glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Schuifloketten

Glaskoning levert horizontale glazen schuifloketten met het duurzame, universele Supra beslagsysteem met een glasplaat van 6 mm en de keuze uit enkel float, gehard of gelaagd glas. In het bestelproces kunt u eventueel ook nog kiezen voor een afsluitbaar loket. Montage is snel en eenvoudig, zonder boren!

KLIK HIER VOOR ONZE ACTUELE LEVERTIJDEN.

Meer informatie over dit product onder de configurator klik 'lees meer' ↓

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?

Gelaagd en gehad glas is veiligheidsglas. Gelaagd glas: 33/1 betekent 2 glasplaten van 3 mm dik met daartussen 1 laag folie.

Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

Klik op de oranje 'i' voor een inmeetinstructie. Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. 1cm = 10mm / 10cm = 100mm / 100cm = 1000mm. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
mm
mm
Dienen de schuifloketten afsluitbaar te zijn?
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

Bent u op zoek naar goedkope en kwalitatieve schuifloketten? Zoek dan niet verder, want bij Glaskoning kopen wij rechtstreeks in van de fabrikant. Dat betekent voor u de laagste prijs! Selecteer het gewenste schuifloket en de afmetingen. Wij gaan voor u aan de slag met de productie en vervolgens de bezorging. U kunt ook kiezen voor ophalen van de bestelling in Arnhem in plaats van bezorgen. Actuele levertijden en verdere informatie vindt u hier. De inmeetinstructie van schuifloketten vindt u op deze pagina.

Een glazen schuifloket is een glasplaat die door een rails kan schuiven. Wanneer u graag wilt werken in een afgesloten ruimte is dit ideaal. Een schuifloket beperkt geluidsoverlast, maar het voordeel is dat zicht op de entree blijft behouden. Daarnaast kunnen bezoekers prettig en persoonlijk worden geholpen door het loket, dat zonodig open geschoven kan.

De ruiten worden aan de onderzijde in een loopschoen geklemd en die loopschoen schuift over de onderrail. Voor de zijkanten worden zijprofielen meegeleverd zodat er na montage geen kier meer zichtbaar is. 

Universeel beslagsysteem voor glazen schuifloketten

Glaskoning levert horizontale glazen schuifloketten met het universele Supra beslagsysteem. Het is geschikt voor glasdiktes van 4, 5, 6 en 8 millimeter en een vleugelgewicht tot 50 kg. Ook eenbaans- en meerbaan systemen of systemen met een rondom lopend frame profiel zijn met Supra mogelijk. Dit systeem is geluidloos, licht, duurzaam en uitvoerig getest door de fabrikant Willach. Uit de test komt naar voren dat het systeem zelfs na tienduizenden schuifbewegingen in geen enkel opzicht tot slijtage heeft geleid. In een enkele handeling is het loket te openen of af te sluiten.

De glas schuifloketten van Glaskoning kennen vele voordelen, namelijk:

 • Stoot- en stofdicht kunststofprofiel
  Het raamprofiel van het Supra systeem maakt een gelijkmatige montage van glazen en schuifdeurprofielen mogelijk. Het stoot- en stofdicht kunststofprofiel vormt een ideale bufferzone tussen glas en metaal en zorgt voor stofdichtheid.
 • De Supra-loopwerk techniek
  De techniek laat een belastbaarheid van tot 25 kg bij 2 loopwerken en tot 50 kg bij 4 loopwerken toe (resultaat van tests op de Willach-schuifdeur proefstand).
 • De onverslijtbare flok
  De flok zorgt voor een langdurige en rustige loop en verhindert het “klapperen” van het glas.
 • Het Supra-raamprofiel
  Het raamprofiel en de Supra-dubbele looprail maken optisch overtuigende oplossingen mogelijk. Met 2 toegevoegde componenten zijn verschillende omrandende raamconstructies mogelijk.
 • Snelle montage
  Dubbelzijdige kleefband op Supra-looprails maken een snelle montage mogelijk zonder storende schroefgaten of –koppen.
 • Enkele looprail
  De enkele looprail en geleideprofiel voor een- of meerbaan installaties.

Toepassingen glazen schuifloketten

Glazen schuifloketten kunnen de oplossing zijn voor diverse situaties. Aangezien de randen altijd poly geslepen zijn, zijn er geen scherpe randen. Onder andere bij toepassingen waar een kader gewenst is. Schuifloketten zijn bedoeld voor binnen toepassingen zoals in etalages, winkels, standen en andere interieurtoepassingen. Ook in kantoorruimtes, bedrijven, zorginstellingen, scholen en andere openbare ruimtes kunnen schuifloketten erg functioneel zijn. Zoals als afsluiting van de balie, zodat u geluids- en windoverlast tegengaat. Een spreekopening behoort ook tot de mogelijkheden. De entree blijft op deze manier in zicht zodat het contact met bezoekers blijft. Personeel kan op deze manier wel in een afgesloten ruimte comfortabel en rustig werken zonder tocht.

Optioneel kunt u ervoor kiezen uw glazen schuifloket(ten) afsluitbaar te maken. Bij een kantoorruimte of een vitrine kan dit bijvoorbeeld gewenst zijn. Er is namelijk de mogelijkheid het schuifloket inclusief slot te laten produceren. Standaard zijn onze glazen schuifloketten niet afsluitbaar. Ook kunt u ervoor kiezen het loket gedeeltelijk te openen in plaats van compleet (afsluitbaar). Als u ervoor kiest om de glazen schuifloketten afsluitbaar te laten produceren, brengt dit extra kosten met zich mee. Tijdens het bestelproces kunt u aangeven of de schuifloketten wel of niet afsluitbaar moeten zijn en ziet u de prijs van deze optie.

Tijdens het bestellen van uw glazen schuifloketten krijgt u de keuze uit drie typen schuifloketten, namelijk van floatglas (enkel glas), gehard glas en gelaagd glas. Het gelaagde 33.1 glas is opgebouwd uit twee glasplaten van 3 millimeter dik met daartussen een laag folie. Bij een breuk zullen de glasscherven in de folie blijven hangen, waardoor gelaagd glas onder veiligheidsglas valt. Gehard glas van 6 millimeter dikte heeft het voordeel dat het extra sterk is en als het kapot gaat in duizenden glas splinters uiteen valt. Ook gehard glas is veiligheidsglas. Het heeft de eigenschap dat het letsel beperkt is als het onverhoopt stuk gaat. Welk type glas het meest geschikt is, hangt af van hoe en waar u het glazen schuifloket gaat toepassen. Wij adviseren u graag en denken met u mee.