheidskenmerken bevatten, zoals gehard of gelaagd glas. Bovendien valt gehard glas in kleine, veilige stukjes uiteen wanneer de deur onverhoopt toch kapot gaat. Het is bij Glaskoning ook mogelijk om te kiezen voor een matglazen deur. Op deze manier creëert u meer privacy, maar wel met voldoende lichtinval. Deze matglazen deuren worden gemaakt van satijn gehard glas (ook wel melkglas, acide glas of rookglas genoemd). 

Glasdeurscharnier en beslag

Voor het monteren van een glazen deur kies je eventueel een compleet scharnier- of schuifdeursysteem. Bij Glaskoning kunt u kiezen uit zwart, RVS of aluminium zodat het goed aansluit bij de rest van uw interieur. Neem geheel vrijblijvend contact op voor advies. 

Glazen schuifdeuren zijn verkrijgbaar in de volgende geharde glassoorten:

 • Blank gehard glas
 • Extra helder gehard glas
 • Brons gehard glas
 • Grijs gehard glas 
 • Figuur Chinchilla gehard glas 
 • Figuur Crepi gehard glas 
 • Figuur Mastercarre gehard glas 
 • Masterpoint gehard glas 
 • Satinovo (melkglas) 

Satijnglas schuifdeuren

Wilt u geen volle inkijk, maar wel genieten van binnenvallende zonnestralen? Dan is satijnglas een oplossing. Satijnglas heeft een matte afwerking, omdat het oppervlak is behandeld met een speciale ets vloeistof. Deze matte finish maakt de plaat ondoorzichtig én lichtdoorlatend. Dit biedt volop privacy en zorgt voor voldoende lichtinval voor dat ruimtelijke effect. Satijnglas wordt ook veel gebruikt in badkamers, toiletten of in kantoorruimtes.