glaskoning-glas-balustrade-qrailing
Monumentenglas-stalen-kozijn-glaskoning6
Gepubliceerd op 4 mei 2020

Glas vervangen van een historisch pand? Dit zijn uw opties.

Verhoog comfort en verlaag de energierekening

Comfort verhogen en energierekening verlagen bij een monument of een ander historisch pand? Dat lijkt een uitdaging, maar er zijn wel degelijk oplossingen. Wij geven u enkele opties en mocht u er niet uitkomen, denken wij graag met u mee.

1. Isolatieglas voor monumenten – enkel en dubbel 

Ons enkele monumentenglas bevat een speciale coating die de isolatiewaarde van enkel glas naar die van standaard dubbel glas brengt en is geschikt voor alle bestaande kozijnen: hout, beton of staal. Glaskoning levert ook extra dun monumenten isolatieglas, met nóg betere isolatiewaarden. Dit kan toegepast, afhankelijk van het bestaande, of misschien nieuwe kozijn. 

U kiest uit drie soorten glas passend bij de bouwstijl / tijdsperiode van uw pand. 

Lees meer over monumentenglas. 

2. Voorzetramen
Voorzetramen zijn een uitstekende oplossing voor het verhogen van comfort en isolatiewaarden bij ramen wanneer het niet mogelijk is om dubbel glas te plaatsen. Kies uit drie verschillende glasdiktes, montage met schroeven of een scharnier, en uit diverse RAL kleuren van het kozijn.

Lees meer over voorzetramen.

3. Glas voor stalen kozijnen: Conforglace®

Conforglace® is de oplossing om dubbel glas in bestaande stalen kozijnen te plaatsen. Het dubbel glas wordt in de fabriek voorzien van een kunststof kader. Met een speciale kliklijst wordt het omkaderde glas in bestaande stalen ramen vastgeklemd, zonder te boren, schroeven of zagen. Na afsluiting met de juiste kit is de sponning lucht- en waterdicht. 

Lees meer over Conforglace®.

4. Glas in lood

Geef uw huis (weer) een karakteristieke sfeer met een traditioneel glas in lood ontwerp, of ga voor een modern design. Glas in lood kan worden toegepast in alle ramen en deuren, binnen en buiten. U kunt bij Glaskoning terecht voor allerlei vormen, soorten en kleuren (figuur) glas in lood. Glas in lood is ook beschikbaar in isolatieglas.

Lees meer over glas in lood. 

Kit voor monumentenglas 

Monumentenglas moet geplaatst worden met de speciale Den Braven Monustop kit. Dit is een duurzame elastische overschilderbare hybride stopverf vervanger. Zwaluw Monustop is een stopverf vervanger op basis van hybride technologie, die onder invloed van de luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch rubber.

Bestel Monustop.