glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Glaslat

Zeer goede kwaliteit glaslatten van rode meranti. De glaslatten worden 2x wit gegrond geleverd. U hoeft ze dan alleen nog maar af te schilderen! De glaslatten zijn standaard 3meter per stuk.

Klik HIER voor een overzicht van alle soorten glaslatten die Glaskoning aanbiedt. 

Lees hieronder meer over welke glaslat wanneer wordt gebruikt - bij het oranje informatie icootje bij WELK TYPE GLASLAT WILT U BESTELLEN?

U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glaslat wilt u bestellen?

De meest gebruikte glaslatten zijn neuslatten en standaard glaslatten (schuin of recht).

Klik hier voor een overzicht van alle soorten glaslatten die Glaskoning aanbiedt. 

Neuslatten
Neuslatten plaats je horizontaal / op liggende delen ter bescherming van het onderliggende houtwerk. Let er wel op dat neuslatten niet direct op het kozijn geplaatst worden vanwege isolatie voor het behoud van de kozijn. Er moet 5 mm ruimte zitten tussen de lat en het kozijn. Dit doe je door middel van neuslat rubbers. Ook moet de neuslat 5 mm naar voren uitsteken. 

Glaslatten recht en schuin 
Standaard glaslatten plaats je aan de bovenkant en zijkanten van een raam. Je kunt hier kiezen tussen schuine en rechte lat. Je kiest hier wat je mooi vindt, of wat er bijvoorbeeld bij andere ramen reeds gebruikt is. Schuine latten hebben ook een betere afwatering. Dat kan ook een overweging zijn. 

Sponninglat
De sponninglat is de rechthoekige / vierkante lat met een hoekje eruit. Deze gebruik je als je net niet helemaal uitkomt met de dikte van je kozijn om er een gewone glaslat op te zetten.

Opdeklat
Deze gebruik je als je net niet helemaal uitkomt met de dikte van je kozijn om er een gewone glaslat op te zetten.

Ventilatielatten
Deze glaslatten zijn ten behoeve van extra ventilatie onder de glaslat. In principe worden deze alleen toegepast als er reeds een ventilerende lat is. Nieuw worden ze eigenlijk niet meer gebruikt. 

De prijs is per glaslat van 3 strekkende meter. Welk type glaslat heb ik nodig? Klik op het oranje informatie 'i' icoontje hierboven.
Neuslat rubbers
Rubbers voor gebruik bij het plaatsen van een neuslat, set van 10 stuks
Hoeveel stuks wilt u bestellen?