0318 763 900
info@glaskoning.nl
Online glas bestellen - Glaskoning.nl
Bekijk onze producten

4.6 292 5 1
  1. Home
  2. Gehard Glas
Glaskoning Gehard Glas

Enkel Glas Gehard

tafelblad
Enkel Glas Gehard
Enkel Glas Gehard
Enkel Glas Gehard

 

Gehard glas voor extra veiligheid

Gehard glas biedt zoals gezegd extra veiligheid en dat komt doordat het over sterke eigenschappen beschikt en bovendien stootvast is. Het is dan ook speciaal ontwikkeld om het eenvoudig breken tegen te gaan. Indien de beglazing onverhoopt toch breekt, dan zal dat bij dit type beglazing altijd op een goede en veilige manier gebeuren. Het glas wordt extra hard gemaakt doordat er een extreme verhitting aan te pas komt bij het vervaardigen en na de hitte volgt gelijk een snelle afkoeling. Door deze productiewijze zal er een trekspanning ontstaan die zorgt voor de hardheid.

Gehard glas is uitstekend bestand tegen een grote druk en is gemiddeld ongeveer vijf keer zo sterk als regulier enkel glas. Indien er schade ontstaat aan de beglazing zal het geheel uiteenvallen in kleine stukjes die over een zacht randje beschikken, zodat de kans op verwonding daarmee kleiner wordt. Geharde beglazing wordt onder meer toegepast in deuren, maar ook als afscheiding van een balkon of als tafelblad.

Gehard glas in diverse diktes

Gehard glas bestelt u bij Glaskoning.nl met keuze uit verschillende diktes. De geharde beglazing is in de vorm van enkel glas onder meer verkrijgbaar in 4, 5, 6, 8 of 10 millimeter dikte. Daarnaast is er nog de keuze voor gehard satin of voor extra helder in uiteenlopende diktes. De maat van het glas kan in breedte en hoogte in millimeters worden vermeld.

Bij uw bestelling kunt u bovendien uw voorkeur voor het slijpen van het glas opgeven. Indien u glas wilt laten slijpen hebt u de keuze uit twee opties, namelijk Facet geslepen of PP geslepen. Dan is er nog een laatste stap te gaan door het aantal te vermelden en de bestelling in de winkelwagen te plaatsen om vervolgens de bestelling af te ronden. Zo gemakkelijk is het voor particulieren en glaszetters om bij Glaskoning online gehard glas te kopen. 

Daarnaast kunt u ook hardglas in elke maat en kleur te fabriceren is die u wenst. De kleuren zijn door middel van een opgebrachte verflaag te creëren waardoor men een hoogglans tafelblad krijgt op kleur. U Dient hiervoor wel het "Colorglas" te kiezen.

Wij adviseren u ten aller tijde de randen PP te slijpen zodat bij bijvoorbeeld schoonmaken het schoonmaakdoekje niet kapot gaat of dat u eventueel open kan halen aan scherpe randen.

Glas heeft een eigen kleur "groen" door de grondstoffen die benodigd zijn om glas te produceren, deze kan invloed hebben op de kleur van het hardglas. Om deze variant te vermijden bestaat er extra helder glas waarbij extra zuivere grondstoffen zijn gebruikt om eventuele verleuringen te voorkomen. Deze optie is in een foto duidelijk gemaakt. Hiermee dient u rekening te houden bij het kiezen van een eventuele kleur.

BELANGRIJK : Bij Colorglas dient u bij stap 3 bij het afronden van de bestelling de kleur op te geven in het tekstvak  “opmerkingen” 

 

Enkelglas in modellen online te bestellen

Particulieren en glaszetters kunnen bij Glaskoning op een eenvoudige manier enkelglas in de meest voorkomende modellen bestellen. In een makkelijk menu zijn de maatvoeringen in te geven om uw model zo te produceren dat de ruit perfect in de sponning past.
​Klik op het juiste model en vul de maatvoering in millimeters in en u ziet ook direct de toeslagen verwerkt in de prijs.
Modellen zijn met een buitenaanzicht getekend, hier dient u rekening mee te houden.

 

Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op
Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes.
Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.

Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult.
1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm.

Breedte (L)
mm Hoogte (H)
mm
>> Kies een model
1 2 3 4 11 12 20 27 28 29 33 34 37 51 50 50 73 34 35
Wilt u uw glas met afgeronde hoeken?
Wilt u een rooster bestellen?
Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Indien u een rooster besteld hoeft u geen aanpassingen te doen aan de afmetingen van uw glas. Wij berekenen voor u, aan de hand van het rooster dat u gekozen hebt, het juiste formaat van uw glas.

Wilt u het glas laten slijpen?
Wat is pp slijpen?
Als glas wordt gesneden, ontstaan er scherpe randen. Voordat een glas vorm dan ook gebruiksklaar is, wordt deze geslepen en gepolijst. Bij deze bewerking wordt de dikte kant van het glas bewerkt zodat deze glanst en niet meer scherp is. Naast de diktekant worden aan de onder- en bovenrand onder een hoek van 45 graden twee kleine randjes geslepen om de scherpe randen te verwijderen. De gehele bewerking kent drie fases: grof voorslijpen, fijn naslijpen en tenslotte polijsten. Als laatste gaat het glas in een was- en droogmachine.

Wat is Facetslijpen?
Een facet is een schuin aflopende rand van een bepaalde breedte aan de rand van het glas. Vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes kunnen worden voorzien van een geslepen facetrand. Omdat onder een bepaald aantal graden wordt geslepen, wordt de glas rand dunner naarmate het facet breder wordt. Hoe dikker het glas, hoe breder het facet gemaakt kan worden. Een facet kan zowel op een rechtlijnige als op een glasplaat met een afwijkende vorm uitgevoerd worden. Afhankelijk van de glasdikte, zijn er facetbreedtes mogelijk van 05 mm. t/m 45 mm
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Facet geslepen

PP geslepen