glaskoning-glas-balustrade-qrailing

Monumentenglas

Glaskoning heeft diverse soorten enkel en dubbel monumentenglas, waarvan er altijd een bij past bij de juiste bouwstijl én waarmee u de isolatiewaarden altijd verbeterd, ook bij enkel glas.

Monumentenglas is glas wat op de traditionele manier is “getrokken” en heeft door het onregelmatige oppervlak de uitstraling van oud glas. Het enkel glas bevat een speciale coating waarmee isolatiewaarden van standaard dubbelglas worden gehaald. De dubbel glas variant is extra dun, speciaal voor historische panden. Wij leveren het monumentenglas ook in afwijkende modellen. Bekijk deze video voor meer informatie over monumentenglas. 
LEVERTIJDEN

Lees meer
U heeft javascript uitgeschakeld, hierdoor kunt u geen bestelling plaatsen. Schakel javascript in om verder te kunnen gaan.
Stel uw product samen
Welk type glas wilt u bestellen?
Geef hier de maat van uw glas op

Bekijk hier de inmeetinstructie.

mm
mm
Let op dat u de afmetingen in millimeters (mm) invult. Dus: 1cm = 10mm / 10cm = 100mm. Hier kunt u alleen gebruik maken van numerieke waardes. Decimalen kunnen niet ingevoerd worden.
Hoeveel stuks wilt u bestellen?

De restauratie van uw monument of historisch pand is helemaal af met het authentieke monumentenglas van Glaskoning. Kies uit vier soorten glas passend bij de bouwstijl / tijdsperiode van uw pand:

  • Ambachtelijk - passend bij panden uit het jaar 1900 tot 1930
  • Klassiek - passend bij panden uit het jaar 1920 tot 1965
  • Modern - passend bij panden vanaf het jaar 1965
  • Glas met de uitstraling van voor het jaar 1900 is op aanvraag beschikbaar.

Enkel glas voor historische panden en monumenten

Er bestaat wél een oplossing voor het verbeteren van raamisolatie bij monumenten of andere historische panden. Enkel monumentenglas van DaVinci bevat een coating die de warmte terug naar binnen reflecteert en dus binnen houdt. De coating brengt de isolatiewaarde van enkel glas naar die van standaard dubbel glas. Dit glas voor monumenten is geschikt voor alle bestaande kozijnen: hout, beton of staal.

Dubbel glas voor historische panden en monumenten

Daarnaast kan in sommige oude panden, afhankelijk van het bestaande, of misschien nieuwe kozijn ook dubbel monumentenglas worden toegepast. Glaskoning levert dubbel glas van DaVinci voor monumenten. Dit is extra dun, 10 of 14 mm, isolatieglas en speciaal ontwikkeld voor historische panden. Het is dun genoeg om gebruikt te worden in bijna alle situaties. Aan één zijde is dit glas uitgevoerd met monumentenglas: door het onregelmatige oppervlak heeft dit de uitstraling van oud glas.

Eenvoudig enkel of dubbel glas voor monumenten online bestellen

Het bestellen van enkel of dubbel monumentenglas is bijzonder eenvoudig bij Glaskoning. Omdat ons glas direct van de groothandel komt, betaalt u altijd de laagste prijs. De levertijd van monumentenglas is tussen de 15-25 werkdagen. Ook is het mogelijk om het glas zelf af te halen bij een aantal locaties in Nederland. Meer informatie over bezorgen en afhalen vindt u hier.

Glas voor monumenten in afwijkende modellen

Juist bij oude historische panden zijn er vaak afwijkende modellen nodig voor glas. Bij Glaskoning kunt u ook HR++ glas in afwijkende modellen bestellen. Kies in het bestelproces een afwijkend model en geef de maten in mm in. Houdt u er rekening mee dat de modellen met een buitenaanzicht getekend zijn. Wij zorgen ervoor dat het afwijkende model ook perfect voor u wordt geproduceerd.

Advies: gebruik speciale kit voor monumenten

Wij adviseren het monumentenglas te plaatsen met bijbehorende kit voor bij dit glas. U vindt kit op onze website bij ‘glasbenodigdheden’.

Voor uw historische pand hebben wij ook voorzetramen, Conforglace® (stalen kozijnen) of glas in lood.