glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Beloopbaar glas

Glaskoning heeft beloopbare vloeren voor drie toepassingen: woning, winkel- of kantooromgevingen. En het is allemaal eenvoudig en snel, online, vanuit uw stoel te bestellen!

Beloopbaar glas bestaat uit minimaal 3 lagen glas en sterke folie. De toplaag is gehard glas. Mocht het glas bij extreme belasting / te zware toch breken, kunt u er nooit doorheen vallen.

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
De diktes kunnen wat variëren. Wilt u een exacte diktemaat, neem dan even contact op.
Geef hier de maat van uw glas op
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
NBR volrubber 65° Shore A 5x50 zelfklevend
NBR volrubber 65° Shore A 5x40 zelfklevend
Transporttoeslag

Ivm de grootte van dit type glas rekenen wij een transporttoeslag van €85,- ex BTW

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Online beloopbaar glas op maat bestellen op een eenvoudige manier? Bij Glaskoning is het bestelproces simpel en snel. Laat uw glas gemakkelijk thuisbezorgen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om uw glas zelf af te halen in Arnhem. Wilt u toch liever uw glas bezorgd hebben door professionals, ook geen probleem. U leest meer over het leverproces van Glaskoning op deze pagina.

Zoals de naam al doet vermoeden is beloopbaar glas een glassoort waar u overheen kunt lopen. Het is veilig om over dit soort glas te lopen doordat het een hoge draagkracht heeft. Beloopbaar glas is ook wel bekend als 'loopglas'. Deze eigenschap maakt het mogelijk (een deel van) de vloer te vervangen voor een glazen vloer. Zo ontstaat een ruimtelijk effect en een luxe uitstraling. Ook zorgt het voor meer lichtinval in een gebouw. 

Beloopbaar glas is zo sterk doordat het is opgebouwd uit drie of meerdere glasplaten en een speciale folie, waardoor het veel gewicht kan dragen. Deze speciale folie is gemaakt van polyvinylbutyral (PVB). Het wordt ook wel gelaagd glas genoemd. De folie kan mat, helder of gekleurd zijn. Het aantal lagen gehard en/of ongehard glas en folie waaruit het beloopbaar glas is samengesteld is afhankelijk van hoe het wordt toegepast. De toplaag van beloopbaar glas is altijd gehard glas. Gehard glas is al vele malen sterker dan normaal glas. Zodat, mocht het onverhoopt breken door te zware belasting, er niemand doorheen kan vallen. De glasstukken zullen niet naar beneden vallen, maar blijven hangen in de folie. Het resterende glas en folie behouden zo hun kracht. Hierdoor is het glas doorvalveilig.

Beloopbaar glas valt onder de categorie veiligheidsglas. Het gebruik van taaie folie resulteert in dat bij een breuk er niemand doorheen kan vallen. Het geheel van de glasplaten in combinatie met de sterke folies zorgt voor extreem sterk glas.

Aangezien nat glas erg glad kan worden, waardoor het onveilig is om op te lopen, wordt een anti-sliplaag aangeraden op de bovenzijde van het loopglas. Door middel van een grove coating, een gestraald oppervlak of een gelaserd oppervlak wordt uitglijden voorkomen.

Type beloopbaar glas bepalen aan de hand van de sterkte

Creëer een glazen trap, of vervang (een deel van) de vloer van de verdieping of dakterras voor een beloopbare glazen vloer: het ruimtelijk effect dat ontstaat is uniek. Welk soort beloopbaar glas en welke dikte u nodig heeft, is afhankelijk van de belasting. De variant voor woningen is voor minimale belasting, de kantoor variant voor medium belasting en de winkel variant moet toegepast worden vanwege zware belasting. De variant en de maximale oppervlakte bepalen de dikte die u nodig heeft.

Wanneer u beloopbare vloeren installeert of laat installeren, dient u rekening te houden met de ondersteuning. Zo dient het glas geïnstalleerd te worden met een minimale opleg van 50 mm per kant en met een minimaal vierzijdige ondersteuning. Hieronder ziet u wat de beloopbare vloeren zelf wegen:

  • Gewicht van beloopbare vloer 34 mm dik: 85kg p/m2
  • Gewicht van beloopbare vloer 38 mm dik: 95 kg p/m2
  • Gewicht van beloopbare vloer 47 mm dik: 117,5 kg p/m2

Toepassingen van beloopbaar glas

Bij Glaskoning bestelt u beloopbaar glas voor woning, winkel- of kantoorpand. Tijdens het bestelproces kunt u hieruit een keuze maken. Er zijn ook diverse glasdikten om uit te kiezen, afhankelijk van de toepassing. Beloopbaar glas kan toegepast worden op diverse manieren. Het materiaal is een veel gekozen toepassing in de glasarchitectuur doordat het sterk en strak is. Zo kan beloopbaar glas zowel binnen als buiten worden ingezet. Buiten bijvoorbeeld als vloer, gevel, balustrade, luifel of in het dak(terras). Binnen kan het uiteraard ook als vloer dienen, bijvoorbeeld tussen verdiepingen in voor extra licht. Een glazen trap van loopglas is een echte eye catcher! Ook kan het worden toegepast in de vloer met daaronder verlichting waardoor de lichtbron niet traditioneel in het plafond aan de muur hangt, maar uit de vloer komt. De toepassingen van beloopbaar glas zijn eindeloos.

Voordat u beloopbaar glas online wilt gaan bestellen zijn er een aantal zaken waar u over na moet denken. Zoals de stevigheid van de constructie waar het beloopbaar glas wordt geplaatst. Als het loopglas bijvoorbeeld in een uitbouw geplaatst moet worden, dient deze constructie het gewicht van het beloopbaar glas te kunnen dragen. Beloopbaar glas is namelijk erg zwaar, want het is uit meerdere lagen glas opgebouwd. Hier dient u met het ontwerp rekening mee te houden. Ook dient er rekening te worden gehouden met de mensen die over het glas heen lopen. De oplegging, hoe de platen worden ondersteund, is daarnaast uiteraard van belang. Ideaal is een situatie waarin iedere glasplaat aan vier kanten ondersteund wordt. Dit is het veiligst en zorgt voor de meeste draagkracht.

Beloopbaar glas is het juiste materiaal als u op zoek bent naar een moderne uitstraling. De lichtdoorlaatbaarheid zorgt voor meer licht in een ruimte en is daarom zeer geschikt voor donkere ruimtes. Wanneer loopglas wordt geplaatst als raam naar buiten zorgt het voor veel daglicht dat naar binnen schijnt. Ook is beloopbaar glas net zo sterk als andere bouwmaterialen dankzij de samenstelling. Het is praktisch in onderhoud, doordat het makkelijk schoon te maken is.

Transport beloopbaar glas

Het transport van beloopbaar glas vereist veel mankracht. Door de vele lagen dik glas en de grootte is het erg zwaar. Door Glaskoning wordt een transporttoeslag van €85,- exclusief BTW in rekening gebracht voor vervoer van dit type glas. Wij adviseren om deze redenen het glas te laten leveren en plaatsen door professionals, voor het voorkomen van lichamelijk letsel door glasbreuk.

NBR zelfklevend volrubber op beloopbaar glas

Bij Glaskoning is er de keuze om wel of geen Nitril Butadiene Rubber (NBR) zelfklevend volrubber te plaatsen op het beloopbaar glas. Dit is een synthetische rubber en is zeer geschikt voor producten die in aanraking komen met minerale oliën, vetten,  brandstoffen en mechanische belasting. Hierbij kunt u kiezen uit een zwarte zelfklevende oplegband voor beloopbare vloeren van 50 x 5 millimeter of 40 x 5 millimeter. De lijmlaag van de NBR is slechts een montagelijm en daarom niet geschikt voor permanente bevestiging. Het materiaal kent een hardheid van circa 65 (+/- 5)˚ Shore A. Ook zorgt het voor enige UV-wering en andere weersinvloeden. Indien het volrubber veel te maken heeft met UV en/of weersinvloeden kan er beter gekozen worden voor EPDM volrubber.