glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Conforglace voor stalen kozijnen

Met speciale kit kan het omkaderde glas in bestaande stalen ramen worden geplaatst, zonder te boren, schroeven of zagen. Na afsluiting met de juiste kit is de sponning lucht- en waterdicht. Conforglace is beschikbaar in meerdere soorten en een variatie van kleuren. Lees daarover meer onder de productconfigurator. 

Lees voor het bestellen HIER de plaatsingsvoorschriften van Conforglace. 

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

33.1 betekent dat het gelaagd glas betreft: in dit geval 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie. 

Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Geef hier uw gewenste RAL kleur op

Op aanvraag zijn er eventueel nog andere RAL kleuren mogelijk. Voor meer informatie hierover kunt u ons het beste benaderen via offerte@glaskoning.nl

Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Conforglace voor stalen kozijnen is eenvoudig online te bestellen bij Glaskoning. Wij leveren uw bestelling door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Wilt u uw bestelde glas liever niet laten leveren? Dan kunt u uw Conforglace ook ophalen bij ons in Arnhem. Alle informatie over het leverproces vindt u op deze pagina. Om een bestelling bij ons te plaatsen dient u het type glas te kiezen, de gewenste dikte aan te geven en de afmetingen in millimeters. 

Wij zijn de goedkoopste webshop om glas en verwante producten te bestellen, want wij kopen rechtstreeks in bij de producent! 

Conforglace is een systeem voor het plaatsen van dubbel glas in bestaande stalen deuren en kozijnen, betonnen stalramen, houten gevelelementen en meer. Het monteren is zowel met als zonder kliklijst eenvoudig. Er is geen verandering aan het kozijn voor nodig, waardoor het de juiste uitkomst biedt als kozijnen gehandhaafd dienen te blijven en isolatie gewenst is. Het isolatieglas wordt fabrieksmatig voorzien van een kunststof kader. Doordat dit door een fabriek wordt gedaan, kunt u zeker zijn van de constante hoge kwaliteit en wind- en waterdichtheid. Vervolgens wordt het omkaderde glas in de kozijnen vastgeklemd door middel van kliklijsten. Zonder te boren, schroeven of te zagen kunt u genieten van de voordelen van dubbel glas.

Voor de komst van Conforglace was het vervangen van enkel glas door dubbel glas in stalen en betonnen ramen erg ingewikkeld en lastig. Ook de problematische koppeling tussen staal en glas maakte het moeilijk. Dit kwam deels door de geringe hoogte en diepte van de sponning van het kozijn. De inbouwelementen van Conforglace bieden hiervoor de perfecte oplossing.

Conforglace® is bij Glaskoning beschikbaar in 4 soorten:

  1. Conforglace®  5-12-4: een dubbel glas uitvoering met een isolatiewaarde van 1,2 W/m²K hiermee behaald de ruit het HR++ label. De opbouw 5-12-4 betekent het dat het buitenblad 5 mm dik is en het binnenblad 4 mm, de buitenwerkse maat van deze optie is 30mm.
  2. Conforglace® 4-10-33/1: is een variant waarbij 1 zijde gelaagd is. Hiermee valt deze variant in de categorie veiligheidsglas en is dit inbraakwerend. Het glas behaald een isolatiewaarde van ongeveer 1,5 W/m²K en heeft een buitenwerkse maat van 30mm.
  3. Conforglace®  6-15-5: een dubbel glas uitvoering met een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K hiermee behaald de ruit het HR++ label. De opbouw 6-15-5 betekent het dat het buitenblad 6 mm dik is en het binnenblad 5 mm, de buitenwerkse maat van deze optie is 35mm. Door de dikkere opbouw is deze optie goed geschikt voor grotere ruiten.
  4. Conforglace® 5-15-33/1: is een variant waarbij 1 zijde gelaagd is. Hiermee valt deze variant in de categorie veiligheidsglas en is dit inbraakwerend. Het glas behaald een isolatiewaarde van 1,0 W/m²K en heeft een buitenwerkse maat van 35mm. Door de dikkere opbouw is deze optie goed geschikt voor grotere ruiten.

Let op: In verband met de (doorval)veiligheid moet de gelaagde variant sowieso worden toegepast bij ruiten die beginnen lager dan 85 cm vanaf de grond.

Het monteren van Conforglace is zeer eenvoudig. Lees HIER de plaatsingsvoorschriften. Let er wel op dat de bestaande sponning goed wordt schoongemaakt. De kunststof kaders van Conforglace zijn, na het aanbrengen van een primer, ook goed te schilderen in elke gewenste kleur. Zo past u ze eenvoudig aan aan de kleuren van het bestaande kozijn.